10 Причини да поставите каменни стени у дома

10 Причини да поставите каменни стени у дома
10 Причини да поставите каменни стени у дома
Anonim

Камъкът има много дълъг жизнен цикъл. Това е много изобилен ресурс на планетата и е много гъвкав, особено като покритие за вътрешни и външни пространства. Всеки проект, изработен от камък, има своя индивидуалност и осигурява добавена стойност: рустикална естетика. Каменните стени имат толкова много декоративни възможности, колкото и предимства, ключът е да знаете къде и как да ги използвате.

Присъствието му в домовете се дължи на няколко причини, които трябва внимателно да разгледаме. По този начин ще изясните всички съмнения и ще разберете особеностите на устойчив, твърд и издръжлив материал.

Най-добрата изолация

каменни стени
Каменна стена Marés.

Естественият камък има много предимства, но неговите изолационни свойства се открояват за намаляване на външните звуци и най-вече за поддържане на температурата вътре в къщата. През зимата предпазва топлината, а през лятото поддържа свежестта вътре. В тази спалня е спазена блоковата стена Marés, типична за Менорка, остров, свързан с ефективни системи, един от добрите трикове за пестене на енергия.

Вижте и докоснете

каменни стени
Каменна стена и стол Butterfly.

Текстурите са безкрайни; затова винаги е удоволствие да прокарате нежно пръсти по каменна стена, нещо, което обикновено срещате в стила на селската къща.Друг аргумент в полза е, че този органичен материал не предизвиква алергии или е токсичен, така че е идеален за хора, които страдат от респираторни проблеми, тъй като не е порест, предотвратява влагата и натрупването на бактерии.

Произход минерал

каменни стени
Стена от камък и смола

Каменните стени ни връщат към красотата на малките неща и природата. В този смисъл декоративният стил wabi sabi е в съответствие с оригиналните стени на тази къща, декорирани от интериорния дизайнер Алесандро Негри. Много подходящ дизайн за селски къщи с селски вид.

Екологичен ангажимент

каменни стени
Кухня в провинциален стил.

Рециклирането вероятно произхожда от камък. Днес останките от срутени стени или изоставени къщи се използват за селски конструкции. Поддръжката е много проста и не замърсява, така че може да се счита за устойчив и екологичен материал типичен за селска къща. Това предложение от интериорния дизайнер Carmen Carretero отговаря на тези помещения.

В баланс

каменни стени
Кухня с дървени греди и каменни стени.

Таван с дървени греди, осветителни тела в индустриален стил, каменни стени, килими от естествени влакна и полуостров, изработен по поръчка. Този проект на архитекта Glòria Duran Torrellas е наръчник за хармония. Каменната стена в кухнята изглежда страхотно и, ако харесвате кухни с острови, има много решения по ваш вкус, които да комбинирате с каменни стени.

Автентичност

каменни стени
Къща с варосани каменни стени.

Нищо не е случайно, защото всичко се добавя. Сигурно това е мислела дизайнерката на обувки Урсула Маскаро, когато намерила убежището си в Менорка. Той поддържа архитектурата в селския стил на Менорка, с много селска концепция и привързан към Средиземно море. Основната облицовка е варосан камък и в този ъгъл е създадена пейка, почти открадната от оригиналната конструкция. В крайна сметка това е едно от най-добрите решения за обновяване на къщата.

Добра инвестиция

каменни стени
Фасада на Casa Tomasa, в Мадрид.

Енергоспестяването на камъка е доказано, което е добър начин да имате по-устойчива къща.В допълнение към това предимство, той е огнеупорен материал, така че има много висока устойчивост на огън и забавя разпространението му. Издръжливостта е друго от свойствата, така че разходите за поддръжка намаляват с годините. Този проект е на интериорния дизайнер София Заяс, която се погрижи за външния покрив на селската къща Casa Tomasa (Мадрид).

Също така изискан

каменни стени
Салон на хотел Finca La Salud, в Гран Канария.

Цокълът, в прашно розово, изсветлява каменната облицовка на превъзходната камина. Този кът за четене на хотел Finca La Salud в Гран Канария е дело на архитектите Хуан Еспино и Пилар Банкиери. По този начин има хубава каменна стена, която контрастира с пастелния розов тон.

Много силно

каменни стени
Баня с мраморна облицовка.

Мраморът е известен със своята твърдост, но и с голямото разнообразие от цветове и текстури, които представя. Обикновено се използва в подови и стенни покрития,, както и в плотове за кухня и баня; изглежда обаче, че тенденцията да се използва в хола под формата на ексклузивни предмети или мебели набира сила. Ремонтът на банята, извършен от Андреа Диего и Ванеса Вергара от IN56 Interiorismo, си заслужава. Във всеки случай в баните мраморът е главният герой.

Вечно

каменни стени
Видима стена, проект на Mireia Pla Studio.

Откритите каменни стени са дългосрочен ангажимент. Това е решение, което надхвърля непосредственото и търси интериорен дизайн с перспектива, който ще издържи добре на времето. Поради тази причина декорацията трябва да е неутрална, както по отношение на цвета, така и в подбора на мебели, като тази работа на Mireia Pla Studio; Поради тази причина каменните стени в хола или в други стаи на къщата трябва да бъдат придружени от мебели и декоративни елементи, които се комбинират правилно.

Популярна тема