Реновиран апартамент 45 м2

Реновиран апартамент 45 м2
Реновиран апартамент 45 м2
Anonim

Неравномерността на оригиналния план на етажа и оскъдната естествена светлина, навлизаща в този малък апартамент, направиха много трудно постигането на оптимална организация. За да се постигне това, тя беше дадена в ръцете на професионалистите Luisjaguilar Arquitectura и Хавиер Ернандес-Агеро, които се изправиха пред работата като привлекателно предизвикателство, още по-впечатляващо благодарение на местоположението на къщата, в сграда от края на XIX век и на няколко метра от квартал Ла Латина, в сърцето на Мадрид.

След много обрати, новото пространство, малко над 45 м2, има полуотворен план, като гаранция за притока на естествена светлина и много добре разпределена.С общите части, разположени в изцяло триъгълна зона, кухнята заема широк фронт с всичко необходимо, а пред нея е холът. Висока маса, прикрепена към стената, играе ролята на трапезария и визуален разделител между двете среди. Модерна концепция за пространство, предназначена за ново течение, което се ангажира с безгрижен начин на живот,, което съзерцава общите части като цяло. И това е, че кухните, отворени към всекидневната, и вечерите с приятели и печките без много протокол вече са тенденция.

Като се има предвид, че основният проблем се дължи на оскъдното проникване на светлина отвън, заслужава да се подчертае наличието на два широки отвора без врати в разделителната стена на спалнята. Кухнята и всекидневната имаха прозорец от пода до тавана, отварящ се към вътрешен двор, но се нуждаеха от друг източник на естествена светлина. Решено е така, с две дупки, които комуникират с прилежащото пространство. Кътът за сядане беше брилянтно решен чрез направата на килер по поръчка от едната към другата страна, но с отворено пространство до тавана, което поддържа прозорците, разположени в горната част на стената, чисти.

Разбира се, избраните цветове и мебелихармонират чудесно с тази идея; Така белите и неутралните цветове преобладават по стени, тавани и голяма част от текстила, запазвайки интензитета и шарките на възглавниците. Като единствен цветен елемент, кухнята и нейните фронтове блестят успешно в наситено синьо и дърво; мощна и необходима нотка на личността.

Супер светла всекидневна

неправилна малка плоска всекидневна със сив диван
Диван от Miliboo и огледала от Thai Natura.

Дневната е оборудвана с голям светлосив диван, който помага за отразяването на светлината; влакнестите елементи добавят топло докосване.

неправилна малка плоска всекидневна с отворена кухня
Висока маса за хранене от PLM Design и бели табуретки за продажба в Sklum.
Трапезарията, оборудвана с висока бар маса, служи и като работна и помощна зона.

Неправилният етажен план, където са разположени общите части, е разпределен благодарение на разположението на мебелите. По този начин трапезарията помага да се разграничи по някакъв начин разделението между кухнята и хола.

неправилен малък под в хола с дървени и метални холни маси
Холни маси от Santiago Pons. Възглавниците са от Atanara, а килимът е от Kave Home.

Вместо една масичка за кафе, ние избрахме две странични масички тип гнездо, които предлагат повече гъвкавост.

Отворена кухня

неправилна малка плоска отворена кухня в дърво и синьо с бар
Белите табуретки са от Sklum, а вазите са от El Corte Inglés.
Асиметрията в предната част на кухнята я олекотява и модернизира с по-забавно предложение. Идеално.

Конструкцията, боядисана почти изцяло в бяло, перфектно приветства по-мощен кухненски фронт, в наситено синьо и дървесни покрития. Това постига по-голяма дълбочина.

Спалня

неправилна малка плоска спалня със стена от шкафове
Картината на Kave Home привлича вниманието. Таблата е на Atanara, а нощните шкафчета на Vackart; аплиците от Maisons du Monde и възглавниците от Zara Home..
Високите тавани позволиха свободно пространство над шкафовете, за да може да влезе естествена светлина.

В зоната за почивка преобладаваше спокойствието, затова бяха избрани много меки тонове.

Много завършена баня

малка баня с неравен под
Огледалото е от Last Deco, а аплиците са от Molona Lamps.

Ламинатният паркет с дървесно покритие е идеален за банята, той издържа на влага и същевременно я украсява.

плосък неправилен малък под

Напълно неправилно оформление, но използвано максимално. Само с 45 м2, благодарение на доброто си разпределение, апартаментът изглежда по-просторен. Кухнята е интегрирана директно в пространство, споделено с всекидневната и трапезарията.

Стайлинг: Паула Балбоа.

Популярна тема