Съвети как да поддържате малката всекидневна винаги подредена

Съвети как да поддържате малката всекидневна винаги подредена
Съвети как да поддържате малката всекидневна винаги подредена
Anonim

Каквото и да е размерът на стаята ви, удоволствие е, стига всичко да е на мястото си. Вярно е, че малките стаи имат по-голяма склонност и лекота към хаос, това е така, защото всичко, което не е на място, създава усещане за безредие в толкова малко пространство.

Но не се притеснявайте, направихме списък с много прости съвети, които можете да следвате, така че редът винаги да е мантрата във вашата малка всекидневна. Представяме ви най-доброто ръководство за поръчка за малки всекидневни, готови ли сте?

1. Значението на мебелите две в едно

В малките пространства трябва да сте креативни, така че това, което на пръв поглед изглежда като пуф, може да бъде и мястото, където съхраняваме одеялата.По този начин пестим място и одеялата във всекидневната не се виждат, оставяйки дивана много по-чист и създавайки усещане за ред.

2. Правилото за възглавница

Разликата между диван с включени и изключени възглавници е огромна. Всеки път, когато ставате, подреждате възглавниците и ги поставяте на правилното им място, този малък жест може да промени нещата.

3. Какво трябва да има на масата?

Контролите на телевизора, книгата, която четете, много декорации… Наистина, нищо от това не трябва да е на масата. Книгата, която четете, може да стои идеално в чекмеджето на нощното ви шкафче, контролите на телевизора трябва да имат своето място като кутия на масата, която може да служи и като основна украса. По този начин няма да се побъркате и да търсите дистанционните за телевизора, те винаги ще бъдат на мястото си!

подредена стая
Възглавниците винаги на мястото си.
подредена малка стая
Най-важното на масата.

4. Нуждата от голяма мебел

Не си мислете, че тъй като всекидневната ви има няколко квадратни метра, големите мебели нямат място. Освен това те са спасител, където имате всичко под ръка и поставено. Независимо дали става въпрос за стенен рафт или витрина, вашите книги и други неща винаги ще бъдат на мястото си и с очаквания декоративен ефект.

5. Силата на декорацията

Удивително е какво може да направи една хармонична декорация за визуалния ред на вашата всекидневна. Пространство, което е претрупано или има прекомерна цветова палитра, може да създаде усещане за безпорядък.Опитайте се да използвате неутрални основни тонове и да разчупите с изблик на цвят в детайлите. Използвайте леки и естествени материали, за да придадете на стаята си повече топлина.

6. Всичко на мястото си

Когато мислим за разпределението на нашата малка всекидневна, трябва да сме наясно с едно нещо: трябва да има лесен начин да стигнете до всички места. Не поставяйте неща, които пречат на преминаването, създайте малък коридор, през който да преминавате без затруднения, така редът ще дойде сам.

7. Този стол не беше необходим

Много често срещана грешка, която всички правим, когато обзавеждаме хола си, е да си мислим: "ами ако дойдат гости?" И ние сме посветени на монтирането на фотьойли и столове, които наистина създават само хаотична среда. Къщите трябва да бъдат обзаведени с оглед на хората, които обикновено живеят в тях. Ако в хола ви има място за диван, този стол, който поставихте там, не беше необходим.

Популярна тема