Как да си направим домашен сладолед: лесни съвети и трикове

Съдържание:

Как да си направим домашен сладолед: лесни съвети и трикове
Как да си направим домашен сладолед: лесни съвети и трикове
Anonim

При такива високи температури направо ти се иска сладолед. Ако решиш да си го правиш у дома, ще си гарантираш, че това, което ядеш, е здравословно, тъй като ще контролираш всички съставки, спестявайки ви стабилизатори, оцветители, аромати и преди всичко нездравословни мазнини. В допълнение, силно се препоръчва за тези, които имат хранителна непоносимост или алергия или проблеми със захарта. Изберете любимите си вкусове или се осмелете да правите иновации и се насладете на своя десерт!

Разновидности на сладолед

Можем да разделим сладоледите на две големи групи, тези с лед или попски и кремообразните. Първите са предпочитани от най-малките. Правят се предимно със сезонни плодове или с екзотични и тропически плодове, характерни за лятото, особено тези, които имат много вода в състава си, като портокал, лимон, диня или такива с много месеста каша, като ягоди или пикота. Във всички случаи плодовете се втечняват, смесват се със сироп от вода и захар и се изсипват във формата. Към тази основа могат да се добавят парченца плодове, сметана или натурално кисело мляко. Кремообразните сладоледи се правят от млечен продукт. Това значително увеличава техния калориен прием, освен това много от тях са богати и на захар.

Как сладоледът се запазва най-добре

Сладоледите, които имате вкъщи (купените или направените от вас) трябва да се съхраняват във фризера при температура под -20º C. Когато ги сервирате, идеалната температура би била между - 10º C и -12º C, за да са по-кремообразни и по-малко твърди.За целта ги извадете от фризера и ги поставете в хладилника 15 минути преди сервиране.

МАГИЧЕСКИ ТРИК: Ако имате проблеми с изваждането на сладолед, поставете формата за сладолед за няколко секунди под чешмата с гореща или топла вода и тя бързо ще се отдели.

Ice Pops

Popsicles или popsicles могат да бъдат направени с толкова вкусове, колкото искате.

домашно приготвени плодови сладки

Ако приготвяте един цвят, направете хомогенна смес и ако искате да е на райета, направете няколко смеси и добавете слой по слой, като замразявате 3 часа между всяка. Не забравяйте да не пълните формата до горе. Вижте тази рецепта, един от най-здравословните десерти, които можете да приготвите у дома: чай матча и сладолед с кисело мляко.

замразени малини
ЕКСПРЕСНА ВЕРСИЯ: Съхранявайте нарязани плодове във вашия фризер. Когато искате вашия сладолед, извадете го и го намачкайте заедно с подсладено кисело мляко.

Кремотави сладоледи

Текстурата му се определя от размера на водните кристали, когато замръзнат; колкото по-малки са, толкова по-меки са. По този начин, докато замръзне, ще е необходимо да го разбивате на всеки 10 минути през първия половин час и през следващите на всеки 30 минути.

сладолед от авокадо

Съвети как да се насладите на сладолед:

Толкова вкусен, толкова досаден, когато започне да се топи, толкова е и сладоледът. За да не омекне бързо, съхранявайте чашите за сервиране в хладилника на не повече от 5º C. А ако не искате фунийката да капе, разтопете шоколада, оставете го да изстине и го изсипете във върха на бисквитката.

Форми за приготвяне на домашен сладолед за деца

Като лека закуска две или три помпички

Tescoma

5, 99 €

С тези форми можете да затоплите съставките на водна баня и след това да замразите.

Сгъваеми форми за сладолед против капене

MANBA

16, 99 €

За най-малките това е решението, за да не се изцапат, докато ядат сладолед.

формички във формата на животни

Cozywind

15,99 €

Пингвините, мечките и снежните човеци вече са годни за консумация. Пригответе на любимите си хора вкусен домашен сладолед с неподозирани форми. Ще видите какъв успех!

Форма за сладолед с тропически форми

TIANTOU

14, €49

За тези, които мечтаят за експедиция до Карибите.

Виж, дрезгав си!

E-my

9, €95

Ето защо тези форми за сладолед са идеални за вас. Кой каза, че не обичаш риба?

форми за сладолед във формата на плодове

Lékué

16, 95 €

Така че няма да има съмнение относно вкуса на всеки сладолед. С един поглед изберете плода, който най-много искате.

Поло с морски форми

Зоку

19, €90

Изсипете различни цветни сокове във всяка формичка. По този начин, когато замръзнат, ще имате китове, акули и риби пухкавици в различни нюанси и вкусове.

мини форма за сладолед

MOKHT

13, 99 €

Без BPA. Идеален за малките в къщата и когато не искате да прекалявате с калориите…

Подреждащи се форми за сладолед

Lékué

16, 95 €

Най-лесният за пълнене и изваждане от формата.

Силиконови форми за калипо за сладолед

silikomart

13, €38

Само, че вашият сладолед ще бъде домашно приготвен и можете също да използвате повторно контейнера толкова пъти, колкото ви поискат експертите по сладолед във вашата къща.

форма за сладолед

Lékué

19, €39

Ако предпочитате да направите замразена торта, тази подвижна форма улеснява прехвърлянето й в тавата, без риск да загуби формата си.

форма за блокче за сладолед

Lékué

30, 95 €

И ако харесвате традиционните блокове сладолед, които да ядете, сандвич с бисквити, това е вашият калъп.

Популярна тема