Как да си направим идеални мини тоалетни и бани в малки пространства

Как да си направим идеални мини тоалетни и бани в малки пространства
Как да си направим идеални мини тоалетни и бани в малки пространства
Anonim

Какво може да донесе една домашна тоалетна? Има много предимства, защото благодарение на него ще имаме къде да отидем, когато основната баня е заета, по същия начин, по който функционалността, която предлага, е много по-гъвкава. Имате да имаме предвид, че включва тоалетна и мивка, което позволява по-голяма скорост, когато отидем да го използваме.

По принцип това е решаващо пространство, но също така изисква известно внимание в декорацията Много пъти този тип малки пространства се нуждаят от по-специфично третиране, което да ги направи специални места и единствено число. С други думи, тя трябва да придобие индивидуалност и да работим върху нея със същия ентусиазъм, както го правим с банята.

мини баня със светлосини тапети
Белият и светлосиният цвят придават визуална амплитуда на това мини пространство. Страхотен, етажерката Mosslanda, от Ikea, като повърхност. Reforma, от Twobo studio

Ако имате гости у дома, това е идеалното място да го използват. Когато някой ви попита "може ли да използвам банята?", можете да му покажете тоалетната, тъй като използването, което ще направи, е бързо и лесно; затова си струва да обърнем внимание на дизайна, който правим върху него и да го превърнем в перфектно малко кътче от къщата.

баня с черни плочки на метрото и златно огледало
Ефектна тоалетна със скъпоценни камъни, без поддържаща повърхност, която да я ограничава до съществена употреба, с гланцирана черна скосена плочка на метрото и френско огледало в златна рамка на Луи Филип. Проект, от Амаро Санчес де Моя

Ако пространството е много малко, прибегнете до мини мивки. Всички фирми за тоалетни имат такава. Обикновено има различни формати: квадратни, овални, кръгли и др. Не забравяйте, че основната цел е осигуряване на комфорт, функционалност и модерен щрих.

мини квадратен умивалник с извит плот
В този случай мивката и плотът са направени с акрилен камък Hi-Macs по дизайн на студио 2Arquitectos

Ако пространството е ограничено, добро решение е да поставите мивката и тоалетната в една линия. Това е, което беше направено в тази баня. Докато влизаме, срещаме ги, като писмо за представяне. Освен това мивката беше монтирана пред прозореца, за да се насладите на гледката. Увеличителното огледало замества типичното стенно огледало и създава онова усещане за простота и конформизъм, което подчертахме.

тоалетна със стена и вградено казанче
Архитектът Ana Agag направи малка стена, за да вгради казанчето, което служи като рафт, и го покри със зелен оникс от Cosentino. Mirror Me от Асплунд. Кандидатствайте от Flos

В случай, че пространството има лек отстъп, има възможност да се направи малка ниска стена на половин височина. По този начин се постига известна симетрия с огледалото в рамка над мивката отгоре и картината, облегната на стената отдолу.

малка баня с вградени мебели
Чрез използване на две покрития, неутрално на долния перваз и бяла боя отгоре, тази баня изглежда по-висока.

Ако смятате, че вратата може да бъде проблем всеки път, когато я отворим, по-добре е да търсим решения и да не си усложняваме живота.В тоалетните обикновено се случва вратата да се трие или да се удря в интериорен елемент; поради тази причина ви каним да включите плъзгаща се врата С нея тя печели пространство и е по-удобна.

баня с червена кръгла мивка и огледало
Lavabo, от Regia. Стъклена мозайка от Hisbalit. Интериорен дизайн, от Aedificare.

Както и да е, ако искате да спечелите място, но ви липсва, стенното огледало е добро решение. Поставя се върху повърхността на стената, където е разположена мивката, като покрива максимално. Той не само изпълнява естествената функция, но също така помага пространството да изглежда по-голямо.

баня със сиви геометрични тапети
Чиста магия: огледалото пренася визуално тапета с геометричен дизайн върху зоната на мивката. Хартия, от Гилдията на дизайнерите. Интериорен дизайн, Мигел Гарсия де Валкарсел

Кранът е друг важен аспект в малка баня. Ако изберете модел, който е вграден в стената, можете да преместите мивката още повече към стената и ще имате повече свободно пространство, за да се движите удобно около нея.

баня с мивка и сиви тапети и дървен плот
Стенният кран оставя повече място за двойката, образувана от кръглата сива мивка и дебелия дървен плот, което придава топлина. Тапет Florencecourt от Cole & Son. Проект, от Galán Sobrini Arquitectos

От друга страна, трябва да се отбележи, че мини тоалетната не винаги е синоним на лилипутска мивка. Има по-големи модели, които стоят много добре; всъщност правоъгълните дават много игра, тъй като са по-широки, отколкото дълбоки. И какво правим със закачалката за кърпи? По-добре е да го поставите на плота и да го държите под ръка.

баня с правоъгълна мивка и тапет с пеперуди
Lavabo, от Ideal Standard. Хартия, Подпис на Нина Кембъл

След като познаваме всички тези модели, как бихте могли да си направите изводи какво наистина харесвате за една тоалетна? Това, което трябва да имате предвид, е, че простотата и пространствеността трябва да присъстват. Това е най-добрият начин да постигнете атрактивен, практичен и функционален дизайн.

малка бяла баня с мраморна мивка
Мъничка и сладка ретро тоалетна. Мивката от летящ мрамор и кранът с бронзово покритие ни връщат към 19 век

Ако проблемът ви е пространството, не пропускайте този доклад, в който ви казваме как да разпределите малка баня (12 примера).

Популярна тема