Най-добрият летен сок: сладолед от диня и кисело мляко

Най-добрият летен сок: сладолед от диня и кисело мляко
Най-добрият летен сок: сладолед от диня и кисело мляко
Anonim

Харесваш диня, жаден си и е горещо… Какви повече извинения са ти нужни, за да се убедиш, че това ще е твоето лятно питие. Приготвя се супер лесно и е супер здравословно. Динята е богата на витамини С и А и всъщност не съдържа толкова много захари, колкото другите типични летни плодове. Съдържа голямо количество вода в състава си, което го прави един от най-добрите плодове за поддържане на хидратация през лятото и борба с горещите вълни.

Освен това, в тази напитка сме добавили гръцко кисело мляко, с което приемате ползите и хранителните вещества на млечните продукти за вашето тяло.

Трудност: Лесно. Време: 40 мин.

СЪСТАВКИ (4 души):

- 500гр диня

- 500гр пъпеш

- 60 г захар

- 3 dl газирана вода

- 1/2 лимон

- 4 гръцки кисели млека

Стъпка 1

напитка от диня със замразено кисело мляко 1

Сложете гръцките кисели млека във фризера, докато замръзнат. Направете сок от половин лимон. Загрейте тенджера със захарта и 1 dl вода. Дръжте на огъня, докато захарта се разтвори. Извадете, оставете да изстине и добавете лимоновия сок.

Стъпка 2

напитка от диня със замразено кисело мляко 2

Разцепете пъпеша и с помощта на перфоратор извадете топчетата пъпеш. Обелете динята и отстранете семките. Нарязва се на парчета и се поставя в чаша на блендер със сиропа и лимона. Прекарайте през блендера и прецедете добре получения сок.

Стъпка 3

напитка от диня със замразено кисело мляко 3

Разделете топките от пъпеш между четири чаши. Добавете сок от диня, газирана вода до 3/4 от чашата и завършете с топка замразено гръцко кисело мляко.

Популярна тема