Апартамент от 75 м със свързани пространства и много светлина

Апартамент от 75 м със свързани пространства и много светлина
Апартамент от 75 м със свързани пространства и много светлина
Anonim

Белият цвят във всичките му нюанси е безспорният герой на този 75 m² апартамент, реновиран и декориран от студио Triart. Изправен пред малка и старомодна къща, те знаеха да видят и да се възползват от елементите с възможности, като получат добре направена реформа на добра цена.

След като анализираха състоянието на къщата, те избраха да възстановят съществуващия дървен под и да възстановят тухлените стени, които бяха боядисани в бяло, разбира се, за да ги интегрират и причинят отскачането на светлината. Този ефект, добавен към монтираните големи прозорци, гарантира мимикрия с растителността, която заобикаля къщата.В унисон с тази идея новото разпределение се основава на комуникацията на пространствата и свободния поток на светлината.

апартамент с комуникирани пространства ж.к
План на оформлението: Архитектурното студио Triart предложи реформата на тази къща от само 75 м 2 въз основа на комуникацията на пространствата и за улесняване на преминаването на естествена светлина. За целта бяха премахнати няколко дяла и бяха отворени големи прозорци. Днес организацията е перфектна, много просторна и добре организирана.

Дневната зона и трапезарията,разположени в едно и също пространство, постигат известна независимост, благодарение на обикновена бяла метална библиотека, която действа като разделител, предлагайки и капацитет склад и вградена камина на биоетанол. Откроява се, прикрепена към това пространство, малка тераса, оборудвана с растения и мощен източник на светлина, благодарение на подмяната на старата непрозрачна врата със стъклен модел.

етаж със свързани пространства хол с тераса
Диванът е от Jocal.

Организацията на мебелите придобива голямо значение в хола, тъй като самите елементи определят пространствата. Ъгловият диван определя до милиметър дневната зона, докато библиотеката маркира разделението с трапезарията.

етаж със свързани пространства хол с камина
Столът е на фирма Zanini; библиотеката от Firgal и килимът от Bykamy.
Простата персонализирана метална библиотека е идеалният разделител между всекидневната и трапезарията.

Върху бяла основа от стени и тапицерия, щрихи от дърво играят основна роля за внасяне на усещане за топлина. Фотьойлът или ламелните щори са чудесни съюзници в този смисъл.

етаж със свързани пространства хол с камина
Книжната лавица на Фиргал.
За да се запази лекотата на околната среда, беше решено трапезарията да бъде независима с помощта на бяла метална библиотека.
етаж със свързани пространства дървена трапезария
Трапезни столове с дизайн на John Graz и маса за хранене с дизайн на Alfio Lisi, и двете от Dpot.

Оригиналната тухлена стена се вписваше красиво, като беше боядисана в бяло като останалата част от къщата. За разлика от това, трапезарията е избрана да има ретро усещане с дървени и кожени столове.

Кухнята също е полуотворена към хола,с голям люк за сервиране, който визуално я уголемява и позволява на светлината да преминава. Предлага се разделено на отделения, за да се получи много практична зона за пране и съхранение.

етаж със свързани пространства хол с люк за сервиране
Кресло, от Zanini; и малка маса, от Dpot.

Люкът за сервиране на живота тук се превръща в малък бар за закуска, който също позволява преминаването на естествена светлина от всекидневната към работната зона на кухнята.

апартамент със свързани кухненски помещения

Възползвайки се от преградата в стената, беше създадена мебелна зона по поръчка, където всички уреди пасват идеално.

Зоната за почивка, със собствената баня,беше много важна за собствениците; те искаха да създадат убежище на мир и хармония за почивка.Поради тази причина спалнята е с основни елементи и цялостна декорация в бяло. Липсата на излишни елементи насърчава усещането за простор в съответствие с останалата част от къщата, базирано преди всичко на търсенето на светлина и спокойствие.

апартамент със свързани пространства бяла спалня
Jocal Header.
В спалнята отново преобладава белият цвят, както в текстила, така и в мебелите. Голямата табла, тапицирана с лен, се откроява.
етаж със свързани пространства санитарен възел
Благодарение на изцяло поръчковия дизайн на банята, изградена от тухли, пространството се усеща много по-голямо.

Необходимостта да има голяма вана и душ едновременно накара студиото Triart да предложи баня, базирана на елементите на произведението.Така виждаме изработена по поръчка вана с ниша в стената, за сапуните и управлението. Шкафът за умивалник е поръчан на същата линия.

Популярна тема