Вдъхновете се от тези всекидневни с „бавно деко“

Вдъхновете се от тези всекидневни с „бавно деко“
Вдъхновете се от тези всекидневни с „бавно деко“
Anonim

Преминаването към бавен деко стил може да има много предимства за вас. Ако търсите да създадете пространство у дома, където стресът няма място и където всичко е спокойно и хармонично, това е вашият стил на декорация. Място, където можете да забавите темпото и да се насладите на дома си и любимите си хора както трябва, където всичко около вас ви кани да се отпуснете и да живеете в момента.

Дневната, нервният център на всички къщи, може да е най-добрата отправна точка за започване на този стил на декорация (и живот). Това е идеалното място за създаване на среда за четене, медитация… И всичко това благодарение на добре подбрана декорация, която ви позволява да се наслаждавате на дома си както никога досега.

Ключове за декориране на вашата всекидневна в стил "бавно деко"

Започнете с земни тонове, бежово и бяло Заложете на всички мебели и аксесоари, които напомнят за природата, погрижете се за осветлението и винаги имайте предвид растенията. Съобразете се с текстурите и материите, заложете на най-топлото и никога не пропускайте възглавничките. Създайте атмосфера със свещи, аромати и музика и ще го получите. Оставяме ви няколко всекидневни, които отговарят на всички тези изисквания, за да можете да се вдъхновите да създадете своя собствена у дома. Успокой се след 3, 2, 1…

Извикайте природата

бавен деко всекидневна

Няма нищо, което да предизвиква повече спокойствие от това да затвориш очи насред гората. Това усещане е предназначено да бъде пресъздадено в бавни деко пространства като това.

Как? С естествени елементи като леко обработени дървени мебели, естествени аксесоари и дори картини с мотиви или снимки на природата.

Обичаме дървените покрития на библиотеката и стола от рафия, които винаги са хит в този тип пространство.

Земни тонове

бавен деко всекидневна

Основата на този стил на декорация е неутрална, затова освен бялото, което винаги трябва да присъства, изобилстват бежовите и земните тонове. Това можем да видим както в мебели като дивана, така и в текстилните аксесоари: възглавници, одеяла…

Идеята е да създадем уютно пространство и ние го постигаме с елементи като възглавници. Добра идея е да заложите на комбинации от различни цветове, меки щампи и размери, за да постигнете топлината на стаята, която търсим, както е на снимката.

Значението на тъканите

бавен деко всекидневна

Можете да създадете среда за четене във всекидневната въз основа на философията на „бавното деко“. Какво прави тази стая убежище на мира? Добре подбрани материи. Ключът към тези пространства е добър килим, в бежови тонове и с мек принт. Възглавниците и одеялата също ви приканват да останете.

Несъмнено място, където да намерите убежище от всички проблеми и стрес, породени от рутината.

Растения, винаги

бавен деко всекидневна

В това настроение за предизвикване на природата в бавни деко пространства има елемент, който не може да бъде пропуснат: растения. Растенията са задължителни в този стил на декорация, независимо дали са зелени или с цветя, самото им присъствие действа, за да предаде това спокойствие, което търсим.

Освен това, друго предимство на наличието на тези елементи е, че те осигуряват едно докосване на цвят, което нарушава естетиката на земните тонове, бежовото и бялото, които характеризират този стил.

Топлина

бавен деко всекидневна

Стая, която ви кани да останете, трябва да има две основни характеристики: да е удобна и да излъчва топлина. Това се постига чрез създаване на хармония между всички елементи, търсене на основен тон и поддържане на единството с всичко, което се добавя след това.

Както виждаме на изображението, основният тон е бежово, което се комбинира със земни тонове и бяло. Дървените мебели и растенията напомнят за природата, заедно с текстила като килима и възглавниците, те са елементите, които внасят тази топлина в тази стая.

Популярна тема