20 идеи за украса на всяка стена с картини и щампи

Съдържание:

20 идеи за украса на всяка стена с картини и щампи
20 идеи за украса на всяка стена с картини и щампи
Anonim

Повече от един път сме обмисляли да декорираме стените с красиви и ефектни картини. С тях можем да придадем нотка цвят на околната среда, да генерираме контрасти и да предоставим специфична тема. В крайна сметка това е начин за предаване на личността и показване на нашия вкус към изкуството; Поради тази причина искаме да ви представим тези 20 идеи за декориране на къщата с картини и щампи.

Изкуството се превръща в средство за изразяване. Има различни тенденции и жанрове, които се вписват много добре в дома; В допълнение, той има способността да предава емоции както с цветовете, така и с изображенията.В дома ни помага да изпълним стаите със стил и да изградим атрактивен и интересен естетически дискурс. В този смисъл имаме възможност да демонстрираме, че можем да окачим картини и щампи във всеки ъгъл

Имаме възможност да декорираме стените с интересни и любопитни естетически средства. Идеята е, че използваме маслени платна, акварелни листове, щампи, рамкирани скици и др. Всъщност има много начини, по които можем да творим изкуство в декорацията на дома. Затова открийте как да вдъхнете живот на стените си с красиви картини и щампи чрез всички тези идеи, които ви представяме.

В залата: хармония

Ако не знаете как да декорирате зала, изберете картини в същия стил като останалата част от стаята. Изберете тема или доминиращ цвят и закачете картините си. Синьото предава спокойствие, чистота и свежест.

украсете със снимки
От El Corte Inglés.

Симетрия

Този тип композиция генерира усещане за ред. Обикновено се използват в обстановки в минималистичен стил, но също и в по-класически домове. Напротив, асиметричното разположение придава по-визуален, динамичен и весел характер.

украсете със снимки
Атмосфера, от Ikea.

Куадрос… Сам или придружен?

Когато подчертавате произведение, най-добре е да го окачите самостоятелно. Ако не, композициите могат да бъдат направени с рамки, които споделят една и съща тема, цвят или рамка. В този случай оставете 5 см между едната и другата. Ако ги поставяте на дивана, правете го на около 20 см, за да не си удряте главата с тях.

украсете с картини модерна всекидневна с картини на растителни мотиви
На Westwing.es

Мерки

Закачете ги на нивото на очите, ако го направите твърде високо, ще се отдели от останалата част от декорацията. Ако ще минава върху мебел, ширината на рамката не трябва да е повече от 80% от тази на мебела.

украсете със снимки
Атмосфера, от Kenay Home.

Фен на графичния дизайн

Изберете моделите, които харесвате най-много и комбинирайте материалите. В Posterlounge можете да изберете материала (платно, метакрилат, PVC рамка…).

плакати и картини

За деца

В детска стая развихрете въображението си. Изберете цветни снимки, забавни рамки, щампи с техните любими герои или рамкирайте техните рисунки.

украсете със снимки
От Ikea.

Рамки

Когато една творба има достатъчно индивидуалност, не е необходимо да бъде поставена в рамка. От друга страна, когато е много неутрален, рамката може да ви помогне да привлечете вниманието. Изберете светло дърво за скандинавска среда като в тази спалня или тъмно дърво за селски стаи; празен, за да се даде известност на работата; в златно, за по-класически стил; или с корнизи, за добавяне на текстура.

украсете със снимки
Kenay Домашна атмосфера.

Съвременно изкуство

Съвременното изкуство е добра алтернатива за декориране на всекидневната. Фигури, линии и тоналности ни помагат да тематизираме и генерираме по-модерно усещане в дома.

хол в бохо стил

Цветна експлозия

За да декорираме бяла стая, можем да прибегнем до наситено червена картина, която привлича вниманието. То ще се превърне в главния герой на стаята и ще привлече всички погледи.

червена кутия

Геометрии

Друг начин за разкрасяване на стая е чрез чаршафи с геометрични щампи. В този случай в студени и топли тонове за създаване на цветови контрасти.

изобразяване на модерна всекидневна

Абстракция и модерност

Абстрактната картина е добър вариант за декорация и за постигане на дом с модерен стил. В този случай пръските цвят са тези, които помагат да разчупят монотонността на неутралните тонове.

интериор на спалня с дървени мебели, 3d визуализация

Композиция в земен тон

За украса на стената, където лежи таблата на леглото, тези картини с цветни полета в земни тонове са много интересна формула за допълване на останалите така есенни тоновекоито царуват в тази спалня.

празна модерна всекидневна с бял килим и модерна ваза върху масичка за кафе квадратна композиция

Класическа тенденция

Не забравяйте, че ако искате по-класически вид, натюрмортите и картините с цветя са фантастична идея. Предават цвят, свежест и много радост. Освен това си струва да се отбележи колко добре изглеждат тези добри и красиви рамки.

дигитално генерирана стилна всекидневна с висококачествени мебели, които отразяват стила на арт деко вълнообразната извивка на дивана носи чертите на модернизма, предава своя характер в отхвърлянето на прави линии и ъгли в полза на по-естествени, естествени линии сцената е изобразена с фотореалистични шейдъри и осветление в autodesk® 3ds max 2016 с v ray 36 с добавена пост продукция

Изтънчен

Изтънчена и елегантна картина за много кокетна спалня. Земните тонове се съчетават много добре със златни и неутрални, без да забравяме, че това е абстрактен жанр, който допринася положително за околната среда.

дигитално генериран интериорен дизайн на спалня в модерен стил сцената беше изобразена с фотореалистични шейдъри и осветление в autodesk® 3ds max 2020 с v ray 5 с добавена постпродукция

Ретро стил

Вид ретро декорация, но с модерни нотки. Картината на котка е много уникална и привличаща вниманието, както и тематична и предлага забавен образ.

всекидневна в ретро стил

Кубизъм в хола

Какво ще кажете да украсите горната част на камината с кубистична картина в стила на Пикасо? В този случай това е начин за използване на фигура в декоративен лист.

модерна семейна стая със светеща камина и роял в тази резиденция в Чикаго

Снимки на баня

Какво мислите, ако украсим банята с картина, за да й дадем повече живот? Това е начин да украсите и да придадете повече елегантност на функционално пространство.

боядисване в банята

Растителни щампи

Хубав начин да украсите стълбите е чрез чаршафи. В този пример можем да видим някои ботанически изображения с класическа и елегантна природа.

стълбище с летви

Контрастите

За комбиниране на цветовете по стените, една картина може да бъде алтернатива на контраста и да създаде определена визуална хармония в цялото.

дигитално генерирана уютна и модерна интериорна сцена на малък апартамент сцената беше изобразена с фотореалистични шейдъри и осветление в corona renderer 6 за autodesk® 3ds max 2020 с добавена постпродукция

Изкуството в кухнята

Кухнята е друго от функционалните пространства, които, от друга страна, също могат да бъдат подхранвани от интересни произведения на изкуството, за да се създаде по този начин много по-сложна среда.

скандинавски интериорен дизайн на кухня и трапезария 3D визуализация с бели и дървени елементи

Онлайн магазини, където можете да закупите картини и илюстрации

персонализиран печат, гледащ към звездите

В CosaBonita.es можете да изберете персонализирани снимки и чаршафи, за да създадете най-личната си декорация…

22 € в Cosa Bonita.

плакат с изглед от въздуха на плаж

От плакати, толкова невероятни като тази въздушна гледка на плаж, през филмови плакати или платна. Photowall има безброй предложения за декориране на вашите стени и освен това ви дава възможност да качите своя собствена снимка, за да проектирате персонализирана картина във формата, който ви харесва най-много.Какво чакате?

От €27 на Photowall.

всекидневна с горчичен диван и две абстрактни картини на стената

Известната фирма за декорация има раздел, посветен на декорирането на стени с панели, платна и картини от всякакъв вид и стил, като това предложение с абстрактни фигури в зелено и черно на бял фон.

55 € в Kave Home.

стикери за стена Кейт Мос от Майкъл Фолкърс

В Posterlounge, в допълнение към избора на артистичен стил, който харесвате най-много, можете да изберете материала.

от €5,95 в Posterlounge.

фотография на розови божури

Харесвате ли флорална фотография във винтидж стил или може би предпочитате абстрактна линейна илюстрация? В Desenio ще намерите всичко това и още: стени с картини, черно-бели снимки, модни постери, рамки с различни размери…

От 9, 95 € в Desenio.

платно с морски пейзаж

Секцията за стенна декорация на Maisons du Monde ще ви зарадва, ако търсите оригинални платна, екзотични мотиви, флорални илюстрации или абстрактни рисунки. Досега харесвахме тази картина с морски пейзаж.

36, €99 в Maisons du Monde.

флорални щампи на стената на трапезарията

Най-известната шведска компания в света има декоративни листове като този флорален комплект, който не може да вдъхне повече хармония, но също така има картини и платна, винили и, разбира се, безброй рамки, така че можете да декорирате по ваш вкус.

10 € в IKEA.

илюстрация с фраза в минималистичен стил

Ако обикновено пазарувате онлайн, вероятно вече сте запознати с Etsy. И това е, че това е страхотен пазар, където можете да намерите всичко - от дрехи или бижута до произведения на изкуството или декорация за дома, всички от независими търговци (предимно занаятчии). Както се очакваше, има и много положителни илюстрации като тази, която виждате на изображението, идеални за къщи и хипстърски духове.

11, €72 в Etsy.

Това е място за целувки

Красиво нещо

2, €42

Този лист може да бъде изтеглен и отпечатан у дома. Невъзможно по-бързо.

Популярна тема