Храни: пиле, съвети за готвене

Храни: пиле, съвети за готвене
Храни: пиле, съвети за готвене
Anonim

Пилешкото е едно от най-консумираните меса в света. Хранително, храносмилателно и нискокалорично, то може да се приготвя цяло или на части. Възползвайте се от него!

Пиле: рязане и готвене

Крило или крило. Излиза от основата на костта. Обикновено се използва за пържене или барбекю. Придружете ги със сосове и ще имате вкусна закуска!

Гърди. Това е частта, която се консумира най-много и тази, която натрупва най-малко мазнини. В месарницата

ще ги намерите цели и почистени или разполовени, особено за готвене в яхнии. Можете също да ги помолите да я отворят наполовина като книга и

пригответе вкусни филета на скара, панирани или пълнени.

Бутове или бутчета. Разположени са в долната част на крака. Обикновено се консумират цели и с кожата. Гответе ги пържени, задушени или за овкусяване на ястия с ориз.

Бедро. Намира се в горната част на бутчето и са много месести. Перфектен за

гответе ги в яхнии или сосове.

ДОМАШЕН ТРИК: След като сготвите пиле в гювеч, е важно да го оставите да почине около 2 часа, за да поеме вкуса си.

Всичко се използва от пиле

пилешки банички
empanada

Ако сте направили пиле и имате остатъци, имате храна за още един ден! С костите, кожите и по-малко месестите части можете да приготвите пилешка супа. Добре настърганото месо ще се използва за приготвяне на крокети, пълнежи за емпанада или вкусно рулетче.

Хрупкаво пиле

хрупкаво пържено пиле
пържени

Обичайното нещо е да намажете пилето с яйце, галета и малко чесън и магданоз, но можете да направите други, по-интензивни и забавни версии. Опитайте да използвате добре натрошени кикос, бадеми или орехи. Също така захаросани корнфлейкс или панко.

Цяло пиле…изпечено?

сурово пиле пълнено за фурна
суров

Когато готвите цялото пиле, препоръчително е да го готвите с костта и кожата. Костта е проводник на топлина, която подобрява готвенето, а кожата, направена малко по малко, добавя допълнителен вкус. Преди да го сложите във фурната, завържете бутчетата с конец, за да се изпече равномерно.

Печено на скара

пиле на грил
желязо

Когато пилето е печено на грил, не го натискайте с шпатули или прибори, защото соковете му се губят.

Популярна тема