Единствено семейство със съвременна архитектура

Съдържание:

Единствено семейство със съвременна архитектура
Единствено семейство със съвременна архитектура
Anonim

Тази еднофамилна къща ново строителство, разположена край морето, много близо до Барселона, е резултат от сътрудничеството между Coblonal Interiorismo и архитекта Хосе Валверде. Дом, в който светлината тече щедро благодарение на дизайн, който позволява на екстериора и интериора непрекъснато да се преплитат.

Работата на студиото се фокусира основно върху разпределението, дефинирането на вътрешни обеми, независимо дали са изградени или мебели, както и конструктивни решения за най-доброто прилягане на различните покрития и покрития.

При проектирането на интериора акцентът беше върху средиземноморския начин на живот. Ежедневните практики на семейството - хранене заедно, гледане на филм, къпане или четене на книга - така намират правилното място.

модерна фасада с езерце
Всички маршрути на къщата се събират в открито и взаимосвързано пространство.

Къщата разполага с четири спални, кабинет, различни тераси, голяма всекидневна-трапезария, кухня с централен остров, фитнес, вътрешен и външен басейн басейн, както и грандиозна градина с трапезария и езерце. За дневната зона, разположена на приземния етаж, подова настилка , завършена с микроцимент,, е избрана заради нейната естетическа и непрекъсната стойност и поради високата си устойчивост на износване. В нощната част, разположена на горния площад, е избран естествен дъбов паркет, който осигурява по-високо качество и комфорт.

ЗРАЗИТЕЛЕН ДВОЙНО ВИСОЧЕН ЛЕЖЕ

модерна отворена всекидневна с двойна височина

Безспорният герой на къщата е всекидневната, където постановката заслужава изключителна оценка. Двойната височина на таваните генерира допълнителна светлина, благодарение на огромни прозорци, които преминават от пода до тавана. Пространството е доминирано от великолепен облицован с дъб модул, в който се помещава телевизорът и служи като склад на високо ниво.

модерна отворена всекидневна с двойна височина

Сякаш голям театър, телевизорът изниква от тавана. Сивият тапициран диван ви кани да седнете и да се насладите на филмови вечери, семейни разговори или време за четене. Две кресла, тапицирани с бяла кожа и две кръгли маси допълват комплекта.

модерна отворена всекидневна с двойна височина

Благодарение на факта, че фасадата, която гледа към басейна, е изцяло остъклена, външната атмосфера прониква в стаята, но ви позволява да се насладите на удобствата на интериора. Естествените растения осигуряват по-голяма свежест.

модерна отворена всекидневна с двойна височина

ГОЛЯМА КУХНЯ СЪС СТЪКЛЕНИ ВРАТИ

Идеята за стъклен капак с плъзгащо се крило в кухнята е естетична и функционална едновременно. Позволява да бъде изолиран от трапезарията, когато поводът го изисква, но също така осигурява светлина и увеличава усещането за простор. Трапезната маса, изработена от естествено дърво, може да побере до 10 гости.

модерна отворена трапезария с дървена маса и тапицирани със сиво кадифе столове

Кухнята, изцяло в бяло, изненадва с щедрите си размери и отварянето си навън. Има остров с няколко високи стола, идеално място за готвене или разглеждане на вестници, докато се наслаждавате на закуска.

модерна бяла кухня с мраморен централен остров модерна бяла кухня с мраморен централен остров модерна бяла кухня с мраморен централен остров

Стълбите за достъп до различните етажи са съставени от огънати и лакирани железни ламарини, ограничени от стъклени панели в долната и горната част. За осветлението са избрани различни висящи осветителни тела на различни височини, които осигуряват вертикалност и осветеност по оригинален начин, както и усещане за едно цяло между различните етажи.

модерно отворено стълбище с дървени стъпала

МЕБЕЛИ ПО ПОРЪЧКА В НОЩНАТА ЗОНА

Етажът, на който са разположени спалните и баните, предлага открити пространства. В тази нощна зона мебелите - проектирани от Coblonal - разпределят пространствата, като същевременно предлагат решения за съхранение, което подобрява усещането за спретнатост и ред.

бяла декорирана спалня с мебели по поръчка и тафирана табла от синьо кадифе

Главната спалня гледа към всекидневната от един вид остъклен балкон, под който намираме хола-трапезария. Интериорният му дизайн клони към минимализъм, подчертавайки тапицираната в наситено синьо тапицирана табла и голям надлъжен скрин, разположен под отвора към хола. Подобно на хола, спалнята се отваря навън към вътрешната фасада на сградата. През стъклото имаме достъп до вкусна тераса с изглед към басейна.

бяла декорирана спалня с мебели по поръчка и тафирана табла от синьо кадифе тераса с два бели акапулко стола

МАЛКО ДОМАШНО СПА

В основната баня нюансите на сив микроцимент и дъбов паркет разчупват доминиращото бяло на мебелите и тавана. Банята разполага със свободно стояща вана и душ зона, отворена навън, въпреки че уединението не е компрометирано благодарение на надлъжните борови ламели върху стъклото, които предлагат уединение, без да противодействат на усещането за външност.

баня със сиви микроциментови стени, дюшеме и свободностояща вана

Банята е замислена като малък домашен СПА център, лампа с черен абажур и стъклени сълзи е подредена над ваната, която предлага по-интимна атмосфера за моменти на релаксация, душът предлага простор и комфорт след неговото стъклени паравани с черни профили.

баня с тоалетна и бял шкаф с естествен дървен рафт баня със сив микроциментов душ

ПОДСЛОН МЕЖДУ МОРСКИ БРИЗ И БОРОВЕ

На последния етаж на тази къща има кабинет, който излиза на голяма тераса. Идеално място за измисляне на нови проекти, забавление на спокойно четене или свирене на китара.

кабинет с кът за четене и прозорци с достъп до терасата
В сутерена намираме надлъжен басейн и фитнес зала, както и голям паркинг.
фитнес паркинг

Външната част се гордее с голям плувен басейн и щедра растителност. Разполага с две зони за хранене: една от тях, разположена под крилото на обема на къщата, която е окачена на колона, а другата под маса на пиедестал пред нея и може да функционира като допълващи части, когато гостите идват да се хранят през сезона. хубаво време.

тераса с изглед към басейна външно хранене фасада и външна трапезария

Като цяло, това е високо стояща къща, която се наслаждава на морския бриз, ухаещ на боровете, които отделят къщата от морето. Това е убежище, създадено за средиземноморски начин на живот, което излъчва свежест от четирите си страни и приканва… защо не? да се ограничи до нея за цяла вечност.

Популярна тема