Пет съвета за избор на правилния килим за всекидневна

Пет съвета за избор на правилния килим за всекидневна
Пет съвета за избор на правилния килим за всекидневна
Anonim

Килимът във вашата всекидневна е основен елемент, особено сега, когато започва есенно-зимният сезон. Освен че прави стаята ви много по-топла и по-приветлива, килимът е основен декоративен елемент за украса на подовете на вашия дом. Но струва ли си някой във всяка стая? Очевидно не. Освен вкусовете и стиловете, има определени параметри, които трябва да вземете под внимание, за да уцелите напълно целта с вашия килим.

С тези прости пет съвета изборът на килим за всекидневната ще бъде лесно, а не невъзможна мисия. Размер, материал, стил… Следвайте това ръководство и няма да съжалявате за избора си.Това е всичко, което трябва да имате предвид, когато изберете добре килима, който ще поставите в хола.

1 Размер на постелката

Една от най-честите грешки при декорирането е изборът на твърде малък килим. Килимите, освен че осигуряват топлина и правят дома ни по-комфортен, служат за визуално ограничаване на зоните. Във всекидневната изберете килим, който да побира цялата жилищна площ, в който масичката за кафе и краката на дивана и фотьойлите пасват добре.

2 Материали: вълна, памук, синтетика…

Зависи за какво ще ги използвате. Имайте предвид, че килимите от естествени тъкани са по-ценни, защото добавят нотка елегантност и ексклузивност към вашата стая. Ако смятате да им дадете стойността, която заслужават, давайте. Ако това е килим, който ще бъде в хол с много живот и трафик, може би това, което търсите, е синтетичен, който също е по-достъпен.

сив килим в хола

3. Печатен или обикновен?

Може да имате нужда килимът да бъде звездният елемент на вашата всекидневна Ако простите линии и плътните цветове са господарите на вашата стая, наистина трябва да нарушите цялата тази симетрия с добър шарен килим. Но ако вашите възглавници са геометрични, имате плетени одеяла и стените ви са пълни с декорации, може да се наложи да омекотите хола си с обикновен килим. Намерете баланс. Въпреки че, както винаги казваме, това е въпрос на вкус!

4. Класически или модерни килими

Бюджетът, който имате за вашия килим, влиза в игра тук. Ако търсите нещо, което ще оцелее през годините и което отговаря на всички стилове, изберете класиката, инвестирайте в добър вечен килимНо ако харесвате тенденциите, изберете синтетика с щампа и цвят на момента, за да освежите всекидневната си.

Популярна тема