10-те най-релаксиращи хобита „Направи си сам“, които да правите у дома и да се чувствате добре

10-те най-релаксиращи хобита „Направи си сам“, които да правите у дома и да се чувствате добре
10-те най-релаксиращи хобита „Направи си сам“, които да правите у дома и да се чувствате добре
Anonim

Всеки има нужда да се отпусне, особено когато се приберем у дома след тежък работен ден. Мнозина избират да гледат сериал или телевизия, но има много приятни дейности, които помагат за контролиране или балансиране на емоциите и увеличават силата на волята. Те са толкова интересни, колкото да се научите да отглеждате растения във вашата градина или в градската градина.

Представяме ви хобита във възход, много от тях са практикувани още от нашите баби и стимулират креативността. Просто трябва да изберете този, който ви харесва най-много и ще видите колко сте закачени. Ползите? Укрепване на волята, подобряване на фините двигателни умения, увеличаване на щастието, насърчаване на общителността и укрепване на самочувствието

1. Шиене и пеене, всичко започва

Можете ли да шиете с игла и конец? Научи ли се как да завършиш бод? Програмата Maestros de la Costura, в която дизайнерът Мария Ескоте е жури, направи една от най-традиционните задачи модерна: да се научиш да шиеш. Освен че е много практично занимание, трябва да знаете, че насърчава комуникацията и насърчава работата в екип, така че е силно препоръчително за възрастни хора.

компактен трион за DIY

Ще видите как се развивате много бързо с вашите творения, обновявате мозъчната си дейност и възстановявате тактилната си памет и пъргавината на пръстите, като по този начин предотвратявате остеоартрит. Според TK Home Solutions, водеща компания в стълбищните асансьори, много полезна опция за вашия дом, "търсенето на шевни машини се е увеличило с повече от 50% през последните години."

2. Направи си сам

Променете навиците си и завъртете декорацията на дома си с лесни техники „Направи си сам“. Ще ви трябват тези 45 основни инструмента, за да правите занаяти у дома, малко търпение и желание да научите.

компактен трион за DIY

Голямото предимство е, че ще спестите и скоро ще осъзнаете, че координацията ви око-ръка се е подобрила, защото способността за изпълнение на тези ръчни задачи се увеличава многократно. Много скоро ще можете да покажете на приятелите и семейството си техниките, които сте научили за възстановяване или повторно използване на стари мебели и части или за проектиране на нови мебели.

3. Каква е буквата ing

Изкуството на писане е високо ценено в Япония, където се нарича шодо. Започнете да го практикувате у дома, като изберете кратка дума, за да образувате композиция, която има хармония.

хобита направи си сам надписи
El Jar de ideas надписен материал.

Трябва да е рисунка на буквата, а не текст, и колкото по-креативно, толкова по-добре. Има специални маркери за букви, които ще ви помогнат с най-сложните щрихи. Уверяваме ви, че това време, в което ще бъдете сами, ще ви даде много пристрастяваща душевна тишина. Идеи за декориране с калиграфия.

4. Започнете да тъчете

Страдате ли от безсъние? Е, плетенето е една от най-добрите терапии преди сън. Това хоби стимулира мозъка и има голямо предимство, може да се практикува навсякъде и във всички възрастови групи.

тъкачество, надпис за местно хоби „направи си сам“тапицирано кресло, лесно за правене, занаятчийски детайл плат калъфка с щампа на цветя чанта за шиене топки от вълна игли за плетене практика 83 допълнение micasa 245 01032015 p40casa десет 226 01042016 p10
Плетенето е много релаксиращо хоби.

Също така е съобразено с вниманието, тъй като докато тъчете, фокусирате вниманието си върху тук и сега. Резултатът е незабавен, защото е в състояние да намали тревожността. Има много техники, една от тенденциите е плетенето на пръсти.

5. Направи си сам свещи

Даването на светлина на вашия дом подобрява зрителното здраве, а също и възприемането на пространствата. Също така е много важно да осветявате с различни светлинни точки и свещите са идеални за създаване на позитивна атмосфера. Ще ви трябват парафин или пчелен восък, фитили, малко етерично масло и оцветители.

правете свещи у дома, хоби „Направи си сам“
Свещите оформят къщата ви.

В Makecandles.ще научите някои техники. Ароматните свещи парфюмират и носят спокойствие, в зависимост от есенцията те могат да бъдат по-свежи (лимон или мандарина), за да помогнат за намаляване на кръвното налягане, или по-плътни (сандалово дърво), които подобряват респираторните проблеми. След като свещите са готови, постигнете интимна и уютна среда, като декорирате с тези 30 ароматизирани свещи.

6. Рисувайте мандали

Ставите на ръката натрупват много напрежение, въпреки че не го осъзнаваме. Когато вземем молив или боя, мускулите се отпускат, така че ако имате главоболие седнете и нарисувайте мандала и ще забравите как е минал денят ви.

рисуване на мандали, хоби „Направи си сам“
Рисувайте мандали с идеите и уроците от Qué Cositas Направи си сам.

Има безброй шаблони и нива за оцветяване, въпреки че най-важното е действието на желанието да изразите себе си и да се оставите да бъдете отнесени до най-дълбоките нива на медитация, до малка карма, която ще балансира тялото и ума ви.Ако оцветяването не е вашият подарък, имаме други идеи да практикувате ръчна изработка.

7. Научете се да готвите хляб

Влезте в състояние на поток в кухнята. Какво имаме предвид? Към онова чувство на удоволствие от това, което правиш, което позволява на времето да минава почти без да го осъзнаваш.

направете пасеро хляб, хоби „Направи си сам“
Правенето на домашен хляб, много модерно хоби.

Когато месите собствен хляб и го печете, вие успявате да се усъвършенствате, защото всеки ден ще искате да подобрявате рецептата си и ще изпитвате удовлетворение от това, че се храните по-добре. Домашният хляб е най-здравословен, тъй като натрупва повече фибри и е идеален за хора с хранителни проблеми или алергии. Стъпка по стъпка, за да направите хляб със спелта.

8. Направете цветни аранжировки

Когато се заобиколите с растения и цветя, това променя живота ви. Освен че украсяват, те имат положително въздействие върху тези, които ги виждат. Благоприятстват среда с хармония и подобряват настроението; и ароматът му носи приятно усещане.

правене на букети и цветни аранжировки, хоби „Направи си сам“
От хоби към страст: правене на букети и цветни аранжировки.

Осмелете се да създадете свои собствени букети. Намерете хубав съд - ваза, бутилка, плат, кошница - и изберете свежи цветя, листа или клони. За украса използвайте панделки от сатен, юта или вълна. Ако използвате мъх и живи растения, ще ви трябва хидратираща пяна. Централните елементи са добър вариант.

9. Плетене на една кука или плетене на една кука

Плетените на една кука творения винаги придават винтидж вид на декорацията, защо не създадете парчетата на нашите баби? Върнете си плетенето на една кука,с този начин на плетене ще видите как се увеличава концентрацията ви, тъй като повторението на движенията активира различни неврологични процеси.

плетене на една кука, хоби направи си сам
Покривала на една кука, много актуална класика.

Сякаш това не е достатъчно, вие умножавате уменията си във фината моторика. Нещо повече, плетенето на една кука ви позволява да постигнете целите, които сте си поставили, и ви сближава с вашите близки; просто трябва да опитате да го практикувате с баба си, децата си, сред приятели… Истината е, че плетенето на една кука никога не е излизало от мода.

10. Нарисувайте картина

Това е едно от най-добрите хобита за практикуване на всички възрасти. Рисуването ви доближава до бавния начин на живот и подобрява самочувствието.

рисуване, хоби направи си сам
Няма възраст за започване на рисуване.

Наблюдателните хора винаги ще намерят причина за вдъхновение, но ако това не е вашият случай, можете да разгледате безбройните уроци в YouTube, за да започнете да рисувате.Ще видите как визуалната ви памет и капацитетът ви за анализ също се увеличават. Друга идея: персонализирайте къщата си, като рисувате върху плат.

Популярна тема