Судовете Duralex вече са култова част

Судовете Duralex вече са култова част
Судовете Duralex вече са култова част
Anonim

Кой не е пил горещо кафе в легендарните си чаши или бабина супа, сервирана в една от емблематичните им чинии с форма на маргарита? И факт е, че Duralex винаги е присъствал в живота ни. Парчета с прости линии и много издръжливи, преди няколко десетилетия съдовете бяха класика във всеки испански дом. И дори бяха знак за модерност.

Как може тези ястия да не са сполучливи? Рекламата беше ясна, с твърдения като: „на практика нечуплив“, „използвайте го като чук, пуснете го, ударете го, накарайте го да премине от лед във вряща вода“или „това е Duralex, стоманата от стъкло ".

Знаете ли, че…? Някои модели в момента се продават в магазина на MoMA, като цветни очила от закалено стъкло.

Судове Duralex

Сигурен съм, че имате парче Duralex у дома. Пазете го като злато в плат, защото вероятно ще се върне на мода. Винтидж стилът му може да го превърне в култов предмет. Ако искате да получите един от техните дизайни, в стъкло, закалено при 700º C, ще намерите чинии, контейнери, чаши и чаши, в запазената марка на къщата нюанси: зелено, кехлибарено или прозрачно.

Стъклените сервизи са много типични за лятото,прозрачността на парчетата предава свежест и лекота, идеални за маси в градината. Най-доброто нещо за съдовете Duralex беше тяхната устойчивост без съмнение, доказателство за това е броят на годините, през които много от чашите и чиниите са достигнали до нашите съвременни и модерни кухни на 21-ви век.

Сега има хора, които търсят страници и платформи и приложения втора употреба за липсващите части, за да могат да попълнят своите съдове или сервиз за кафе, които са наследили от своите баби и дядовци. И не само чинии или чаши, сервизите Duralex включват чинии за сервиране, купи за салата и купи за сервиране на храна на масата.

Duralex, все още е жив и след преминаване през малка криза, в която бяха на път да затворят фабриката през 2021 г., Duralex, създаден през 1945 г. от Saint-Gobain, е закупен от International Cookware, който възнамерява да възобнови марката.

Duralex

Сервизи за хранене Vermeil

снимка

69,95€

Кехлибареният цвят, един от любимите на фирмата, осветява 54-те части от този пълен сервиз за 6 души. Купата за салата е много топ.

Duralex

Васо Жигоне

снимка

25,99 €

Този дизайн е легендарен в марката Duralex. Всички сме го използвали, за да пием кафе, почти да си изгорим пръстите. Gigogne, което се превежда като шкембе, е модел за най-носталгичните. Играли ли сте като дете да гледате дъното на тази чаша, за да познаят възрастта ви? Във Facebook има групи по тази тема.

Duralex

С форма на маргаритка

снимка

8, €40

Бихте разпознали този дизайн във всяко кътче на планетата. Тази плоска чиния принадлежи към колекцията на Париж. Все още е толкова специален, че се продава на парчета.

Duralex

Каса 6 чаши 18 cl с чиния Vermeil

снимка

18, €67

Това парче отлежава добре, като хубаво вино. Той е много устойчив на удари и много практичен за използване като ежедневен домакински артикул. Колко втори домове, в града или на плажа, крият тези чаши в шкафовете си…

Duralex

Много завършен

снимка

65, €95

Beau Rivage Креолски сервиз за хранене се състои от 44 части, кафяви и подходящи за съдомиялна машина. Те запазват ултра-устойчивото покритие със стъкло Arcopal и естетиката на Duralex.

Duralex

С френски акцент

снимка

31, 39 $

Чашата Picardie е често срещана в парижките бистра. Има стилизирана естетика, с весели нотки на цвят и е много здрав. Неговият скосен дизайн е един от най-популярните и разпознаваеми модели на фирмата.

Duralex

Идеален за печене

снимка

26, 02 €

Сладкарите ще харесат този набор от форми, които издържат на температури между -20ºC и 200ºC, така че са идеални за фризер и фурна. Вундеркинд, одобрен от Duralex, който е специализиран в незалепващи части.

Duralex

Адаптирано към времето

снимка

22, 09 €

Duralex продължава да работи върху своя дизайн от десетилетия. Най-добрият пример е моделът Caprice, оригинална ергономична чаша от закалено стъкло.

Популярна тема