12 Съвети, за да направите банята си винаги миришеща на чисто

Съдържание:

12 Съвети, за да направите банята си винаги миришеща на чисто
12 Съвети, за да направите банята си винаги миришеща на чисто
Anonim

Мирисът на чистота ни очарова, той е пристрастяващ, защото е най-доброто представяне на дома. Британците са запалени по ароматите на испанските почистващи продукти, така че нека създадем родина и да покажем рутините си, за да имаме винаги свежа баня.

Лошата миризма може да се генерира от ежедневна употреба, влага или тръби. Има моменти, когато редовното почистване не е достатъчно и е необходима по-директна намеса чрез функционални ресурси за хигиена. Можем да избегнем тази ситуация с няколко прости трика, някои от които можете дори да направите себе си! същото!

Цел? Баня винаги свежа и ухаеща на чисто, като използвате прости съвети за почистване и хигиена на къщата. Е, запишете тези дванадесет съвета и направете банята ви винаги да мирише добре.

1. Адекватна вентилация

Ако вашата баня няма прозорец, това е добре, отворете прозореца в най-близката стая и оставете вратите отворени. Една свежа и проветрива баня е по-малко вероятно да натрупа лоши миризми. Несъмнено това е един от ключовете към перфектната баня.

баня с вана свободностоящ модерен дизайн

2. Миризма на Nenuco

Обичаме този аромат, който ни напомня за нашето детство. Британците също се поддадоха на аромата на този одеколон и на този на много испански почистващи продукти. В социалните мрежи има хиляди споменавания на испански почистващи продукти, които основно говорят за отличната чиста миризма на марки като сапун Heno de Pravia, таблетката Lagarto, препарата за под Las Tres Brujas, освежителя за въздух Don Cotton или дезинфектанта KH-7.

миризма на ненуко, течен сапун, известен със своя аромат

3. Поддържайте кърпите си винаги сухи

Ако кърпите ви не съхнат добре в банята, по-добре им намерете друго място. Лошо изсушените кърпи могат да причинят много проблеми, включително лоша миризма, която може да се разпространи в останалата част от банята. Като решение можете да изберете електрическа закачалка за кърпи, която освен че ги изсушава, ги поддържа топли през зимата.

снимка

Cecotec

158, €90

4. Използвайте перилния препарат

Опитайте да налеете малко перилен препарат в казанчето Всеки път, когато пуснем вода в тоалетната, той ще освободи миризмата и ще остави прекрасен аромат в банята.Домашните средства са добра алтернатива, която в крайна сметка можем да си направим сами у дома. Особен случай са натуралните домашни препарати за почистване.

5. Спрей и електрически освежител за въздух

Това е най-лесният начин банята ви винаги да мирише приятно. Опитайте да напръскате стаята с ароматен спрей от любимия си аромат няколко пъти на ден; По този начин гарантирате, че ароматът ще остане постоянен. Съществува обаче и възможност за използване на електрически освежители за въздух, за да работи автоматично.

редът помага да се поддържа чистотата в тази среда на ikea

6. Ароматни сапуни

Освен че парфюмират ръцете ви и оставят приятна миризма, ароматните сапуни са добър начин да ухаете банята.Можете обаче да поставите и няколко ароматни свещи, за да ги запалите първо през деня и да ги изключите през нощта. Освен това ще можете да създадете по-интимна атмосфера с усещането за чиста баня.

7. Звезден продукт: бикарбонат

Без значение откъде идва лошата миризма в банята, няма нищо, което този продукт против миризми да не може да поправи. Ако идва от тоалетната, смесете малко сода за хляб с вряща вода и я оставете да престои няколко часа, преди да я пуснете в тоалетната. Същото, ако миризмата идва от ваната или мивката. От друга страна, също така е важно да почистите пластмасовата завеса за душ и по този начин да избегнете проблеми с влажността.

8. Запалете кибрит

Фосфорът може да се превърне във вашия най-голям съюзник срещу миризмите в банята Освен че е много популярно средство преди пускане на водата в тоалетната, той оставя много приятна дървесна миризма, но това е само краткотрайно решение, тъй като ако миризмата остане, ще трябва да използвате друг от разтворите.

9. Естествени освежители за въздух

Естествените освежители за въздух са добро решение за предлагане на добри миризми. Може да се направи с различни ресурси: лимонова кора, карамфил, пръчици канела, лавандула, мащерка, розмарин и др.. По този начин пространството се парфюмира и се създава приятна атмосфера, която опиянява и предлага онова усещане за чистота, което толкова харесваме. Всъщност това е начин да дишате чист въздух.

10. Етерични масла

Една от възможностите, които са ефективни и дълготрайни, са етеричните масла. Трябва да се отбележи, че те са добра алтернатива дори за постигане на аромати, които предават усещане за хигиена и чистота в банята. Някои примери са ванилия, роза, жасмин, плодове и др. фин и приятен парфюм се разпределя, за да създаде настроение.

общ изглед на рафтове в баня, държащи бутилки за парфюм, буркани за съхранение, държащи памучни тампони и тампони, кошници и кутии за съхранение и ароматизирани пръчици в дома

11. Почистете с лимон

Направете смес от вода с лимон и я прокарайте през банята, след като сте я почистили с обичайния си препарат. Благодарение на своя ефект на неутрализиране на миризмата,вашата баня винаги ще мирише на свежест. Можете също да добавите капка белина. По този начин лимонът може да напусне къщата като изсвирне и освен това е ефективно средство, ако искате да почистите и дезинфекцирате банята.

12. Бял оцет, почистващ разтвор

Водата и оцетът са достатъчни за дезинфекция на банята. Изсипете чаша от тази смес върху вътрешните стени на тоалетната и оставете да действа около 15 минути. Внимавайте четката да е много чиста и преминете отвътре. Завършете операцията, като издърпате веригата. Оцетът също е идеалното решение да подготвите вашата душ слушалка.

Популярна тема