Най-добрата зимна диета за кучета

Най-добрата зимна диета за кучета
Най-добрата зимна диета за кучета
Anonim

Диетата на кучето трябва да бъде планирана и внимателна,като нашата, и също се променя, когато дойде зимата. Когато е добро, това веднага се отразява в блясъка на косата им, а също и в настроението им, защото когато метаболизмът им е балансиран, те се чувстват по-добре и са по-щастливи. Подобно на хората, кучетата се нуждаят от адекватен прием за тяхната възраст, размер и тегло, въпреки че винаги трябва да включва фибри и да регулира мазнините. Вижте нашите съвети за страхотна есен с вашето куче.

хранене на кучета през зимата
Вашият домашен любимец трябва да се упражнява ежедневно.

Породата е важна,тъй като по-активните кучета ще трябва да ядат повече за изгарянето на калории. В идеалния случай по време на ежедневните си разходки играете с вашия домашен любимец, хвърляте му любимата му топка, карате го да скача и го насърчавате да тича. Това упражнение ще генерира топлина и, което е по-важно, ще ви държи във форма и гладни. Ако е малко земетресение, може би е по-добре да го храните три пъти на ден, на малки порции, вместо само една. Най-добре е да се консултирате с вашия ветеринарен лекар.

хранене на кученца
Храненето на кученцето трябва да бъде много внимателно.

Необходимо е да бъдете много внимателни към храненето на кученцата. Те са в пълен растеж и се нуждаят от качествена храна, по-добре суха храна. Никога не може да липсва вода, както и добре защитена кошара и с матрак, ако вашият домашен любимец спи навън. Ако се хранят и в градината, имайте предвид, че убежището им е ефикасно, защото метаболизмът им е по-бавен и трябва да се изолират добре от студа. Когато спят у дома, те ще се нуждаят само от хубав ъгъл, казваме ви как да декорирате стаята на вашето куче в осем стъпки.

хранене на кучета през зимата
Козината на кучетата трябва да е здрава, за да се бори със студа.

Кучетата се нуждаят от гъста, здрава козина, която да ги предпазва от студа,, така че можете да добавите към диетата им храни, богати на масла. През зимата използвайте естествена храна, която включва въглехидрати и висока концентрация на протеини.Лакомствата за кучета са важни, за да бъде щастлив вашият домашен любимец, но винаги трябва да се дават като изключителна награда. Това са десетте неща, които никога не трябва да давате на вашето куче.

На тези дати, още повече, когато наближава Коледа, обикновено имаме много храна у дома и остатъците се увеличават. Има много храни, които вредят на тялото на вашето куче и влияят на здравето му,, така че е най-добре да използвате естествена храна и да наблюдавате хидратацията на вашето куче. Бъдете много внимателни с най-опасните храни за вашия домашен любимец, опознайте ги!

времето за къпане става по-сложно през зимата, така че подгответе на кучето си душ с гореща вода и вземете кърпата му под ръка, за да отстраните всякакви следи от влага. Разгледайте тези съвети за безпроблемна баня.

Популярна тема