Дезинфекцирайте старателно електронните си устройства и предпазете коронавируса

Дезинфекцирайте старателно електронните си устройства и предпазете коронавируса
Дезинфекцирайте старателно електронните си устройства и предпазете коронавируса
Anonim

Всички електронни устройства, които използваме всеки ден, се превръщат в гнездо на бактерии. Според най-новите проучвания дори коронавирусът е в състояние да устои 28 дни на повърхности, които ни заобикалят. В този смисъл е важно да се грижите за хигиената на клавиатурата на вашия лаптоп, мобилния телефон, екраните на настолния компютър, контролерите за видеоигри… Накратко всичко, което минава през ръцете ви както обикновено. И не забравяйте, че къщата крие много видове микроби, научете се как да дезинфекцирате всяка част от дома си.

Преди да започнете дезинфекцията, имайте предвид, че електронните устройства винаги трябва да бъдат изключени и трябва да защитите всички слотове и портове за връзка.Не забравяйте, че трябва да почиствате и дезинфекцирате старателно всяко устройство, избягвайте кухненска хартия и кърпи, които оставят косми. Използвайте микрофибърни кърпи и смес от вода (30%) с изопропилов алкохол (70%). Бъдете внимателни, защото този разтвор е силно запалим, така че го дръжте далеч от огън и деца.

дезинфекцирайте електронни джаджи за коронавирус
Екраните са изложени на петна, мръсотия и бактерии.

Клавиатурата на вашия лаптоп или настолен компютър е критична точка. Ако не я почиствате често, тя ще натрупа мъх, трохи от храна и дори малки частици слюнка. Изчислено е, че клавиатурата има средно 3295 микроба на квадратен инч, така че това е много повече от 50-те, които обикновено съдържа една тоалетна. За да го почистите, първо трябва да го обърнете, така че твърдите остатъци да паднат.След това сгънете бележка - винаги със залепените ръбове навън - и внимателно я прокарайте между процепите на ключовете, за да може да поеме прахта. Накрая избършете цялата повърхност с кърпичка или кърпа.

дезинфекцирайте електронни джаджи за коронавирус
Взимаме мобилния си телефон навсякъде, затова той натрупва мръсотия.

Когато дезинфекцирате вашия смартфон,свалете капака и го измийте със сапун и вода. След това изсушете добре протектора. Трябва да почистите телефона, като го избършете с кърпа, предварително напръскана с дезинфекциращата смес от вода и изопропилов алкохол.

дезинфекцирайте електронни джаджи за коронавирус
Внимавайте за хигиената на вашите слушалки.

Слушалките са източник на микроби,тъй като потта или восъчните остатъци се гнездят тук. Това не им позволява да се настаняват в малките пространства на тези устройства, а също и в кутиите, които действат като батерии. Никой не иска ушна инфекция, така че използвайте четка за зъби, за да почистите тези повърхности и кътчета. Не забравяйте да прокарате кабелите с кърпа, навлажнена в алкохол.

дезинфекцирайте електронни джаджи за коронавирус
Помислете колко пъти докосвате смарт часовника си всеки ден?

Препоръчваме ви също така да почистите старателно часовник, смарт гривни, смарт часовник, а защо не? очилата.

Популярна тема