Пердета за вашата спалня: съвети и идеи за закупуване

Съдържание:

Пердета за вашата спалня: съвети и идеи за закупуване
Пердета за вашата спалня: съвети и идеи за закупуване
Anonim

Спалнята е една от личните стаи в дома, където напълно отразяваме личните си вкусове. Цветовете, текстурите, формите и моделите са верни на нашите вкусове; следователно завесите играят много важна роля в декорирането на спалнята.

Функцията за обличане на прозореца на спалнята не е лесна задача. Много променливи влизат в действие, от формата на прозореца, през размера на вашата стая до това дали е по-добре да изберете щора, отколкото завеса. С 5-те насоки, които ви оставяме по-долу, вие сте сигурни, че ще сте прави, когато става въпрос за осигуряване на поверителност на вашите прозорци.

1) Обърнете внимание на размера на вашия прозорец

Първото нещо, което трябва да обмислите, е колко плат трябва да покриете прозореца. По принцип може да не е необходимо да избирате дълги до пода завеси. В идеалния случай вашите завеси трябва да се простират до 15 сантиметра по-дълго от прозореца ви, но тенденциите се променят.

За да имате красиви и декоративни завеси, един ценен аспект е формата. Обикновено те са с прави ъгли и се адаптират много добре към рамката на прозореца, така че при поставянето на завесите няма да забележите естетическа конфронтация във формата, като се има предвид, че целият комплект поддържа хармония балансирани прави линии.

завеси за спалня

2) Коя тъкан е най-добрата?

Както в останалата част от декорацията, има платове повече за зимата и други повече за лятото; поради тази причина ще трябва да изберете различни във всяка станция. За да направите спалнята си по-приветлива през по-студените сезони, изберете пердета от шенил или кадифе, докато ако искате да създадете по-хладна среда през лятото, най-добре е да изберете лен или меко платно, идеални за освежаване на къщата.

пердета за спалнята

3) Щори, най-добрият избор

Ако не можете да намерите завеси, които ви подхождат, може би търсите щори или мрежести завеси. Освен много по-удобно решение, това е най-доброто нещо, което можете да поставите на по-малките си прозорци. Ако функционалността е това, от което се нуждаете, това е добра идея да превърнете спалнята си в хотелска стая.

Добрите щори филтрират светлината и могат да бъдат намерени в множество дизайниs и с всякакви видове тъкани.В допълнение, те обикновено са изработени от полиестер или PVC и са изработени от висококачествени тъкани; Освен това те предлагат практична функция: отблъскват праха и се адаптират към размера на прозореца. Затова, преди да изберете пердета и щори за спалнята, преценете качествата на всяко едно.

завеса от щори

4) Най-добрият вариант да осветите спалнята си

Страхувате ли се, че завесите ще направят стаята ви по-тъмна? Не се притеснявайте, най-доброто, което можете да направите, е да използвате прозрачен плат, за да направите завесите. По този начин, дори и да са подредени, естествената светлина ще продължи да влиза, нещо много важно за декориране на вътрешна спалня без светлина. Ако обаче търсите средно положение, винаги можете да правите комбинации в големите прозорци.

интериор на луксозна спалня в ретро стил в розов цвят

5) Избор на най-красивите завеси за спалнята

Основен принцип преди да изберете пердета е да разгледате добре стила на спалнята В зависимост от цветовата гама и вида на декорацията, ето как пердетата би трябвало. Ако сте избрали тъмни или неутрални тонове на стените, изберете светли завеси (бели или топли тонове); От друга страна, ако искате да създадете значителен контраст със светлата декорация, тогава можете да изберете тъмни завеси. Във всеки случай, за декориране на младежки спални, можем да изберем ярки цветове: оранжево, сьомга, жълто, розово и др.

Накратко, целта е да изберете пердета, които са естетически издържани и които са интересни за декорация, но трябва да оцените основен аспект: цветът трябва да е привлекателен и това подхожда достатъчно добре на стаята, за да имате много топъл семеен апартамент.

Пердета: опции за покупка

Завеси с втулки от шенил

Appletree

36, 37 €

полупрозрачни завеси

ТАНЦ НА ПОНИ

23,95 €

Кадифена завеса

LA REDOUTE INTERIEURS

31, €23

бяла мрежеста завеса

Douceur d'Intérieur

10, 50 €

„Греж перде с капси“

Maisons du Monde

49,99 €

Бяла непрозрачна щора

Подробности за артикула

12, €66

Завеси с бродирани цветя

SIMPVALE

35,99 €

Шеврон перде с волани

maisons du Monde

29,99 €

Популярна тема