Просторен и светъл апартамент благодарение на малка и много успешна работа

Просторен и светъл апартамент благодарение на малка и много успешна работа
Просторен и светъл апартамент благодарение на малка и много успешна работа
Anonim

Непрекъснатото търсене на естествена светлина и нейното разширяване в цялата къща маркира отправната точка в реформата на този красив апартамент,разположен в квартал Мадрид

de Salamanca, и организирани, днес, мислейки за семейство с деца. Къщата беше не само доста порутена, но имаше и много разделно разположение, с малки стаи и отдалечена кухня. Затова всичко беше изхвърлено и беше избран дизайн от нулата. След разрушаването на голяма част от стените и поставянето на големи прозорци в част от периметъра, намерихме много просторна стая, по желание на собствениците, които искаха на всяка цена за да можете да се съберете цялото семейство, както в хола, така и по време на хранене.Фон от светли стени и омаслен дъбов под маркират спокойната и елегантна декорация на това пространство, базирана на бяло и синьо с особеностите на решетка и дървени греди, които скриват различни инсталации, осигуряващи великолепно докосване на голяма топлина.

Следвайки тенденцията за отваряне на пространства, Лорето Муньос-Айкуенс, интериорен дизайнер в Uxban, проектира голяма социална зона с кухня, интегрирана във всекидневната, въпреки че е оборудвана с голяма плъзгаща се врата, която предлага независимост, ако е необходимо, и предпазва от миризми. Изборът на шкафове в дърво и бяло помага за олекотяване на пространството, гарантирайки голям капацитет за съхранение.

Двете спални на къщата са проектирани с интегрирана баня за осигуряване на уединение.

Пространствата бяха обединени с помощта на една и съща цветова гама, с естествени тонове като главни герои. Очевидно, в случай на цялостен ремонт, съоръженията и стенните плочки също бяха подновени, залагайки на текстурирана хартия в основната спалня, която осигурява допълнителна топлина на околната среда.В баните дървото на мебелите беше комбинирано с варовик.

Не пропускайте фотообиколката из къщата:

Голям хол с вградена кухня

реновиран апартамент в мадрид проход към хола
От пода и дървените греди идва точната доза топлина, за да обогати цялата стая.

За да има място за всички и да насърчим срещите с приятели, два ъглови дивана и няколко фотьойла бяха избрани да затворят всекидневната. Разграничено пространство също благодарение на широк килим в наситено синьо.

реновиран апартамент в мадрид бяла и синя всекидневна
Килимът е от KP, а аксесоарите са от Zara Home. Възглавници, от Gancedo.
Изкуството също попада в цветовата гама, така че беше избрана голяма маслена картина в неутрални тонове.
реновиран апартамент в мадрид хол
Диваните са от Tapi Disseny.

След реформата новото правоъгълно оформление на дневната благоприятства диагоналното разпределение на двете стаи, като по този начин се постига голяма динамика. Най-светлата част от стаята беше запазена за разполагане на всекидневната зона, отворена към трапезарията и със седалки, подредени в "U" форма.

реновиран апартамент в мадрид всекидневна с фотьойли
Кресла, от Gancedo.

Стъклената фасада беше една от големите промени, настъпили по време на ремонта на този апартамент. С това решение, в допълнение към изпълването на стаята със светлина и наслаждаването на гледка към центъра на града, беше възможно да се увеличи визуалната дълбочина.

Трапезарията с 8 места е удобно разположена извън кухнята.
реновиран апартамент в мадрид дървена трапезария
Таблица, от Hanbel. Столове, от Casual. Лампа за таван Vertigo от Petite Friture. Вази, от Хабитат.

Интензивно индигово синьо действа като главен герой, обединявайки хроматично трапезарията и всекидневната.

реновиран апартамент в мадрид отворена кухня
Посуда за дома и аксесоари, от Habitat.

В стремежа си да запазим кухнята чиста, бяха използвани шкафове без дръжки и аспиратор, монтиран на тавана. Така зрителната амплитуда е много по-голяма.

реновиран апартамент в мадрид кухня с барплот
Златните табуретки са от Калма Чечу.

За закуска и бързи ястия в кухнята е създаден малък конзолен бар пред прозореца, където панорамата е невероятна.

Цветна и уютна спалня

В спалнята топлината на дървото беше комбинирана със спално бельо в различни нюанси на сивото и фини оранжеви нотки, които добавят цвят към пространството.

реновиран апартамент в мадрид спалня
Таблата е проектирана от студио HS Decor. Завивка, одеяло и каре, от Habitat. На леглото, възглавници от Gancedo и Zara Home.
Стената на таблата беше покрита с японска хартия, много топла и актуална.
реновиран апартамент в мадрид баня
Кърпи и аксесоари, от Habitat.

В банята на основната спалня, варовикът от Campaspero и огромното огледало без рамка постигат по-голяма визуална амплитуда в пространството. Открояват се дървените мебели и вградените кранове.

План на къщата

реновиран апартамент в план на къща в мадрид

Старият тъмен и много разделен апартамент след ремонта се превърна в къща с големи и светли стаи. За да направите това, част от дяловете бяха премахнати и бяха отворени големи прозорци.

Популярна тема