Идеи и съвети за декориране на бебешката стая

Идеи и съвети за декориране на бебешката стая
Идеи и съвети за декориране на бебешката стая
Anonim

Бебешките стаи покриват широк възрастов диапазон,от раждането до 3 години. Това е етап на непрекъснат растеж, може би това е най-голямото жизненоважно развитие, както физиологично, така и психологически. Трябва да го стимулирате, да го обличате и да се грижите за него, така че вземете химикал и хартия и започнете да планирате малката вселена на вашето мъниче.

бебешка стая с мини креватче и перящи се килими от канали Лорена

Ключове за декориране на бебешка стая

Всички детайли добавят точки, така че новороденото да е удобно. Трябва да създадете спокойна и топла среда, в която цари любов, но и сигурна среда, защото ще обзавеждате стая за отглеждане. Добра идея е да вземете еволюционно или растящо креватче, това е идеалното решение да ви забрави през първите години на подобряване на почивката ви, въпреки че не трябва да се отказвате от елегантността, както в това изискано предложение от Pepe Peñalver.

бебешка стая с люлка среда pepe penalver

Създайте щастлива и хармонична атмосфера, поставете нощна лампа, винаги избягвайте бъркотията и оборудвайте добре масата за повиване. Това е много важно място, така че имайте всичко необходимо под ръка, за да преминете през някои критични моменти.

бебешка стая с кошове за организиране, атмосфера на редутен интериор

В допълнение към чекмеджетата за преобличане и дрехи и кошниците за пелени, гъби и кърпички, трябва да инсталирате рафт за оставяне на кремове, одеколони или четки. По този начин винаги имате една ръка свободна, за да държите бебето. Хубаво е да знаете как да разпределите мебелите в бебешката стая.

бебешка стая с детско обзавеждане, от kenay hom

Цветовете оказват пряко влияние върху нашите емоции и поведение, така че е добре да знаем ефекта им, за да си поиграем с различните нюанси в декорацията. Друга възможност е да обновите стените със специални ефекти: боядисване на ивици, первази, облицовани панели…

Как да боядисаме стаята на бебето?

Знанието как да създадете по-топла атмосфера или такава, която насърчава ученето, е ключов момент за вашите деца да учат, играят и спят много по-добре. Всъщност, психологията на цвета засяга цялото семейство,, затова ви препоръчваме да знаете най-релаксиращите цветове, за да боядисате къщата си. Само един съвет, изберете миещи се тапети, защото на етапа на децата те трябва да изследват всеки ъгъл на къщата и стените са празно платно.

бебешка стая с бял скрин и розово креватче, от reodute interieurs

За вкусове, цветове. Това показва проучване, проведено от интериорните дизайнери на Homedit.com, заключенията му показват, че 52% от родителите решават да боядисат стаята на бебето в жълто и само 6% решават да заложат на червено.Нека видим как работи психологията на цвета при бебетата, но ви препоръчваме винаги да следвате интуицията си, защото никой не познава детето ви по-добре от вас…

Бялото придава на помещението простор и отразява външната светлина като никой друг нюанс. Тази картина е вечна, затова трябва да стилизирате спалнята, като изучавате добри комбинации с други гами. Използвайте стикери с тяхното име или любимите им герои от приказките, за да създадете визуална игра с най-тъмните цветове. Подробности за копиране в празна детска стая.

боядисайте бебешката стая в бяло
Бялото издържа с времето.

Сивото е неутрален цвят, който създава много мека атмосфера. Перлено сиво или норка са идеални за по-малки размери, но ако имате повече метри, можете да увеличите интензивността до покрийте стените с по-тъмно сиво.Друга възможност е да рисувате детайли с различни нюанси на черното. Тя къса от трезвостта, както направиха Лаура Есканес и Ристо Меджиде, когато избираха цвета на стаята на дъщеря си.

боядисайте бебешката стая в сиво
Гамата от сиви цветове е много богата за боядисване на стени.

Тен и земните тонове са сигурен залог за спалните на деца и възрастни. Палитрата от кремове - те осигуряват блясък - може да стигне до шоколадово кафяво - за придаване на контраст - така че комбинациите са безкрайни. Идеята е да заложите на меки тонове, за да боядисате стаята на мъничето.

боядисване на бебешка стая
Неутралните цветове са идеални за стаята на бебето.

Жълтото е символ на слънцето и светлината, на щастието и топлината. Жълтите тонове - които са избрани от 52% от родителите - са унисекс и много мотивиращи. Освен това са неутрални за добър интериорен дизайн на спалнята. Интензитетът обаче трябва да се вземе предвид, тъй като ако е много ярък, това кара бебетата да плачат. Ако харесвате жълтия Миньон, по-добре го оставете за други стаи в къщата си.

боядисайте стаята на бебето в жълто
Жълтият цвят е идеален за момчета и момичета.

Розовият цвят винаги е бил използван за създаване на романтична атмосфера, но боядисването на стените във фуксия или прашно розово набира популярност. Не по-малко от 37% от родителите смятат този цвят за много релаксиращ. Интензивността може да маркира личността на бебето.Ако е много спокоен, идеалът е да е бледорозов; докато ако е жизнена и весела, по-тъмно розово ще се справи много добре, което може да се комбинира с бели мебели, за да балансира спалнята на принцесата на къщата.

боядисайте стаята на бебето в розово
Розовото върви с всички стилове.
След като изберете боя, е важно мебелите и текстилът да са съчетани.

Дерзайте с щампи в същия тон!

Това е цветът на спокойствието и баланса, така че не се колебайте да използвате лилаво в някой ъгъл на детската спалня. Това е отлична комбинация от енергично червено и спокойно синьо. Също така много богата палитра, както за момчета, така и за момичета, и силно се препоръчва за засилване на интелектуалния им капацитет.Той е по-популярен, отколкото изглежда, като 31% от респондентите избират този нюанс, според Homedit.com

боядисайте детската стая в лилаво
Лилавото балансира атмосферата на спалнята.

Синьото е една от страхотните класики за декориране на бебешка стая. Въпреки това, то заема четвърта позиция в тази класация. Този студен цвят има седативен ефект,, така че е в състояние да намали пулсациите и да помогне на бебетата преди лягане. Внимавай! защото ако изберете твърде тъмно синьо, можете да загубите този успокояващ ефект.

боядисайте стаята на бебето в синьо
Играйте с интензивност, като рисувате в синьо.

Тишината е най-великото свойство на небесносиньото, така че ако търсите хармония в стаята на вашето мъниче, това ще бъде най-добрият избор. И ако искате да добавите фантазия и забавление, оставете шарките на тапета да участват.

Зеленото ще накара вашето дете да се концентрира по-добре,, така че е идеално за растящи спални; Така няма да се налага да боядисвате стаята толкова често. Зеленото се идентифицира с природата, предава енергия и жизненост. Важно е спалнята да има много външно осветление, така че тези нюанси да имат желания детокс ефект за вашето дете. Защо не опитате ефекта на тапета?

боядисайте бебешката стая в зелено
Зеленото внася спокойствие в стаята на бебето.

Оранжевото е най-веселият и комуникативен цвят, въпреки че само 17% от родителите са решили да боядисат стаята на детето си в оранжево.В някои терапии е доказано, че този тон помага за подобряване на умствената сила и също така за по-голямо самочувствие, така че изглежда, че всички са предимства. Редът винаги помага, така че потърсете решения, за да организирате стаята си.

боядисайте бебешката стая в оранжево
Оранжевото дава сила на волята.

Червено, цветът на огъня. Изглежда не е любимо сред родителите за украса на детската стая. Червеното е чиста енергия и при много неспокойни деца може да бъде твърде стимулиращо. Въпреки това, за най-мързеливите малки, това може да е отвратителното, което им позволява да бъдат по-конкурентни. Ако не желаете да боядисате стените в тази гама, винаги имате възможност да изберете мебели, лампи или текстил в червено, които освежават околната среда. Още идеи за озаряване на стените в детската спалня.

боядисване на бебешка стая
Силата на червеното е неоспорима, картина на Bruguer.

Информация от Homedit.com

Популярна тема