Естествена и уютна къща с мечтан вътрешен двор

Естествена и уютна къща с мечтан вътрешен двор
Естествена и уютна къща с мечтан вътрешен двор
Anonim

„Всичко се случи, защото се разделих със съпруга си, но продължих да работя с него три години в същата компания, която имахме заедно“, казва интериорният дизайнер Монтсе Моралес, собственик на тази къща. „Тогава се влюбих в друг човек и беше много странно да се прибера вкъщи и да говоря за това, което правя на работа с бившия си. Попитах се какво искаш в живота си: пари, позиция или да бъдеш щастлив? И Избрах второто.Уговорих излизането си и с парите, които ми дадоха, казах "Ще следвам мечтата си", която от дете беше да бъда интериорен дизайнер. Купих градска къща и си помислих да се посветя на, ремонтирам и продавам жилища.Но и аз не беше това, за което мечтаех. Докато правех къщата, качих снимки в Instagram и започнах да получавам къщи за декориране. Сега имам заявки всеки ден!"

Монсе купи тази къща в Премиа де Мар и я събори. „Всъщност това бяха две къщи, които бяха съединени, но със стена по средата, и аз я срутих. Въпреки че преди да направя работата, исках да живея тук три месеца - мисля, че къщите обясняват от какво имат нужда – да видят какво ми каза, как съм се движила в нея и какво е необходимо, за да ми е удобно“, обяснява тя. „Когато го посетих за първи път, беше боядисан в оранжево, което е цветът, който мразя най-много на света, във фуксия и в наситено зелено. Току-що се бях разделил, бях прашен и си помислих „Не ставам“тук". Чаках три седмици, но не можах да намеря друг и се върнах, за да го погледна с други очи. Мисля, че има три неща, които не могат да бъдат променени в една къща: локация, метри и светлина.И този ги имаше. Погледнах към вътрешния двор и видях красивата бугенвилия на съседа. В този момент си казах: Мисля, че мога да го направя сам." Тя реши да боядиса стените в бяло и да украси с дървени и растителни влакна, удобни материали. "Помислете си, че дойдох след раздяла, имах нужда от топлина и светлина."

„Играя с бяло, черно, дърво и сиво в цялата къща, за да изглежда хомогенна.“

Тя се гордее най-много с дъбовия под, заради неговата твърдост. „Безупречно е. Имайте предвид, че в последната минута на реформата вече не беше покрито и строителни колички минаха по него, но няма нито една драскотина.“А също и от любимото му кътче. „Зад острова, защото от него мога да видя в същото време стаята, където децата играят - тя има две, Divae и Janna, и двете на 10 години -, Джоан, моята партньорка, печене на месо и нашата хрътка Винти, седнала на стълбище." Къщата следва критериите на фън шуй философията,"затова има толкова добри вибрации.Много хора ми казват, че виждат как от нищото съм се издигнал отново и това ги насърчава. Защото на 50 можеш да направиш промяна в живота си."

От две къщи стана една

реновирана къща награда всекидневна със син диван
Диван , от Ikea. Таблица Център, от Малката къща. За нея, допълнения, от Muy Mucho. Възглавници и карирано,от Gancedo.

Къщата е обединение на две съседни къщи. Бялата врата отзад беше оригиналната от трапезарията в една от тях. Монтсе, собственик и интериорен дизайнер, го премести на външната стена на банята, така че да има естествена светлина през горния покривен прозорец и, между другото, така че огледалните му фронтове да умножават осветеността.

Много лично стълбище

наградена къща реновирана дървена стълба
Стълбата е изработена от дърво

“Парапетът следва дизайна на лампите, а стъпалата са направени от същия дъб като пода. И виждате ли вратата на килера? Отидох в една стара селска къща и купих всичките в дървената къща.“

Перспектива на височина

Реновирана двуетажна наградена къща
От последния етаж можете да оцените още по-добре отвореното пространство, без стени

“По проект и по икономически съображения поставих климатика на горния етаж, в стълбищната клетка. Пускам го, слагаме лопатите и влиза във всички стаи, но слиза и в столовата. Така само със сплит поддържаме цялата къща хладна”, казва той.

Дневна с камина

Реформирана наградена къща, всекидневна с камина
Лампа за таван , от Къщата на лампата. Огледало, от Maisons du Monde. Ниските мебели са направени по поръчка от Llavavintage.

„Аз съм романтик и го обичам. Слагам газова, пускаш, даваш и всичко е чисто”, казва Монсе Моралес, собственик и интериорен дизайнер.

Отворено пространство

къща наградена реновирана всекидневна и трапезария заедно
До дивана, табуретка , купена от Mercantic, и кошница,от Muy Mucho.

Преди ремонта двете къщи бяха свързани със стена с две врати точно там, където е бялата колона.Монтсе го хвърли, но беше необходимо да се закрепи конструкцията, за да не се срути. Той решил да постави греда с височина 7 метра, въпреки че не била достатъчна, за да издържи тежестта, затова купил този стълб от търговец на антики. „Направена е от желязо и тъй като беше куха, сложихме прът и цимент. Отне много сила. Казаха ми, че няма да продължи. Но той го направи!”

Готвене в идеален ред

наградена къща реновиран кухненски бар
Плот , от фирма Silestone. В бара, чинии и кухненски кърпи като отделни, от Textura.

Кухненските шкафове са изработени от дърводелец от лакиран MDF. Що се отнася до рафтовете, „Исках къща, която е толкова оживена, толкова удобна, че всичко може да се види и да може да се вземе бързо. Визията му е добре поддържана, защото всичко си е на мястото.А аз съм маниак на реда. Ако ти покажа всеки детайл от моята къща, ще кажеш, о, Боже, дори Мари Кондо!“

Уютна трапезария

Реформирана наградена къща с дървена маса
Маса , закупена от Intergift. Столове,от Vaukura.

Гладка комуникация

наградена къща реновирана бяла кухня
Мивка , от Ikea; кран, на Amazon; саксии от ракита и керамика, от Muy Mucho.

Тъй като няма стени между трапезарията и кухнята, всеки, който седи в трапезарията, може да разговаря с човека, който приготвя менюто, да стане и да участва в подготовката, дори ако е гост.

Нови попълнения

наградена къща реновиран коридор с естествена светлина
Cabinet черно, от Mercantic

Във вътрешния двор са създадени две пространства: оранжерията и кабинетът, в който работят Монтсе и екипът й. „Кухненските рафтове продължават по протежение на коридора, стигат до офиса и завършват във вътрешния двор. Така те водят от една стая в друга”. В зоната на прохода е монтиран стъклен панел, който пропуска естествена светлина.

Спалните, горе

наградена къща реновирана бяла спалня с влакна
Спалня , от Calma House; лампа, на Малката къща; кошници, от Muy Mucho; огледала,от Maisons du Monde.
В спалнята си Монтсе проектира MDF табла от стена до стена и дълга странична масичка „за поставяне на възглавниците през нощта“, обяснява тя.

Една баня е достатъчна

реновирана къща награда баня с хидравличен под
Мебели с мивка, от Leroy Merlin; апликациите и кранът са направени по поръчка; огледало, от Maisons du Monde; кърпи и ваза, на текстурата; свещ,на Gancedo.

„Когато дойдох да живея тук, казах, че не искам толкова много! Горе е само: децата се къпят през нощта, а ние през деня. Достъпът е през моята спалня и от коридора. Подът му има декоративен трик: „влиза в душа, за да даде по-просторно усещане.“

Стаята на Жана

наградена къща реновирана младежка спалня
Таблица , от Maisons du Monde. Стол, от Ikea. Глава бурито, от Mercantic. Aplique, от Vaporetto Lighting, където са направени всички лампи в къщата, проектирана от Montse. Възглавници,от Calma House.

„Идеята ми беше момичето да има нещо като малка къща, защото точно както имах нужда да се чувствам комфортно наскоро разведена, мислех, че и те биха искали това“. Ето защо той проектира структурата, в която се помещава леглото, с рафтове както в зоната за почивка, така и към бюрото. „Горе има капацитет за съхранение, който винаги е необходим.“

На слънце, с много чар

Реформирана външна трапезария с остъклена къща, спечелила награди
Дърводелска маса и пейки на заден план и седалки на преден план от Mercantic. Огледало, от Maisons du Monde. Възглавници, от Calma House.

Реформа, също и в чужбина

Реформирана къща за награди от ковано желязо и оранжерия от стъкло
Къщата има оранжерия

„Затворих част от двора и направих тази конструкция. Дизайнът в горната част има кръгове, които са същите като тези на парапета на терасата на първия етаж. И аз посадих дървото, за да му дам сянка.”

Маса с трикове

наградена къща реновиран вътрешен двор със седалки от фибростъкло
Кресла и пуфове, от Ikea. възглавниците идват от Sira Barcelona.

„Всъщност това е мангал, където горим дърва. Помолих моя дърводелец да направи дървена дъска по поръчка и така я използвам и като маса.”

Втори шанс за старо парче

Ремонтирана къща, наградена с лампа „Направи си сам“
Лампата е Направи си сам от Montse
„Купих лампата в хола от търговец на боклуци. Махнах екрана - беше много грозен - и го почистих с лимон. Получи се много добре и похарчих само 30 евро!“, обяснява Монсе.

Някои ключове за реформа

От двете къщи едната е от 30-те години на миналия век, а втората е реновирана през 70-те години на миналия век с непривлекателни идеи и материали. „Някои части от старата прехвърлих в новата, така че декорацията на къщата да е хомогенна.“

„Можете да видите двора отвсякъде“. В кухнята имаше прозорец, който Монсе превърна в стъклена врата. „Този ​​в хола вече беше там, но беше кафяв алуминий. Боядисах и двете бели отвътре, за да спечеля светлина, и черни отвън, за да паснат на оранжерията.“

“Всички лампи са проектирани от мен,с изключение на тази над дивана, която купих. От него взех дизайна на другите, а те ги направиха по мярка. Черният също е със златни точки, затова и останалите са в същия стил, но някои са златисти, а други черни. Ако се вгледате, тези на входа са по-къси. Това е така, че всички те са на една и съща визуална височина, независимо от действителната височина на всеки таван.“

Популярна тема