Самостоятелен триплекс с мини градина

Самостоятелен триплекс с мини градина
Самостоятелен триплекс с мини градина
Anonim

Тази къща близнак от 140 квадратни метра, разпределена на два етажа плюс таванско помещение и малка градина, беше стара къща в покрайнините на Барселона, много тъмна и разделена на отделения с прегради и врати. Собствениците искаха да му дадат втори шанс да го адаптира към новите си нужди, а интериорният дизайнер, който го постигна, беше Пиа Капдевила. „Дъщерите на собствениците са пораснали и къщата трябваше да бъде адаптирана за семейство с тийнейджъри, за да бъде отново удобна за всички“, казва той.По този начин същата структура на къщата беше запазена, но нейната полезност беше променена, като се преместиха и премахнаха стените, за да стане по-голяма и по-ярка.

1

Нови хоризонти

трапезария, декорирана в неутрални тонове с горчични възглавници

Приземният етаж включва цялата дневна зона с кухня, хол-трапезария и тоалетна. Първоначално тези стаи са били разделени, но благодарение на реформата е създадена открита зона с достъп до градината. Тъмният дървен под също беше заменен от настилка, която умножава светлината.

2

По-светла и отворена стая

всекидневна, декорирана в неутрални тонове с две кръгли маси в черно

Чрез свалянето на прегради площта на дивана беше значително увеличена. Ключът: по-светла и прозрачна всекидневна. Така преобладават сиви, бежови и черни тонове с горчица като акцент.

За спомагателното обзавеждане са избрани модели, които позволяват различни приложения според нуждите на всеки момент.

3

Гениални решения в трапезарията

отворена трапезария с дървена маса и сиви тапицирани столове

Новата трапезария се намираше в предната част на залата. Интериорният дизайнер проектира ТВ шкаф по поръчка, като го превръща в кът за сядане.

Това „ни позволи да поставим по-голяма маса за хранене, в допълнение към това да спечелим пространство както в телевизионната зона, така и в пейката“, коментира Пиа Капдевила.

4

Визуална динамика

стълба с дървени стъпала

Тапет със сиви и бежови райета е поставен върху стената на трапезарията, за да генерира динамика и да обедини цветовете, използвани в хола и кухнята.

5

Нервният център на къщата

хол отворен към трапезария и кухня с неутрални цветове и дърво

За собствениците на жилища кухнята е техният нервен център, тъй като те обичат да готвят като семейство. „Дадохме приоритет на постигането на голямо, просторно, удобно кухненско пространство с голям капацитет за съхранение“, обяснява интериорният дизайнер.

За да отговори на очакванията, беше замислена U-образна кухня, която ще бъде много удобна за работа и ще има голям капацитет за съхранение.Pia Capdevila проектира изработен по поръчка кухненски шкаф в Meine Kutchen, който побира цялата колона за готвене, вода, работа и електрически уреди и който се простира във всекидневната, превръщайки се в шкаф с библиотека, шкафове и декоративни рафтове.

6

Между две земи

отворена кухня с дървен полуостров и две табуретки

Мебелта е разделена от фурнирована дървена греда, която определя работната площ на кухнята, разширява я като площ и визуално разделя кухнята от хола. Трик: лентата интегрира отоплението.

7

Поверителност на въвеждане

отворена кухня с дървен полуостров и две табуретки

В залата една от целите беше визуално да се отдели от кухнята, за да й се осигури уединение, така че интериорният дизайнер измисли параван, облицован с черна винилова хартия, който ограничава входа, и отвори някои прозорци с метална конструкция в горната част, за да внесе светлина в двете пространства.

8

Нощна зона

спалня със самостоятелна баня

На първия етаж на къщата са основната спалня и младежките стаи с общ санитарен възел. Апартаментът включва красива баня, декорирана в неутрални тонове.

9

Дървено съкровище

табла с дървени летви

Главният герой на апартамента е ефектната табла с дървени ламели, осветена с LED светлини, с които Pia Capdevila е покрила стената, за да скрие дупката, оставена от старата табла.

10

Смесено със спалнята

бели вградени гардероби

Съблекалнята, в подножието на леглото, беше актуализирана чрез боядисване в същия цвят като останалата част от къщата, каменен тон, който е много характерен за интериорния дизайнер.

11

Интимно и открито

самостоятелна баня, разделена с дървени летви

За отделяне на банята от леглото е проектиран същият декоративен елемент от дървени летви, използвани като табла, този път като разделител на двете среди. По този начин беше постигната отворена баня, но с известно уединение.

12

Всичко в микроцимент

баня с душ кабина в неутрални тонове

Стените на банята, първоначално направени от мрамор, бяха покрити с микроцимент, както и повърхността на мивката.

13

Вдъхновени от тийнейджъри

младежка спалня с бюро, декорирано в розови тонове

Младежките спални са актуализирани с мебели по поръчка, много подобни и в двата случая, с легла с много места за съхранение и зони за учене, добре осветени с естествена светлина.

14

Гама от рози

младежка спалня с бюро, декорирано в розови тонове

Тоновете бяха избрани неутрални, комбинирани с бели и нежно розови декорации, за да отговарят на възрастта на дъщерите.

Стайлинг: Mar Gausachs.

Популярна тема