Апартамент в Билбао, пълен с индивидуалност и стайни растения

Апартамент в Билбао, пълен с индивидуалност и стайни растения
Апартамент в Билбао, пълен с индивидуалност и стайни растения
Anonim

Трябваше да е влюбен, да я види и да се почувства своя. Това се запитаха Марта и Дейвид, собствениците на тази къща, когато тръгнаха да търсят кой ще бъде техният нов дом. Те я ​​взеха без да бързат и отне повече от три дълги години, за да я намерят. „Беше стара, беше много повредена, нямаше отопление и разпределението беше ужасно. Но в замяна беше светло и видяхме много възможности. Имаше история и ни хареса идеята за смесване на миналото на строителството с настоящите елементи”, разказва Марта. „Друг аспект, който ни убеди, беше местоположението му. Намира се в историческия център. Можем да се подслоним на място и в същото време да излезем и да бъдем свързани с уличния живот,” казва Дейвид.За да го реформират, те се довериха на архитектите от BABELstudio, заедно с Marçal Bonadona. „Видяхме творбите, които са направили и много ни харесаха. Те са много креативни“, казва Марта.

На срещите с архитектите Марта и Дейвид ясно показаха, че искат различна къща, семпла, но в същото време оригинална. Ето защо те бяха въвлечени в творческия процес и решиха заедно от най-важните аспекти до малките детайли. „Между всички ние постигнахме къща, която е много подобна на това как сме Дейвид и аз. Това говори много за нашата личност”, казва Марта. Работата продължи почти година, но се наложи радикална промяна. „Премина от шест малки стаи,малка баня и дълъг коридор, до течно пространство с две спални и контейнерна преграда, която помещава от едната страна библиотека и мебели от кухнята, а в другата шкафове и мебели за баня”, обяснява той.

Тази уникална преграда с място за съхранение без съмнение е отличителният елемент на къщата.„Нашата лавица е уникална! Проектирахме го с Горка Флорес, производител на мебели от Proyecto Veta, и го помолихме да го направи библиотека, която да е подредена и разхвърляна в същото време. Кръстихме го като базар заради големия брой предмети, които трябваше да побере: книги, плочи, хиляди DVD-та, документи, които искахме да запазим… И всичко влезе!“, възкликва гордо Марта. Разбира се, ако трябва да напуснете къщата си и можете да вземете само един предмет, собственикът е ясен за това. „Бих взел куфар и бих го напълнил с малки съкровища, които носим от пътуванията си: от играчки и маски до кутии, книги, писма… които сега са разпръснати по рафта.“Всички тези спомени, заедно със семейни реликви, ретро мебели, купени от пазари или със сантиментална стойност, създават много специална атмосфера в къщата на Марта и Дейвид. Без да забравяме колекцията си от картини и фотографии, присъстващи във всички стаи. „Ние не сме колекционери, но искаме да подкрепяме артисти, които харесваме.Много от тях са наши приятели”, казва Марта.

апартамент в билбао трапезария и кухня
Напълнете къщата си с живот! До прозореца, на скрин, на пода, окачен на тавана… Създайте зелени кътове със саксии и растения от различни сортове. Разпределете ги подредени на различни височини и ще постигнете по-динамичен декор.
апартамент в билбао стайни растения

В новото разпределение е проектирано непрекъснато и светло пространство, от фасада до фасада, с различни среди. Така кухнята, трапезарията и всекидневната бяха поставени в една линия. „Дейвид обича да е във всекидневната, да чете или да слуша музика, а на мен ми харесва да съм в кухнята… Можем да излизаме заедно и да си говорим“, ни казва собственикът.

апартамент в билбао трапезария с растения
Трапезна маса , от Soroa Art Deco. Столове, от Tokiostory. Килим, от Хавиер Веларде. Вази, от Нарата. Растения,от Лур Билбао.

„Архитектите ни посъветваха да оставим откритите греди и това беше успех!“, казва Марта, която сега се възползва от тези структурни елементи, за да окачи някои от своите растения. „За мен те са ключови и винаги сме имали много. Някои се подаряват, други се купуват… и всички са различни.”

апартамент в Билбао Андреа Гарсия Креспо и Андреа Емануел Ларедо
Андреа Гарсия Креспо и Андреа Емануел Ларедо, двама от архитектите, които заедно с Майкъл Шмид образуват BABELstudio, отговорно за реформата на жилищното строителство, заедно с Марсал Бонадона. Диван със съответстваща пейка, от Narata; моделът, тапициран в зелено, е от Tokyostory. Възглавници,от Narata и Gancedo.
Собствениците имаха гладки отношения с екипа и са доволни от взетите решения.
апартамент в билбао трапезария със селска дървена маса
Освободете стаята и ще придобиете усещане за простор. И, между другото, също ще се възприема спретнато. Поставете най-обемната мебел до стената. Най-добре е останалите части да са леки и лесни за преместване, за да можете да адаптирате оформлението на стаята в зависимост от това, което правите.
апартамент в билбао стайни растения
Зеленото е на мода и ние не казваме това заради цвета (също), а заради растенията.
Кактусите и сукулентите, монстерите, фикусите, папратите и стайните маслинови дървета без съмнение са разновидностите на момента.
апартамент в Билбао
Винтидж парчета придават уникален щрих на околната среда, защото имат специална привлекателност. Те са предмети с история! Марта има това огледало, което е принадлежало на баба й и го е поставила в хола, опряно на пода.
етаж в билбао разделителен рафт
Перфектната книжарница съществува! Проучете много добре какви са вашите нужди и какво ще съхранявате. Запазете най-високата част за това, което не използвате често; в кошници, кутии или шкафове, поставете това, което е по-малко привлекателно; и в центъра, най-декоративният.

Модулите, от пода до тавана, проектирани от BABELstudio и Proyecto Veta, следват същите линии като библиотеката в хола.

апартамент в билбао кухня с малък офис
Растения, придобити в Лур Билбао.

„До прозореца сме поставили нощно шкафче със стол, за да закусваме сами, да слушаме радио, да четем на таблета… и да усещаме слънцето на гърба си. Купихме мебелите от пазара Zorrozaurre в Билбао, един от любимите ми”, обяснява Марта.

апартамент в билбао офис в кухнята
В реформата преградите бяха съборени, поставена е дърводелска платформа Gaiur и Proyecto Veta отговаря за интегрирането на мебелите.
апартамент в билбао спалня
Завивка , квадранти и одеяло в мохер, от Zara Home. Над радиатора има работа от венецуелския художник Аристид Сторнели, придобита в Нарата.

„Смятам себе си за креативна личност и смятам, че и моята къща е такава“, казва собственикът на къщата. Това е повлияно от факта, че повечето от елементите, които го украсяват, имат история, която да разкажат зад себе си. „Почти всичко ни напомня за нещо или някого“, обяснява той.

апартамент в билбао спалня с дървени нощни шкафчета
Нощното шкафче е закупено от битпазар.
апартамент в района на мивката в Билбао
В банята: стенно огледало , от Pib; растения,от Лур Билбао.

В основната баня екипът на BABELstudio засили контраста между интензивното черно на шестоъгълните плочки, които покриват - и подчертават - стената на ваната и белия цвят на останалата част от пространството.

апартамент в билбао баня с вана и черни плочки
Плочки , от FAP Ceramiche. кърпите са от Narata, както и work от Aristide Stornelli.
апартамент в билбао тоалетна
Имате ли и мини вана? Планирайте зоната на мивката до милиметър с стърчащ плот от стена до стена и монтирайте мивката в центъра. Ще имате свободно място за тоалетни принадлежности.

КЛЮЧОВЕ ЗА ЕТАЖЕН ПЛАН И ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН

план на апартамент в билбао

Светло дърво на пода осигурява топъл контрапункт на кухненския декор. Бялата палитра ви позволява да добавите ярки цветове към специфични елементи, като спомагателни мебели и таванни лампи, или да поставите моещ се килим с многоцветен дизайн.

Черното е модерно и е идеален избор за комбиниране с бяло. В кухнята контрастът на плота от тъмен гранит създава модерно пространство.

Популярна тема