Декорирайте дома си в стил селска къща с селски и шаби шик детайли

Декорирайте дома си в стил селска къща с селски и шаби шик детайли
Декорирайте дома си в стил селска къща с селски и шаби шик детайли
Anonim

Селската къща е в еклектичен декоративен стил, защото има класическа основа, но с нотки на рустик и шаби шик интериорен дизайн. Къщата ви ще бъде елегантна и уютна, с винтидж докосване. Средите с този интериорен дизайн имат точка на кокетство, но са и много практични. Намерението е да се избегнат сложни или много деликатни декоративни детайли и да се интегрират предмети втора употреба с нови части в околната среда. Ясно е, че не е необходимо да построите евтин кокошарник в къщата си или голяма ферма, за да харесате този декоративен стил.

стил на селска къща, за да придадете винтидж и селски вид на вашия дом

DiY е добре дошъл в стила на селската къща, така че започнете да тапицирате столовете си или да създавате ботанически вдъхновени ястия с листа, събрани на разходка в гората. Фюжън е хит, така че е лесно да видите най-съвременен уред в кухня с полилей или по-съвременен стил.

стил на селска къща, за да придадете винтидж и селски вид на вашия дом

1. Всичко пред очите

стил на селска къща, за да придадете винтидж и селски вид на вашия дом

Редът е приоритет и е скъп за поддържане, но е истинско удоволствие да видиш сервизите в идеален ред. Не само е по-ефективно да имате всичко на показ, но и отворените шкафове и рафтове се превръщат в малка художествена галерия, особено ако съхранявате ретро или наследствени съдове за готвене. Може да изглежда като интериорен дизайн, подобен на провинциалния шик стил, с предложения за декориране на вашата селска къща или апартамент в града.

2. Органични форми

стил на селска къща, за да придадете винтидж и селски вид на вашия дом

Дизайнът на селска кухня има много общо с майсторството и тъканите са много важни. Мебелите и плотовете със заоблени ръбове са много елегантни и предотвратяват инциденти или нежелани удари. Харесваме настроението на тази хижа край езерото, проектирана от Том Филичи.

3. Бели стени

ключове от селска къща
Мебелите са архитектът на цветовия контраст в това предложение от El Corte Inglés.

Стените в бели тонове или слонова кост осветяват къщата и помагат за декорирането с аксесоари, които добавят цвят. Бялото е свежо и чисто и разведрява атмосферата. Тази хроматична гама е по-богата, отколкото изглежда, така че проучете нейните нюанси, за да придадете повече или по-малко яркост на околната среда. Препоръчително е да се погрижите за чиповете и да фиксирате стените, така че да са като нови.

4. Скрийте технологията

ключове от селска къща
Технологичните джаджи, винаги в ред, с тази идея на Bauhaus.

Завръщането към полето, към същността, може да бъде насърчавано с малки жестове. Става въпрос за скриване на кабели в декоративни кутии или предпазване на телевизора от поглед с шкафове или плъзгащи се врати. Докато тези приспособления не се използват, ще се радвате на по-голямо визуално спокойствие.

5. Извличане на прибори

ключове от селска къща
Домашни съдове Zara, изглед.

Този стил на декорация изтъква аксесоарите,, така че извадете старите си съдове от багажника и ги изложете в стъклен шкаф. Те са идеални в трапезарията, но и в кухнята, ако имате по-малко място. Що се отнася до интериора, по-добре е да дадете свобода на творчеството: смесете размери и форми или чаши с чинийки, за да предложите движение на композицията. Можете също да донесете свещи, вази или подноси, които да съжителстват с класическите сервизи за чай или кафе.Даваме ви съвети за организиране на сервизите.

6. Дървени греди

ключове селска кухня в стил селска къща
Перфектен пример за открита греда в кухнята на селската къща Vaquería Canta El Gallo, в Jaraíz de la Vera (Cáceres).

Селският вид не е завършен без открити дървени греди. Те имат много възможности, затова ви насърчаваме да ги интегрирате в декорацията на дома си, за да осигурите уникален щрих, дори монтиране на полиуретанови греди, които могат да скрият електрически или отоплителни инсталации, тъй като са кухи отвътре.

7. Облицовка с дърво

ключове от селска къща
Интериорен дизайн от Drôm Living, с дървена табла.

Стените или подовете от дървен фурнир винаги имат усещане за домашен уют и поддържат температура много добре, така че са много енергийно ефективни. Освен че придава топлина на помещението, това естествено покритие прикрива евентуални дефекти по стените и е лесно за поддръжка. Като декоративен елемент, v също помага за ограничаване на пространствата. Например в спалнята те могат да оформят табла или да отделят зоната за дрешник.

8. Винтидж декор

ключове от селска къща
Романтична атмосфера в обстановка на Ikea.

Използвайте винтидж акценти или ретро предмети, за да украсите, от стара играчка до форми за бисквити от детството ви до възглавници от баба ви. Със сигурност имате семейни спомени, които можете да адаптирате към средата на селска къща и между другото да позволите на къщата ви да разкаже вашата история.Друг вариант е да посетите битпазар или да добавите стил, като купите специални предмети в антикварни магазини.

9. Изберете неутрални тонове

ключове от селска къща
Селската къща напомня за стил шаби шик.

Във селската къща мебелите ще бъдат много еклектични,и това, че знаете как да смесвате стилове и аксесоари, е част от успеха им. Ето защо е необходимо да се опростят тоновете, които ще определят всяка стая. В аксесоарите потърсете метали, регенерирано дърво и органични материали като ратан, ракита, камък или сезал. Кухнята, епицентърът на къщата и на този стил, е от ключово значение да следвате някои правила.

10. Естествени материи

ключове от селска къща
Тези любовни тъкани са от Maisons du Monde.

Лен, памук и чул се съчетават чудесно със стила на селската къща. Също така добавете гарнитури, бродерия или дантела към текстила в цялата къща: престилки, възглавници, завеси с половин височина, плъзгачи за маса, салфетки, покривки за легла… Ако искате да рециклирате, възстановете чанта от юта и добавете индивидуалност към аксесоарите си. Във всекидневната заложете на големи дивани, в бяло или с калъфи в цвят слонова кост, за да можете да промените атмосферата, когато сезонът отмине. Има тъкани, способни да преобразят къщата.

ключове от селска къща
Стилът на селската къща се свързва с природата, от Muy Mucho

Популярна тема