8 съвета за дзен къща и премахване на стреса

Съдържание:

8 съвета за дзен къща и премахване на стреса
8 съвета за дзен къща и премахване на стреса
Anonim

Дзен е будистка философия, която търси релаксация и връзка със себе си. Интериорният дизайн ви помага да създадете дзен пространство, няма строги правила, но има някои съвети, които ви отвеждат до ново изживяване и ви позволяват да създадете свой собствен оазис за да ви помогне да намалите или премахнете стреса в живота си, преди да започне да причинява по-сериозен дискомфорт.

Намалете темпото, избягвайте бъркотията и бъркотията, за да може умът ви да си почине и да намери спокойствие. Доказано е, че свързаните и интегрирани среди правят пространството по-просторно и внасят спокойствие.Също така е много важно, особено с опита, който имаме с пандемията, да разширим хоризонтите си у дома и да избягваме, доколкото е възможно, чувството, че сме затворени.

съвети за дзен декорация
Атмосферата на Pepe Peñalver.

Най-нисък израз

Използвайте неутрални мебели и семпли линии, възползвайте се от природните ресурси на вашия дом, като естествено осветление, и избягвайте излишните и богати орнаменти. Ако решите да боядисате стените в бяло, включете текстурирани аксесоари в декорацията. Намалете декорациите по стените и залепете със снимки, картини и декоративни предмети.

съвети за дзен декорация
Мебели и естествен текстил, от PortobelloStreet.es

В краката ти

Вашата къща трябва да засили усещането за пашкул. Как да го получите? С настилка на пода, в сиви или светли тонове, по-добре в дървени покрития. Ако подът е в индустриален стил, покрийте го с вълнени или памучни килими, така че краката ви винаги да са топли. Ходенето бос е едно от най-добрите сензорни изживявания, освен че е много здравословно и ще видите как вашите домашни любимци също ще го оценят.

съвети за дзен декорация
Легло Esparto, от Let's Pause.

Създаване на разнообразие

Цветовете на дзен къща се идентифицират със земни тонове и гама от сиво, регистър, който предизвиква усещане за спокойствие и благополучие. Важно е всяка стая да има визуална приемственост между мебелите, пода и стените.Едноцветни стаи или с градиенти в същия цвят са добре дошли. Мебелите заемат централно място, като ги боядисват в нюанси, които се координират с всяка стая, особено в спалните на къщата. Най-живите палитри могат да ни раздразнят.

съвети за дзен декорация
La Redoute играе с монохромна среда.

Меко докосване

Ден декорацията се нуждае от интимна среда, така че завесите и щорите са отличен вариант. Те са перфектната бариера за минимизиране на течението и също така за намаляване на шума в къщата. Винаги избирайте естествени и леки материи; като лен, памук и вълна. Подплатата също осигурява комфорт.

съвети за дзен декорация
Стил от Mar Gausachs за Pia Capdevila.

Отношение

Самосъзнанието е първата стъпка към намирането на мир. Този духовен път е по-лесен с дзен диета. Повече от всякога ние сме това, което ядем, така че е удобно да използваме съставки, които ни дават енергия и улесняват доброто храносмилане и следователно помагат за медитацията, което е една от целите на будизма. Много е важно да сме благодарни на храната и да се грижим за всеки момент, от приготвянето и готвенето до яденето. Зърнени култури, зеленчуци, ориз или бобови растения са част от дзен диетата, също месо или риба, понякога и чай.

съвети за дзен декорация
Керамика от коледната колекция на Muy Mucho.

С есенция

За да ухае добре къщата ви, решението са ароматизирани свещи и етерични масла. Най-свежите аромати се препоръчват сутрин, за да ободрите тялото си; докато през нощта ще имате нужда от аромати - като бергамот или лайка -, които помагат за отпускане на нервната система и по-добър сън. Друг съвет, сложете естествени сапуни в чекмеджетата и окачете букети лавандула от гардероба си, за да има в гардероба ви обонятелни нотки.

съвети за дзен декорация
Наводнете стаята с ароматизирани свещи от Maisons du Monde.

Източници на светлина

Ярките светлини или флуоресцентните тръби намаляват топлината, така че изберете индиректно осветление. Изберете ъглите, които да подчертаете във вашата всекидневна и поставете комплект лампи или подов модел, за да насочите вниманието.Точките за четене, на дивана или в леглото, трябва да са прожектори, които могат да се ориентират. Както винаги, най-доброто нещо е естествената светлина, която освен че ни дава енергия, можем да подобрим, като декорираме със зелени растения, които ни доставят кислород.

съвети за дзен декорация
Минималистична детска спалня от La Redoute.

Спокойствие

Преди лягане избягвайте технологичните джаджи. Неговите вълни, звуци и светлини смущават ума и имат отрицателни заряди, така че не помагат за почивка. В спалнята поставете леглото до прозореца, не го поставяйте в коридор и се уверете, че височината му никога не надвишава 55 см. Можете да премахнете таблата и да поставите различни видове възглавници (с калъфки в различни цветове меки) или да изберете дървена конструкция или parthwork.

съвети за дзен декорация
Легло за четене, закуска и почивка, от Muy Mucho.

Популярна тема