Апартамент с открити и светли пространства за младо семейство с две деца

Апартамент с открити и светли пространства за младо семейство с две деца
Апартамент с открити и светли пространства за младо семейство с две деца
Anonim

Преди да се превърне в модерен апартамент и да покаже очарованието, което излъчва днес, тази къща, разположена в нова сграда, имаше разпределение, което беше далеч от нуждите на своите собственици, двойка с две малки деца. Той беше твърде разделен и изискваше реформа, която да използва пълния му потенциал. С проекта се погрижи студиото за интериорен дизайн Banana Home Agency. Той започна с проектирането на нова, по-гъвкава организация на пространството,с по-голяма връзка между средите. На приземния етаж е създадена социална зона с всекидневна, трапезария и вградена кухня и тоалетна.Друга цел беше да се оптимизира естествената светлина. Така стените са боядисани в бяло, а оригиналният под е заменен с подова настилка от избелен дъб. Тази прозрачна основа помага за подобряване на декорацията и подчертаване на мебели, текстил и аксесоари в ярки цветове. Резултатът е свежа и модерна къща, която отразява личността и начина на живот на своите собственици.

Страхотна стая, трапезария и кухня

апартамент на младо семейство отворена кухня
Шкафове, от Leroy Merlin, с дръжки Ikea.

При реформата кухнята беше отворена към всекидневната, за да се получи по-голяма дневна зона. В допълнение, за да се подобри усещането за простор и светлина, белият цвят е избран за мебели, покрития и плотове.

Светла стъклена преграда с бели панели разграничава кухнята от всекидневната.
апартамент на младо семейство отворена кухня

Тази кухненска стена беше декорирана с тапети с дискретни шарки, които разчупват монотонността на бялото. Беше завършен с барплот за закуска, придружен от две табуретки.

пода на трапезария на младо семейство
Маса и шкаф, от IKEA. Таванната лампа е от Maisons du Monde.

В трапезарията беше създадена неформална и уникална атмосфера с дървена маса и столове от различни стилове, материали и цветове, идващи от пазарите за втора ръка. Шкафът предлага допълнително място за съхранение и изпълва стената, без да я претрупва.

Дневната и трапезарията бяха разположени в краищата. Да се ​​застъпва възможно най-малко във визията за пространство.
пода на трапезария на младо семейство
Диван от The Sofa Company. Фотьойл IKEA.

Диванът беше поставен до стената, а до него, на стълбището, беше поставен фотьойл. Прозорците бяха оставени без мебели и облечени с леки завеси. Огледало на стената и раиран килим придават дълбочина на стаята.

Спални и баня

В основната спалня е направена ниска стена от стена до стена, за да интегрира мочетата и да скрие присъствието му.

пода на млада семейна спалня с дървена табла
Ниската стена беше покрита с дървен фриз от Leroy Merlin. Спално бельо от Икеа. Подходящи килим и възглавница от Calma House. Таванна лампа и багажник от Maisons du Monde. Рамките са от Westwing.

Вместо традиционните малки лампи бяха монтирани въжени аплици с видими крушки.

Опростеността беше ключова при декорирането на банята в основната спалня.

пода на млада семейна баня
Шкаф за мивка и огледало на IKEA. Крановете и стенната лампа са от Leroy Merlin. На плота, запазен клон от евкалипт от Cónica Estudio.

В банята висящ шкаф и кръгло огледало на стената на мивката я правят да изглежда по-голяма.

В спалнята на момичето те също си поиграха с цветовете, от горчица до корал, и й придадоха специална нотка с регенерирани мебели.

пода на детската спалня на младо семейство
Спалното бельо е от Ikea; килимът от Leroy Merlin и възглавниците от Zara Home и H&M Home. Хит.

Популярна тема