Тази цялостна реформа ще ви даде добри идеи

Тази цялостна реформа ще ви даде добри идеи
Тази цялостна реформа ще ви даде добри идеи
Anonim

Проектът за цялостна реформа, изпратен ни от интериорния дизайнер Елена Валиньо Рон, се проведе в къща в Луго, която практически не се е променила изобщо от построяването си през 1965 г. Апартаментът имаше твърде много стаи и твърде малък, обедняване на полезното пространство и осветеност. Сякаш това не беше достатъчно, дълъг и тесен L-образен коридор направи входа да изглежда тъмен и тесен.

В кухнята имаше стара печка на дърва, като стената беше изгорена от топлината, натрупана в тухлите през годините.Освен това килерът беше тесен и труднодостъпен. Много малката, старинна баня имаше малка вана, мивка и тоалетна чиния, разположена под ъгъл в единия ъгъл. Дневната - най-голямата стая - беше в средата на къщата, а останалите четири стаи бяха толкова малки, че легло едва можеше да се побере (да не говорим за абсолютния мрак).

След като бяха направени измерванията на всеки ъгъл на апартамента, целта беше ясна: да се извърши цялостна реформа, която да обедини възможно най-много стаи, за да спечели пространство, и да актуализира всички съоръжения, преосмисляйки механизмите и съществуващи водохващания, както и дограмата.

С цел премахване на двете стаи на входа, разширяване и свързване на цялото антре, хол, трапезария и кухненска част, преградите бяха разрушени Тази работа също направи възможно е да се възползвате максимално от естествената светлина и да постигнете функционално разпределение с добре обособени пространства.

С тези перспективи решенията по отношение на облицовките бяха очевидни: бяла боя, която преди това премахваше съществуващото gotelé във всички стаи, нанасяне на изравняваща паста върху целия под, поставяне на врати от бяло лакирано масивно дърво с дръжки от алуминий, външна дограма с въртящи се прозорци и двоен стъклопакет, блиндирана врата, високи тавани с корниз, БГВ, детектор за дим, USB контакт и подова настилка от черешово дърво.

антре с кръгло огледало и черен дървен рафт

Първата стъпка беше смяна на входната врата с по-широка блиндирана, лакирана бяло отвътре. В тази зона се откроява огледалото с диаметър над 120 сантиметра, което се съчетава със семпъл рафт LACK от IKEA и лампа от Zara Home.На тавана, регулируем прожектор, също от IKEA.

отворена трапезария

Зоната за хранене беше обзаведена с разтегателна квадратна маса с ецван с киселина стъклен плот (по-модерен и визуално по-лек) и четири стола Meridiana от поликарбонат и стомана, проектирани от Французинът Кристоф Пиле за Driade.

трапезария, отворена към всекидневна и кухня

Дневната се състои от диван в шоколадов цвят, червен фотьойл, холна маса със стъклен плот и шкаф за телевизор.

отворен хол с шоколадов диван и червен фотьойл
Екранът на проектора може да се сваля или навива.
скандинавски дизайн на телевизионен шкаф и проектор

Що се отнася до осветлението, дизайнерските елементи бяха смесени, като матова мръсно бяла лакирана висяща лампа от фирмата Vibia в трапезарията, с подова лампа с метален триножник с кремав абажур. Накрая на тавана беше поставена друга стоманена лампа с три регулируеми прожектора от IKEA.

всекидневна, отворена към кухня всекидневна, отворена към кухня

След запалването на печката на дърва стените на съседната стена, засегнати от дима, бяха почистени, както и всички мебели, врати и плочки.

Килерът също беше разрушен, за да се разшири пространството, а водопроводната и електрическата инсталации бяха подновени.

отворена кухня с централен остров и дървени плотове

Новата кухня с отворена концепция е проектирана в бяло с уреди от висок клас: вградена микровълнова печка Candy, хладилник Bosh, декоративен аспиратор от 90-те, съдомиялна Balay, кран в индустриален стил и Пералня Beko.

отворена кухня с централен остров и дървени плотове
В допълнение, централен остров е построен по мярка, който предлага перфектно място за хранене или закуска и дори за готвене. И двата плота са изработени от обработено дърво, за да добавят топлина към околната среда.
отворена кухня с централен остров и дървени плотове

Зоната на пералнята и офис зоната с метални рафтове бяха разположени на задната стена. Що се отнася до покритията, за стените и хидравличната настилка беше избрана скосена бяла плочка тип метро.

място за пералня в кухнята

В банята всички мебели и плочки бяха премахнати и пространството беше значително разширено чрез премахване на прилежащата преграда към една от стаите.

баня, декорирана с кръгло огледало и бели метро плочки

Така той се сдобива с баня с два прозореца и просторен душ, отделен с преграда от тоалетната, както и голяма зона за мивка.

Кръглият умивалник с размери 40x15 сантиметра е изработен от керамика с остъклена повърхност и е монтиран върху окачен шкаф в цвят орех/черно. Комплектът е завършен с кръгло сребърно огледало с апликация, и двете от Leroy Merlín.

баня, декорирана с окачен шкаф с кръгло огледало и бели метро плочки

Стените също бяха покрити с бели метрови скосени плочки, с изключение на зоната за душ, където бяха използвани хидравлични плочки. На пода е използвана същата хидравлична настилка, както в кухнята.

вграден душ и под с хидравлични плочки
Душ коритото е изработено от кремава смола, с преден параван от закалено стъкло с прозрачен ефект и алуминиеви профили. Тоалетната е компактният модел The Gap на Roca, създаден от известния венециански индустриален дизайнер, специализиран в керамиката, Антонио Було.
ретро зелена спалня с ретро гардероб
В допълнение към премахването на gotelé, в главната спалня също бяха сменени таванните корнизи, нанесена беше бяла боя и бяха поставени нови прозорци, подови настилки и лакирана врата.

За мебелите избрахме легло 1,35 и ретро гардероб с шест врати, много добре подреден отвътре, реставриран и лакиран в ментово зелено, както и едно от нощните шкафчета.Стаята е завършена с друга маса в скандинавски стил и минималистично бюро от IKEA.

боядисан в зелено винтидж шкаф

Осветлението е постигнато на базата на настолни лампи с абажури в топли тонове, както и плафон с кремав нюанс, контрастиращ с металната флексо на бюрото IKEA.

боядисана в зелено маса

Старата всекидневна е превърната в много гъвкава стая с две 90 см единични легла за деца или гости, включително бюро с червен стол и няколко рафта за дрехи, и двете от IKEA.

стая с две легла по 90 бр
Черно-белите H2O възглавници от Devota & Lomba се открояват върху бяла завивка от IKEA.

Голяма прозрачна електрическа крушка с червена жица беше окачена на тавана.

Като кулминация настолна лампа с абажур в топли тонове и метална лампа от IKEA.
минималистична спалня с черни флорални възглавници върху две 90 легла стая с две легла и бюро бюро и две магарета за дрехи спалня с две единични легла

Резултатът е напълно обновен дом с уникален дизайн, чисти пространства, светла среда, светли цветове, елегантна декорация, дизайнерски мебели, придружени от по-достъпни такива и оригинални аксесоари, като всичко това остава функционално. Какво мислиш? &128522;

Популярна тема