Минималистичен апартамент с открити пространства

Минималистичен апартамент с открити пространства
Минималистичен апартамент с открити пространства
Anonim

Японският стил стана много модерен през последната година. Това е фината комбинация от скандинавска и японска декорация,пораждаща топли и удобни домове, където духовността също е част от тандема.

В този изключителен апартамент, разположен в квартал Les Corts, в Барселона, компанията за домашна постановка на Себастиен Робърт избра Japandi, за да придаде само аура на дома. За да създадат онези чисти и топли интериори, които искаха, те трябваше да направят цялостен фейслифт, който започна с боядисване на стените в сиво, а подовете и таваните в бяло.Те също така актуализираха елементите на крана и превключвателите. Накрая те обзавеждат стаите, като използват естествени елементи като ратан, юта или дърво.

трапезария в японски стил кът за четене в японски стил

За да създаде дом с уникална индивидуалност, екипът проектира няколко мебели:

  • В хола,дървен шкаф с плъзгащи се врати допълва декорацията. Дървените летви създават естествена атмосфера.
  • В антретое изграден декоративен панел с дървени летви и пейка по поръчка, вдъхновена от финландските сауни.
трапезария кухня в японски стил отворена кухня в японски стил всекидневна в японски стил зала в японски стил с дървена пейка всекидневна в японски стил тераса в японски стил
Общите части дават достъп до продълговата тераса с подходяща дървена маса за хранене с няколко пейки, всички поставени върху килим от естествени влакна, разширявайки стила Japandi.

В тази спалня с две легла беше поставена платформа като тези, използвани за поставяне на традиционните татамита. Вдъхновен от японските екрани, декоративен панел също е проектиран като табла и е монтирано цветно LED осветление, за да пресъздаде атмосферата на нощите в Токио.

спалня в японски стил спалня в японски стил спалня в японски стил

В спалния комплект простотата и функционалността са думите, които определят дзен атмосферата, с дървена табла и нощни шкафчета по поръчка.

На стената е поставен панорамен тапет, който пресъздава естествен пейзаж с лице към морето и който се откроява благодарение на светлината, която излиза от таблата. Комплектът беше завършен с уникални дизайнерски лампи, които висят от тавана.

спалня в японски стил

За да се възползвате от голямото пространство на стаята, е проектирано голямо бюро, което ви позволява да се наслаждавате на невероятна гледка към града, докато работите. Подходяща за бюрото беше персонализирана пейка с шкафове.

спалня в японски стил

Банята беше декорирана в земни тонове,оставяйки кафявите плочки за зоната на ваната и каменния ефект за останалата част от стаята. Мивката беше поставена върху плаващ дървен рафт и беше добавена табуретка от влакна, за да завърши естествеността и да даде приемственост на естетиката на Japandi.

Популярна тема