Какво е дневник на благодарността и как може да ви помогне

Какво е дневник на благодарността и как може да ви помогне
Какво е дневник на благодарността и как може да ви помогне
Anonim

2020 година ни научи да ценим всички добри неща, които сме имали и приемаме за даденост. Да осъзнаваме по-добре колко късметлии сме и да се чувстваме благодарни за това ни прави по-щастливи хора и следователно имаме по-добро психическо благополучие.

Не успяхме да пътуваме в чужбина, но преоткрихме чудесата на нашия град и това е нещо, за което трябва да сме благодарни например. Намираме се във време, в което негативността витае в околната среда, ние ще си даваме ежедневна доза положителна енергия, която ни трансформира и ни кара да се изправим пред лошите моменти по най-добрия начин.

Прекарвайки само няколко минути на ден, писането на дневник на благодарността може да помогне много за постигането на тази цел. Но какво имам да пиша?

Какво е дневник на благодарността?

Благодарността и наистина осъзнаването на всички добри неща около нас не винаги е лесно. Дневникът на благодарността е инструмент, който ви помага да го записвате, което ни позволява да се съсредоточим върху положителните страни.

Можете да изберете празна тетрадка, където да записвате всички моменти от деня, в които сте се чувствали щастливи, дейностите, които ви карат да се наслаждавате, бъдещи проекти, които генерират ентусиазъм… Но ако не можете да се изправите пред празен лист бяла хартия има дневници на благодарността с ръководства, които да ви накарат да видите неща, за които може би не сте знаели.

Може да ви е трудно да свикнете с тази нова дейност, така че е най-добре да отделите един час на ден и да посветите 10 минути, за да попълните малко парче всеки ден.Можете да използвате шаблоните или да дадете воля на въображението си. Това е упражнение, което ще ви донесе само ползи, така че най-важното е да се ангажирате с проекта.

Не се притеснявайте да пишете. Това е напълно лично, всяка дума, която влагате в него, е напълно валидна, премахва мисълта "това са глупости". Когато пишете няколко дни, прочетете първите страници, със сигурност ще разберете колко сте напреднали.

снимка

6,99€

Популярна тема