Красива детска стая в скандинавски стил

Красива детска стая в скандинавски стил
Красива детска стая в скандинавски стил
Anonim

Спомняте ли си проекта за декорация на бебешка стая на Мартина? Говорим за дъщерята на интериорния дизайнер и блогър Соня Ескрибано, директор интериорен дизайн във Vesta Proyectos. Нейната стая, проектирана в скандинавски стил в бяло с розови акценти и парчета естествени влакна, е място, пълно със светлина, много практично и семпло, планирано от самото начало, за да се адаптира към нуждите на малкото момиче с течение на годините..Например, вместо обикновена маса за повиване, Соня избра скрин HEMNES, който може да бъде част от стаята й в бъдеще, без да има нужда от нова инвестиция. Сега, когато Мартина се превърна в красиво момиче, само със смяна на креватчето, текстила и някои детайли, спалнята изглежда съвсем различно. Не го пропускай! &128525;

Как да сменим детската стая

Най-добрият трик да промените декорацията на бебешката стая с тази на момиче или момче е да изберете добро легло и матрак. Останалото, Соня Ескрибано посочва, че „интересно е да изберете гъвкави елементи, които могат да се използват в различни стаи на къщата. Хората се развиват, както и къщите. Стилистът смята, че правилният избор на мебели в стаята на дете от 0 до 3 години "позволява обновяване на средата и включване на детайли, без да е необходимо да се правят допълнителни инвестиции". В случая със спалнята на Мартина „единственото нещо, което промених, е детското легло.Останалите елементи са преразпределени, за да се използва по-добре пространството". И в бъдеще може би ще променя "пейката за съхранение, за да включва бюро и удобна работна зона".

Sonia Escribano е директор интериорен дизайн във Vesta Proyectos. От своя професионален и личен опит той препоръчва основните моменти, които трябва да притежава една спалня за деца от 0 до 3 години:

  • Еволюционно креватче,“защото ще се използва дълго време и, разбира се, добър матрак. Това е безопасно инвестиране в настоящето и бъдещето.”
  • Неутрални или пастелни цветове,, които „осигуряват спокойствие и спокойствие“. Детайлите в текстила или декоративните елементи, по-добре "в други тонове или с шарки, за персонализиране на стаята."

За интериорния дизайнер „интересно е, че имат собствено пространство, което се чувстват свои, където могат да развият креативност и отговорност“.Дъщеря й се наслаждава на всеки ъгъл, така че "веднага щом вземе книга и седне на стола, тя играе на килима със строителни части."

Довиждане на креватчето… Добре дошли в леглото на Мартина!

детска стая в скандинавски стил

Корабчето отстъпи място на модел легло IKEA HEMNES. До него остава столът STRANDMON в сиво, идеален за Мартина да има собствен кът за четене. И където преди имаше два бели пухкави килима, сега откриваме голям, супер топъл килим в сиво, с рисунки на бели сърца, които добавят много сладост, без да се отказват от неутралните тонове.

Нови приложения за тоалетката

детска стая в скандинавски стил

Скринът HEMNES вече не трябва да действа като маса за повиване, така че горният рафт вече има декоративни предмети и играчки, всички в една и съща гама от сиво, за да създаде хармония. За да завърши всичко, Соня е окачила различни звезди и сърца на дръжките на чекмеджетата. Обичаме го!

От Ikea: Легло Hemnes (€149); калъфка за възглавница Aina (7 евро); Табуретка Bekväm като странична маса (€14); Стол Strandmon крило (€99); Скрин Hemnes (199 евро); вдясно, настолна лампа Skottorp с абажур (6 €) и рафт Kallax (49 €). Килимът е от Lorena Canals.

Естествено докосване

детска стая в скандинавски стил

За да добавите много естествена нотка, сякаш е фантастична гора, таблата на леглото беше украсена с гирлянда от листа от серията HÖSTPROMENAD.Пликът за завивка BERGPALM с фини розови ивици беше съчетан с различни възглавници, едната с бяла кожа тип Теди, а другата с щампа на точки.

Нощно шкафче

детска стая в скандинавски стил

Известната табуретка BEKVÄM стана нощното шкафче на Мартина. На горния рафт абсорбатор с LED осветление създава ъгъл, изпълнен с магия. На стъпалото едно от плюшените животни на момичето почива в компанията на декоративна свещ. Какъв стил.

Вашият кът за четене

детска стая в скандинавски стил

Както казахме, креслото STRANDMON вече беше в спалнята, откакто Мартина беше бебе. Неговата сива тапицерия е идеална за вписване в декорацията със скандинавски вид.

Столът е основен за нощни снимки и, когато порасне, да му четете приказка за лека нощ. Когато порасне, е възможно Мартина да го използва „като място за четене. И ако не, ще отиде в хола, но няма да се отърва от него, защото го обичам."

Играчки и много повече

детска стая в скандинавски стил

В подножието на леглото беше пейката с играчки на Мартина. Освен че постави тънък матрак, за да направи седалката по-удобна, Соня я персонализира с ленен плат и добави две кръгли дръжки. Една от тях, украсена със същия тип малка звезда, която намерихме в чекмеджетата на скрина.

Пейката е допълнително пространство за играчки. Също така, седалка. И ако чекмеджето бъде премахнато, "то служи като бюро за малките за рисуване."

Детайли, които правят разликата

детска стая в скандинавски стил

Скринът е бонус за съхранение, върху който може да се постави преносима подложка за повиване. „Когато малкото порасне и не е необходимо, можем да продължим да имаме парче, което ще ни съпътства дълго време.“С годините децата имат повече неща за съхранение, не само дрехи, но и костюми и играчки. Наличието на място за съхранение под ръка „им позволява да бъдат самодостатъчни при вкарването и изнасянето на нещата и улеснява вземането им.“

На скрина Соня включи влакче-играчка, чиито вагони са инициалите на Мартина. Какъв хубав детайл!

Мини библиотека

детска стая в скандинавски стил

Рафтът KALLAX беше персонализиран с нови дръжки и организиран като библиотека. Растенията и саксиите с влакна поставят финалния щрих на много естествен вид.

Включете детето си в декорацията на спалнята му. Мартина избра дръжките за рафтове, които са на Leroy Merlin, от които висят звезди и сърца, от Ikea и Muy Mucho. Толкова много й хареса, че „казва, че ще ремонтира и мести нещата из къщата, за да види как изглеждат.“

Мартина и Соня

Соня Ескрибано и нейната дъщеря Мартина

Ето ги, мама и дъщеря споделят време за четене.

Популярна тема