Много колоритен студентски апартамент, който излъчва радост

Много колоритен студентски апартамент, който излъчва радост
Много колоритен студентски апартамент, който излъчва радост
Anonim

Архитектите на GAP Interiorismo този път се изправиха пред несравнимо предизвикателство: да превърнат 110 квадратни метра от къща в центъра на Кастелон в апартамент за студенти с много индивидуалност. Трудно, а? Целта беше наемателите да се идентифицират с естетиката на избраната спалня. Даваме ви подсказка за деко: Италия има много работа… Нека видим как са се справили!

антре коридор, боядисан в бяло и синьо и украсен със снимка антре коридор, боядисан в бяло и синьо и украсен със снимка

При влизане в пода, тавана и стената се сливат в интензивно синьо, което рамкира черно-бялата снимка на faraglioni di Capri, разкривайки италианската душа на къщата. Отляво решетката от дървени летви разкрива трапезарията, точка на диалог и място за срещи на обитателите. От тази малка „пиаца” влизаме в коридора, където играта на диагонали, пълно и празно, визуално разширява пространството и му придава ритъм и интерес. Преминавайки през него, намираме кухнята, баните и четирите спални в ред.

трапезария в скандинавски дизайн с цветни акценти модерна отворена всекидневна със сини стени дървени летви като разделител на стаята в хола

За да накарат всеки студент да се почувства специален, архитектите избраха различна италианска градска тема за всяка стая. Най-малкият от всички беше украсен с тапет по поръчка със снимка на вечния град, направена от Ана Фереро при едно от пътуванията й из красива Италия. Така успяха да го разширят визуално и му придадоха стил от други времена.

спалня, украсена със стенопис с черно-бяла снимка детайл от бюрото

В задната стая залезът в цвят на плочки прегръща леглото и оформя контрапункт на оригиналните щампи на италианската калиграфия.

спалня, декорирана в тонове на плочки стена на таблата, боядисана с кръг в цвят на плочки спалня, декорирана в тонове на плочки стари произведения на изкуството на стената

Централните спални имат същото разпределение, но с огледала и напълно различна цветова палитра, вдъхновена от два града в Италия.

спалня, декорирана в розово и синьо спалня, декорирана в розово и синьо бял шкаф с огледало до отворена съблекалня баня, декорирана в горчица и синьо детайл на произведение на изкуството бял гардероб с огледало и отворен скрин

Двете бани получиха отделна обработка, за да им се придаде елегантен вид, избягвайки клишето на класически студентски апартамент. Най-малкият с изискано текстилно покритие в кремави нюанси, а другият, по-тактилен, където разделното поставяне на керамичните части заема централно място.

баня с вграден душ, декорирана в кремави тонове баня с вграден душ, покрит със сив порцелан баня, покрита със сив порцелан

Кухнята е замислена като автономно помещение, което да се използва без да пречи на колегите. Играта между материалите и периметърната стена допълват цветовата палитра на къщата, превръщайки се в обединяващи елементи, които позволяват диалог между пространствата, генерирайки хармония.

кухня с гранитни плотове с бели и сини стени

Популярна тема