Апартаментът от 60 м2 и скандинавски стил за двойка

Апартаментът от 60 м2 и скандинавски стил за двойка
Апартаментът от 60 м2 и скандинавски стил за двойка
Anonim

Този апартамент от само 60 квадратни метра, построен през 1928 г. в центъра на Мадрид,не се използваше почти 20 години. Видът му беше изключително мрачен: напълно изпокъсани тапети по стените и таваните, стенни и подови настилки, които криеха няколко слоя покрития, изгнили дървени прозорци, счупени абажури на аплици, система за събиране на дъждовна вода за използване в къщата и много, много тъмнина… &128561;

Новите му собственици - млада двойка, която искаше да създаде първия си дом в центъра на Мадрид - се обърнаха към Espacio Concept по време на процеса на покупко-продажба, тъй като влошеното състояние на жилищния имот им беше трудно да видят възможностите си. Целите бяха ясни: да се възползвате максимално от наличната площ, да почистите всички жилищни съоръжения и да се възползвате максимално от естествената светлина. Жилището се състои от две спални, баня, малка кухня, коридор и хол. Разпределението почти не е променено, тъй като изискванията на клиентите са две спални: основна стая и стая за гости с двойно легло. По този начин усилията бяха насочени към оптимизиране на дневната зона, елиминиране на коридора, за да се създаде отворено пространство, което да функционира като кухня-всекидневна-трапезария и разпределител.

Коридор в скандинавски стил с открита тухлена стена в бяло
Антрето беше украсено с шкаф за обувки и три кукички във формата на столове IKEA.

В зоната на коридора откритата тухла, произхождаща от единствената преграда, останала в къщата, беше оставена непокрита. За да го олекотим и интегрираме в общия стил на къщата, беше решено да го боядисаме в бяло.

кухня трапезария в скандинавски стил кухня трапезария в скандинавски стил

По отношение на проекта за декорация избрахме Скандинавски стил с преобладаване на бяла боя и нотки на цвят в текстила и някои мебели.

хол в скандинавски стил

Въпреки че новата собственичка искаше да се отърве от всички оригинални елементи на имота, тя се съгласи да направи малко намигване към миналото в главната спалня, като възстанови една от вратите на къщата, за да я използва като таблата и я боядисах в тюркоазено синьо, което наводни стаята със светлина.

спалня в скандинавски стил с боядисана в тюркоазено синьо врата като табла спалня в скандинавски стил с боядисана в тюркоазено синьо врата като табла

За да получите допълнително място за съхранение в стаята за гости, беше решено да проектираме персонализирана мебел за таблата.

Популярна тема