Киви: неговите хранителни свойства

Киви: неговите хранителни свойства
Киви: неговите хранителни свойства
Anonim

Кивито е един от най-здравословните плодове на пазара,благодарение на невероятните си хранителни свойства. Открийте защо ежедневната му консумация е идеалният съюзник за вашето здраве.

Хранителни свойства на кивито

Богат на витамин C, K, калий,фолиева киселина или фосфор, той се препоръчва за растежа на децата, при бременност и по време на кърмене. Освен това кивито съдържа триптофан, подобряващ количеството и качеството на съня при хора с безсъние.

Кивито е пълноценен плод с високо съдържание на витамин C (с 85,1 mg на 100 g, което надвишава препоръчителното дневно количество -80 mg-) и фибри (3 грама на 100 грама киви).

Подпомага имунната система и се бори с анемията. Подобрява развитието на костите и кръвообращението, предотвратявайки образуването на тромби. Кивито намалява нивата на холестерола и предотвратява тревожността и стреса. И улеснява чревния транзит и помага за елиминирането на течности.

Като част от здравословната диета трябва да ядем ежедневно плодове и зеленчуци, които ни осигуряват всички витамини, от които се нуждаем. Киви е плод, който се предлага през цялата година.

Витамин С се отличава със своите антиоксидантни свойства и способността си да поддържа правилното функциониране на имунната система. Фибрите подобряват чревния транзит.

Кивито със зелена плът съдържа актинидин,ензим, чиято функция е да подпомага смилането на протеини, присъстващи в други храни, като месо или мляко, по такъв начин, че храносмилането да е по-лесно. И всичко това с нисък калориен прием.

смути от киви и банан
СМУТИ С КИВИ БАНАН.

Съдържа само 60 калории на 100 g,е идеалният съюзник за диети за отслабване. Изберете киви с гладка кора и еднакъв цвят и купете такива, които са цели и без петна, като изхвърлите силно повредените, тъй като губят вкус.

Кивито може да се съхранява дълго време на хладно място, защитено от дехидратация, с продължителност до две седмици. Ако искате да ускорите зреенето, сложете ги в хартиен плик заедно с банан или ябълка.

обелено и нарязано на кубчета киви

10 РЕЦЕПТИ С КИВИ: СЛАДКИ И СОЛЕНИ

Популярна тема