Апартамент от 45 метра

Апартамент от 45 метра
Апартамент от 45 метра
Anonim

Maite искаше да купи апартамент в центъра на Мадрид и след дълго търсене тя намери този апартамент в традиционния квартал Lavapiés. Тя признава, че в началото се е колебала да го посети, но накрая местоположението му в добре поддържано имение и достъпната продажна цена са я убедили. Само с 45 м2, особен издължен план на етажа – апартаментът е резултат от разделянето на къща на две – и звукоизолирано сепаре в средата на хола, той веднага видя възможностите му; без съмнение това, че си архитект, помогна много.

ПОВЕЧЕ СВЕТЛИНА И МЕТРИ

От своето студио и с два предишни плана на къщата, Maite del Rincón изложи целите, които трябва да бъдат постигнати в реформата: да се възползвате максимално от естествената светлина и да постигнете функционално разпределение със свързани пространства, дори и само визуално, за да се създаде усещане за по-голямо пространство.

КЛЮЧОВИ ТОЧКИ

Първата стъпка беше да хвърлям тухли. В салона той премахна старата кабина, за да създаде отворено пространство с кът за сядане и хранене. Освен това той инсталира камина, за да придаде на къщата величествен вид. Кухнята с площ около 2 м2 е разширена за сметка на част от банята и коридора. Спалнята също претърпя много промени. Ако преди работата ниска стена на половин височина разделяше тази стая от коридора, Майте избра да вдигне преградата до тавана, за да получи уединение. Освен това стената, която го отделя от хола, е заменена с голяма плъзгаща се врата.

СЛЕДВАЩА СТЪПКА: УКРАСЕТЕ ГО

Мебелите, текстилът, цветовете и покритията, които определят стила на този апартамент, отразяват желанието на собственика да постигне къща с добри облицовки и подходяща за всички видове наематели.

ХОЛ С КАМИНА

45-метров апартамент в Мадрид

Този елемент, разположен точно между двата балкона, е използван за обозначаване на преминаването от всекидневната към трапезарията. В тази среда класическата маса от Solís Furniture беше придружена от четири скандинавски дизайнерски стола в черно от SuperStudio. Златната метална таванна лампа е от Vackart.

МНОГО УЮТНА ВСЕКИДНЕВНА

45-метров апартамент в Мадрид

В дневната са комбинирани мебели от различни стилове и материали, за да се създаде много лична декорация. Диванът е от Икеа; възглавниците, табуретката и звездата на стената от Maisons du Monde; масичката за кафе от Zara Home.

ПО-ШИРОКИ И ПО-ЯРКИ

45-метров апартамент в Мадрид

Ремонтните работи бяха използвани за отваряне на кухнята към коридора и интегриране на част от съседната стая, банята.

БАР ЗА ЗАКУСКА

45-метров апартамент в Мадрид

Висока маса, прикрепена към стената, разделя кухнята от коридора и оставя достатъчно пространство за движение между двете зони. Избран е дървен модел с маркирани възли и зърна, за да осигури

нотка топлина към бялото.

ПРЕМИЕРА

45-метров апартамент в Мадрид

Кухнята е напълно реновирана с оформление, което максимизира пространството.Що се отнася до декоративната линия, избрана е традиционна естетика с бели мебели и плочки, под, който имитира хидравлични плочки, боядисани в зелено фронтове и детайли от естествено дърво. Кухня, проектирана и монтирана от Kitchen Chic.

РЕЛАКСАРНА АТМОСФЕРА

45-метров апартамент в Мадрид

С реформата спалнята придоби истински простор чрез изхвърляне на вграден гардероб. Благодарение на комбинацията от бели и сини тонове в текстила и аксесоарите се постигна ведра атмосфера. Нощното шкафче, снимките и спалното бельо са от Икеа. Възглавниците са от Maisons du Monde.

МНОГО РАДВАМ

45-метров апартамент в Мадрид

Банята следва същата естетика, която доминира в кухнята.В този случай стенните плочки и спомагателните елементи, които придават очарователен винтидж вид на декорацията, бяха комбинирани с актуални дизайнерски тоалетни и кранове. Монтирана е окачена тоалетна с вградено в стената казанче, завършващо с малък рафт.

С ИДЕАЛЕН РАЗМЕР

45-метров апартамент в Мадрид

Избрана е мебел от Leroy Merlin с мивка, интегрирана в плота и място за съхранение. На стената е поставено огледало с дървена рамка, боядисана в бяло, основният цвят на декорацията.

План на апартамент

План на апартамент

Неговият особен издължен етажен план обуславя разпределението на този апартамент, който е само 45 м2.Достъпът до къщата е през антре и дълъг коридор, който напуска всички стаи вляво: кухнята, спалнята с вграден санитарен възел и накрая дневната с трапезария.

Популярна тема