Реновиран апартамент с (много) ясни идеи и със стъкло като звезден елемент

Реновиран апартамент с (много) ясни идеи и със стъкло като звезден елемент
Реновиран апартамент с (много) ясни идеи и със стъкло като звезден елемент
Anonim

В квартал Саламанка, един от най-емблематичните райони на Мадрид, е тази къща, която премина от апартамент с много отделения до ярък и просторни пространства.

Архитектът на неговата трансформация е архитектът Сандра Карбонел, която си постави за цел да проектира съвременна и отворена разпределение, където естествената светлина ще тече без препятствия. За да се постигне това, беше необходимо да се съборят преградите, да се реорганизират пространствата и да се сменят стените с фиксирани стъклени листове

Добре разпределен

Дневна, Мебели, Стая, Интериорен дизайн, Рафт, Имот, Сграда, Диван, Стена, Маса,

Стаята е разделена на няколко среди; Събирането и работата бяха разделени чрез облегалката на един от диваните. В дневната, организирана в U-образна форма, е изработена по поръчка библиотека, която е осветена от вградени прожектори в корниза, който рамкира мебелите.

Дивани, от фирма KA International. Фотьойл от Maisons du Monde. Маса за кафе, от Борджия Конти.

Изглед към тавана

Всекидневна, Мебели, Стая, Рафт, Интериорен дизайн, Рафтове, Дом, Диван, Библиотека, Имот,

В хола архитектът Сандра Карбонел измисли периметърен канал, който освен че се простира в библиотеката, придава движение на стаята.

Възглавници, направени от Pepe Peñalver с тъкани от Harlequin и Scion. Аксесоарите са от Ikea.

Вази и свещници

Под с много ясни идеи: вази с цветя

Украсете холната маса с композиция от вази. Редувате два различни дизайна и комбинирате два вида цветя, по един за всеки модел контейнер. Вази, от Kenay Home. Свещник, от Zara Home.

Още предложения: ИДЕИ ЗА ДЕКОРАЦИЯ НА ХОЛНА МАСА

Дневна и трапезария

Дневна, Стая, Мебели, Бяло, Интериорен дизайн, Диван, Имот, Дом, Жълто, Таван,

Трапезарията беше разположена в най-запазената зона на стаята. Беше обзаведена с мебели в същия стил и завършек като тези на работния кът, но различни от тези на всекидневната. По този начин средите бяха визуално разграничени, въпреки че образуват балансиран комплект.

Стол за бюро, от Maisons du Monde. Аксесоари от Ikea и Habitat.

Възглавница с геометричен модел

Мебели, Стая, Диван, Рафт, Всекидневна, Жълто, Интериорен дизайн, Маса, Дом, Рафтове,

Върнете се към потенциала на текстила за обновяване на външния вид на околната среда или модернизирайте класическо кресло, както в този случай, което беше оживено с възглавница с геометрични мотиви на жълт фон.

Нисък дървен рафт

Бяло, Под, Стайно растение, Плочка, Стая, Имот, Интериорен дизайн, Саксия, Подова настилка, Стена,

В хола естествената светлина тече благодарение на избора на нискоетажни дизайни, които не възпрепятстват нейната циркулация. В допълнение, благодарение на това линейно разпределение на мебелите, се предаде усещане за ред.

Нисък дървен рафт от Yesterday's Trades.

Работна зона

Мебели, Бяло, Бюро, Маса, Стол, Стая, Интериорен дизайн, Компютърно бюро, Дизайн, Материални свойства,

Ако поставите работна зона пред прозорец, не забравяйте, че най-практично е да я покриете с щора: тъканта няма да се трие в масата и освен това, когато е разгъната вертикално, позволява проникването на светлина да се регулира по-добре от някои завеси.

Фиксиран стъклен панел

Стая, Интериорен дизайн, Сервиране, Съдове, Стена, Интериорен дизайн, Чаша за кафе, Порцелан, Обзавеждане, Дом,

Изглед към всекидневната от кухнята, преградата, която първоначално разделяше двете пространства, беше заменена от голям фиксиран стъклен панел. С това решение се постига светлина, усещане за простор и визуална връзка.

Пространство за срещи

Стая, Червено, Интериорен дизайн, Тюркоаз, Мебели, Дом, Маса, Материална собственост, Всекидневна, Прозорец,

Достъпът до кухнята вече е през стъклена врата. В зоната до входа е оформен кът за ежедневни обеди и вечери, който е обособен от останалото пространство чрез облепване на стената с тапети. Тапет, от Лора Ашли.

Внимавайте за разстоянието

Бяло, Интериорен дизайн, Стая, Мебели, Червено, Продукт, Под, Стена, Маса, Стол,

Когато разпределяте трапезарията, имайте предвид, че между столовете и най-близката стена трябва да има поне 90 см, за да се движи седалката свободно и да се създаде удобна зона за преминаване.

Хроматичен контрапункт

Плот, Кухня, Бяла, Стая, Мебели, Шкаф, Имот, Интериорен дизайн, Кухненска печка, Къща,

С оптимално и добре оборудвано оформление, кухнята беше украсена с бели шкафове и стоманени дръжки. За да се разчупи еднообразието на мебелите и покритията, е избран плот в тъмно сив тон и са добавени аксесоари в червено.

Започнете деня с добра доза енергия

Маса, Коледна украса, Сервизи, Храна, Брънч, Текстил, Покривка, Кана, Чаша, Сервиране,

Изберете чинии, чаши за закуска и текстил в забавни щампи и ярки цветове, които оживяват масата и ви помагат да внесете весела нотка от първото нещо сутрин. Купи, чаши и чайник от Habitat.

Стил в женственост

Спалня, Мебели, Стая, Розово, Интериорен дизайн, Лилаво, Виолетово, Легло, Стена, Рамка за легло,

В главната спалня стената на таблата беше подчертана с тапет с шарка на сини цветя на фон в екрю. Комбиниран е с бели мебели и текстил в фуксия и сиви тонове, които подсилват романтичния вид на декорацията.

Скрин и огледало

Спалня, Мебели, Стая, Розово, Интериорен дизайн, Имот, Лилаво, Легло, Виолетово, Стена,

Скрин и огледало, от Ikea. Кувертюра и възглавници от Zara Home. Тапет, от Лора Ашли.

Как да украсите скрина?

Стая, Мебели, Интериорен дизайн, Стена, Маса, Дом, Всекидневна, Бюро, Къща, Тапети,

Изберете аксесоари в изискани тонове, хубава снимка в рамка и метален детайл, който осигурява атрактивен контраст. Медна лампа, от Kenay Home.

Когато банята е малка

Баня, Стая, Имот, Интериорен дизайн, Лилаво, Мебели, Мивка, Стена, Дом, Завеса,

В допълнение към доброто планиране на пространството, което ви помага да постигнете комфортен престой, трябва да спечелите ценни площи за съхранение. За да се възползвате от пространството до милиметър, най-добре е да направите мебел по поръчка.

Когато можете, поставете рафтове и стени за кърпи, за да подредите тоалетните принадлежности. Не подценявайте нито един ъгъл: зад вратата, вдлъбнатините и фалшивите стени са пространства с големи възможности за съхранение.

За да насърчите усещането за простор, изберете хармонични покрития в светли тонове. Вместо плочки със стандартен размер, изберете XXL формати със скрити ръбове, които създават визуална непрекъснатост.

План на къщата

План на къщата

Централната част на къщата, с всекидневната, трапезарията и кухнята, беше тази, която претърпя най-голямата промяна. Във всекидневната, с правоъгълен план на пода, архитектът си играе с местоположението на трите прозореца, за да постави няколко среди в една линия Освен това таванът е свален с жлеб по периметъра, за да се счупи усещането за тръба.Но без съмнение основното действие беше да се осигури повече светлина на кухнята, тъй като единственият й прозорец гледа към вътрешен двор. Той стана независим от хола-трапезария чрез стена и стъклена врата, които свързват пространствата.

Трите спални също бяха променени, особено основната, която има интегрирана баня. Следвайки линиите, начертани в проекта за реформа, е проектирано удобно пространство и е използвана облицовка за създаване на по-голяма визуална амплитуда. еднакъв под, с бял под, осигурява усещане за непрекъснатост, а стените, в светли тонове, спомагат за подобряване на яснотата. В някои стаи пластмасовата боя се редуваше с предни части на тапети с дискретни щампи в гама от меки тонове, съвсем не резки.

С тази основа от светли и неутрални тонове постигането на балансирана и светеща декорация не би било сложно. Поради тази причина, когато дойде време за декориране на стаите, собствениците не се отказаха да комбинират мебели от различни стилове и материали - класически парчета дърво се редуват с по-модерни, от стъкло и алуминий - за постигане на динамична среда.Тъканите и тапицерията също работят като общи нишки в декорацията, въпреки че всяко пространство има своя собствена индивидуалност благодарение на цветни мазки с четка в детайлите и аксесоарите.

Популярна тема