За феновете на Mad Men

За феновете на Mad Men
За феновете на Mad Men
Anonim

Този северноамерикански сериал, продуциран от Матю Уайнър, с премиера на 19 юли 2007 по кабелния канал AMC. Заглавието Mad Men, препраща към израза, с който се наричат ​​американските публицисти, работили на Медисън Авеню. Сериалът отразява амбициозния, състезателен и стресиращ свят на рекламистите от 60-те години чрез Дон Дрейпър (изигран от Джон Хам), гениален творчески директор с сенчесто минало за скриване.

През своите седем сезона, Mad Men ни превежда през основните социални промени, настъпили през 60-те години: трудността при включването на жените на работа (трябва да видите какво страдаме с Пеги Олсън, изиграна от Елизабет Мос, когато изживяваме с нея неочакваната й бременност и отказването от сина й, за да запази възможността си за работа), расизма (помнете онзи епизод, в който афро-американска рецепционистка се превръща в истински скандал?), сексизъм (как да забравим, че един от рекламните договори включва нощ на страст с експлозивната Джоан, главен секретар (в ролята Кристина Хендрикс), която изисква да бъде партньор в компанията след нейната „малка жертва“) или появата на контракултурата, с цялата висока позиция като Роджър Стърлинг (партньор на Sterling & Cooper и основател на Sterling, Cooper, Draper & Pryce) p Изгубен в халюциногенните си видения, изигран от Джон Слатъри.

Актьорският състав се допълва от страхотен актьорски състав поддържащи герои: Бертрам Купър (Робърт Морс), Питър Кембъл (Винсънт Картхайзър), Кенет Косгроув (Арън Стейтън)… Без да забравяме списъка с любовници и последователни съпруги на Дрейпър, на които сценаристите не са дарили точно дара на вярност: сладката Анна (Мелинда Пейдж), с ключова роля в тъмния сюжет на Дон, конвенционалната и недоволна самоуверена Бети (Джунуари Джоунс) и най-новата (засега) Меган Калвет, привлекателната секретарка, изиграна от Джесика Паре.

Mad Men натрупва впечатляващ списък от награди: 2010 Златен глобус за най-добър драматичен сериал, 2010 Британската телевизионна академия за най-добър международен сериал, 2011 награда Еми за най-добър драматичен сериал, Награда на TCA (Асоциация на телевизионните критици) 2011 за най-добра драма, WGA 2011 за най-добър драматичен сериал… С участието на Джонатан Даниел Хам (по-известен на киноманите като Джон Хам и сред феновете на Mad Men като Дон Дрейпър) печели наградата Златен глобус за 2008 г. за най-добър актьор в драматичен сериал и наградата TCA за 2011 г. за най-добро индивидуално постижение в драма.Да не говорим за специализирани награди, като Primetime Emmy за най-добра операторска работа за сериал (2008) или най-добър кастинг (2011). Всъщност Асоциацията на Гилдията на сценаристите му присъди седмо място в списъка на 101-те най-добре написани телевизионни сериала в историята.

Хардкор фенове на Mad Men,ние пресъздаваме декорацията от 60-те години чрез парчета, които са намек към духа, сценария и атмосферата на поредица, която вече е митична.

Поредицата

Панталон, палто, рокля, костюм, връхни дрехи, риза, официално облекло, маса, вратовръзка, блейзър,

Въпреки че основният сюжет на Mad Men се развива в рекламните агенции Sterling Cooper, по-късно трансформиран в Sterling Cooper Draper Pryce (почти отнема спиране по средата, за да диша) и по-късно Sterling Cooper & Partners, сценарият е вярно отражение на промените, преживяни от американското общество през 60-те години.Бавното му темпо в някои случаи и умишленото удължаване на мълчанията го отличават от бързите излъчвания в действие. Сложността на героите, които е невъзможно да се класифицират като добри или лоши, е основната привлекателност на един сериал, за мнозина култов.

Винтидж килим

Интериорен дизайн, Стая, Под, Маса, Подови настилки, Мебели, Стъкло, Недвижими имоти, Холна маса, Таван,

Придайте на стаята си винтидж нотка с този килим, вдъхновен от сериала. Продава се в eBay.

Термосът на Sterling Cooper

Продукт, Чаша, Прибори за напитки, Прибори за сервиране, Аудио оборудване, Прибори за хранене, Шрифт, Съдове, Чаша, Кръг,

Пийте кафето си където пожелаете с този термос от Sterling Cooper, който се продава в eBay.

Куфарчето на Прайс Уотърхаус

Продукт, Снимка, Стил, Мода, Красота, Лого, Метал, Правоъгълник, Материална собственост, Багаж,

Няма нищо по-стилно от това да се отправите към офиса с това кожено куфарче от Price Waterhouse. Ще го намерите в eBay.

Калъфката за картички на Дон Дрейпър

Текст, Шрифт, Правоъгълник, Знак, Свойства на материала, Означения, Символ, Кръг, Хартия, Номер,

Искате ли да сте част от персонала на Sterling Cooper Draper Pryce? Тогава този картодържател (за продажба в eBay) ще бъде задължителен в джоба ви.

Целите сезони

Лице, Глава, Нос, Прическа, Брадичка, Чело, Вежди, Вратовръзка, Плакат, Служител,

Има ли по-добър план за неделя от това да лежите на дивана и да гледате любимия си сериал? Сега eBay пусна за продажба пакет с всички сезони на Mad Men, така че носталгията да нахлуе в къщата ви.

Бюфетът на Trousseau

Продукт, дърво, кафяво, мебели, линия, правоъгълник, тен, байц, бежово, твърда дървесина,

Незаменим във всяка уважаваща себе си къща от 60-те години. Ако не, къде ще съхранявате порцелан, стъклария и други сватбени подаръци? Труди (в ролята Алисън Бри), съпруга на ръководителя на акаунта Петер Кембъл (Винсънт Картхайзър), олицетворява идеала на „добрата съпруга“: домакиня, готвачка, майка, психоаналитик на партньора си… Но дори съвършенството има граници.Този дизайн на Maisons du Monde с диагонални крака и двойна плъзгаща се врата пресъздава естетиката на 60-те години.

Кушетката на психиатъра

Кафяво, Мебели, Бяло, Диван, Стил, Линия, Градински мебели, Правоъгълник, Черно, Светлокафяво,

Колко сесии сме споделяли с бедната Бети Дрейпър… Лежи на дивана, опитвайки се да се убеди, че бракът й с Дон е успешен, докато депресията я дърпа към дъното. И колко много не харесваме психиатъра, първо заради неговата неефективност - трябва ли да си специалист, за да седиш на стол и да си водиш бележки в малко тефтерче, без да си отваряш устата? - и след това, че разкриваш точка по точка на съпруга какво Бети разказва за него, взривявайки професионалната тайна по скандален начин. Ако искате да легнете, този разтегателен диван е идеален да се насладите на следващия сезон на Mad Men хоризонтално, толкова удобно.Това е от Maisons du Monde.

На масичката за кафе

Продукт, Кафяв, Мебели, Линия, Черно, Сиво, Светлокафяв, Правоъгълник, Външни мебели, Бежово,

Колективът на съпругите на лудите мъже - между другото твърдо ядро ​​- отразява потискащата женска социална реалност на времето. Теми, толкова трънливи като изневярата, развода или необходимостта да принадлежиш към социалния кръг, се разкриват, глава по глава, в политически коректна обстановка, около кафе, сервирано на безупречни маси за кафе. Като тези, с три крака, които се стесняват в края - характеристика на ретро дизайните - с бамбукова структура и черен връх. От Bloomingville, продава се като чифт.

Радиото от онези скъпи години

Дърво, кафяво, чекмедже, твърда дървесина, мебели, линия, байц, жълтокафяво, бежово, правоъгълник,

Е, всъщност не излъчва, но харесваме, че страничната масичка от 60-те години на La Oca е вдъхновена от радиоприемниците - поради размерите си, те бяха доста тромави - от 60-те. И как много рекламни кампании рекламата трябваше да измисли рекламните послания на агенцията Sterling & Cooper, за да прави съобщения в ефира…

Draper Residence…

Продукт, машина, черно-бяло, телефония, фотография на натюрморт, сребро, телефон, джаджа, комуникационно устройство,

Ако кухненският телефон на Дон и Бети Дрейпър можеше да говори, какво би ни казал! И не само той, но и обществените телефони в баровете, от които се провеждат хиляда и едно обаждания в търсене на тайни срещи.Този модел е вдъхновен от типичния дизайн на стените от 60-те години на миналия век Забелязахте ли детайлите на слотовете за всеки тип монети? Потърсете го в Maisons du Monde.

Стол от шейсетте

Синьо, Зелено, Синьозелено, Мебели, Тюркоазено, Лазурно, Аква, Черно, Електрично синьо, Градински мебели,

Може да е във всекидневната на къщата на Дон и Бети Дрейпър, в апартамента на червенокосата Джоани или в чакалнята на рекламната агенция Sterling & Cooper… Със своите тесни кръгли крака, тънък гръб и солидни подлакътници, той е автентичен винтидж модел, реставриран от Jaime Beriestain.

Драмата, половин светлина

Линия, каска, синьо-зелено, аква, кръг, верига, баланс,

Осветлението на сериала Mad Men е ключово за генериране на напрежение в най-драматичните моменти. Завръщането на Дон у дома след неговите изневери кара зрителя да затаи дъх. Изоставената съпруга чака в кухнята, децата спят и слабо осветление заобикаля сцената. Бети си тръгва, близък план на изражението на Дон и камерата, насочваща се към празния стол, осветен в полумрака… Тази лампа със зелен стъклен абажур може много да е тази на офис от 60-те. Ще я намерите на DaWanda.com

Днешното ретро радио

Продукт, Розов, Малък уред, Магента, Шрифт, Домакински уред, Праскова, Машина, Аква, Класически,

Ако сте и пристрастен към радиото, можете да пресъздадете стила на поредицата Mad Men у дома с тези дизайни в стила на шейсетте, които ще ви държат в крак със случващото се всяка минута. Те са модел Dolce, от La Oca.

Бар шкафът

Дърво, Стъклена бутилка, Бутилка, Напитка, Мебели, Рафтове, Барове, Стъкло, Алкохолна напитка, Съдове за напитки,

Беше синоним на средна класа през 60-те, но в случая с Mad Men това беше истинска необходимост. Някой броил ли е броя на бутилките, които се появяват в сериала? Моделът Mister, на фирмата Wewood, има предна част, украсена с рибена кост, и интериор с чекмеджета и рафтове за съхранение на чаши, спиртни напитки… Въпреки че, ако сте по-любители на бира и газирани кутии, можете да го използвате и като бюро в вашата работна зона.

Тези напитки, Дон Дрейпър…

Течност, Продукт, Стъкло, Бутилка, Барове, Прибори за напитки, Стъклена бутилка, Алкохол, Алкохолна напитка, Напитка,

Дон Дрейпър и всички останали. Ако вкъщи имаха бар шкаф, на работа целият екип на агенцията оставяше бутилката и чашата навсякъде, където можеше да се достигне: шефовете – на поднос до прозореца, а останалите – в скрина. Всяка глава от Mad Men провокира ирационално желание да си налеете питие, дори и да е диетична газирана вода. За да пресъздаде поредицата, колекцията Avenue на Vista Alegre включва чаши highball, чаши lowball, чаши, буркан за уиски и кофа за лед. И нашата почит към пиячите на Mad Men's: бутилка Wild Turkey Bourbon, марка, която обслужва самотните пиячи в Америка от 150 години.

Диванът в офиса на агенцията

Кафяв, Бял, Диван, Мебели, Всекидневна, Стил, Интериорен дизайн, Правоъгълник, Черно, Сиво,

Ъъ! Какво е видял този диван… Страстни романси, пиянски махмурлук и много, много часове медитация на един измъчен Дон Дрейпър, който, когато си легне, измисля много по-добри рекламни слогани. Диван модел Nocturnes на Roche Bobois е много подобен на този на агенция Mad Men, сив и с тъфирани облегалки.

Креативната лампа с гъша шия

Естествен материал, тен, осветително тяло, праскова, кръг, сребро, аксесоар за осветление, бижута за тяло, обеци, мед,

Под неговия лъч светлина сме виждали Пеги Олсън и нейния партньор, илюстратора Пол Кинси (изигран от Майкъл Гладис), да работят безброй пъти. Ако сме научили нещо от поредицата Mad Men, то е, че през 60-те години на миналия век в САЩ просто не е имало работно време: работели са се безсънни нощи, уикенди и празници без почивка. Лампата Cobra, на фирма Gubi, ни напомня за лампите, с които героите от сериала буквално оставяха очите си отворени.

Два неща, които трябва да имате в агенцията

Продукт, Жълто, Офис оборудване, Пишеща машина, Електронно устройство, Технология, Интервал, Устройство за показване, Линия, Машина,

Тези две платна, от Maisons du Monde, припомнят два ключови елемента в последователните рекламни агенции на Дон Дрейпър.Пишещата машина, с нейното неудържимо писане между секретарките и криейтивите на агенцията. И телевизията, рекламно откритие за достигане до потребителите повече и по-добре.

Телефонът искри

Син, Продукт, Аква, Тиал, Машина, Пластмаса, Тюркоаз,

Звукът му съпровожда натоварената дейност на агенциите. Бакелитни, черни в началото и оцветяващи с напредването на сезоните, благодарение на тях научихме за миналото на Дон Дрейпър и най-интересните сюжети от сериала. Тези са от Бенетон.

Пушенето и пушенето

Цигара, Червено, Тютюн, Тютюневи изделия, Кармин, Аксесоар за пушене, Пепелник, Кокеликот, Отказ от тютюнопушене, Пушене,

Тютюнът присъства толкова много в Mad Men, че може да бъде друг герой. Марката Lucky Strike е нейният най-добър рекламен клиент, но освен това героите в сериала пушат толкова много, че някои сцени са заснети обвити в дим. Днешните зрители, обучени на забраната за пушене на закрито, настръхват, когато станем свидетели на типичното за 60-те години пушене: бременна Бети Дрейпър с цигара в ръка, лекари, които се консултират, докато пушат… Пепелник с печат „пушене забранено“символ, от +D2.

Популярна тема