Как да направим експресен ремонт в банята?

Съдържание:

Как да направим експресен ремонт в банята?
Как да направим експресен ремонт в банята?
Anonim

ПЛОЧКИ, КАТО НОВИ

Ако цветът на плочките не ви устройва, сменете го, но преди това трябва да ги почистите основно. Напръскайте ги със смес от вода и оцет, в равни части, за да премахнете петна от мухъл, влага и сапун. Разтрийте ги с мека гъба и използвайте четка за зъби в трудни места, като фуги и ъгли. Подсушете ги добре със суха кърпа и ги полирайте. Сега, когато блестят, боядисайте ги със специфична акрилна глазура за плочки, като Leroy Merlin Ultra Waterproof Tile Glaze.В широка гама от цветове и различни покрития.

Фугите на плочките с течение на времето се замърсяват или отделят, което причинява неприятни течове на вода в зоната на душа или ваната. Преди решението беше да се направи фугираща смес, доста неприятно! Сега шпакловката е готова за нанасяне в тубичка или под формата на маркер. Много по-удобно!

НАПРАВЕТЕ ПРОСТРАНСТВОТО ИЗГОДНО

Искате ли да направите банята си просторна, дори ако е визуална? Заменете този колонен шкаф с тоалетна и ще спечелите в метри. Изберете разтегателни модули с колела, ниски мебели на нивото на земята, пейки или ракли. Някои плетени кошници ще ви помогнат да организирате кърпите, хигиенните продукти и козметиката.

МИВНИК И ТОАЛЕТНА В ЕДНО ЧАСТ

Не подценявайте въздействието на нова тоалетна. Най-модерните технологии представят революционни модели, като наградените W+ W (мивка + тоалетна) от Roca; модерен дизайн, който комбинира мивка и тоалетна в едно цяло.С минималистична линия, мивката е вградена в горната част на тоалетното казанче, което позволява водата, която използваме за миене, да бъде използвана повторно при промиване на казанчето. Освен че ще спестите място, ще използвате и по-малко вода. Друг вариант, който трябва да обмислите, са новите тоалетни без рамки, които позволяват бърза и задълбочена хигиена, като DirectFlush от Villeroy & Boch.

ОГЛЕДАЛА ПО ПОРЪЧКА

Те са основен елемент в личната ни хигиена, но изпълняват и декоративна функция. Ако искате да промените своя, имайте предвид стила, който искате да придадете на банята: винтидж, рустик, скандинавски… С или без рамка, изберете я според ширината на шкафа на мивката. Заложете на лепилен модел, ако плочките за баня са гладки, така ще избегнете дупките. Фиксирайте го с двойнозалепваща лента или фиксираща шпакловка, и двете специфични за банята, които са добре устойчиви на влага.

ХИДРАВЛИЧНИ, ОРИГИНАЛНИ ИЛИ СЛЕПЕНИ ПЛОЧКИ

Искате ли да поддържате хидравличния под в перфектно състояние? Нанесете хидроизолираща обработка с гъба, за да избегнете петна от течност. Почиствайте го ежедневно с вода и неутрален сапун и веднъж месечно добавяйте капка восък към водата за почистване. Счупили ли сте една или две плочки? Няма проблем! В Mosaista ги правят по ваша мярка. И ако искате да пресъздадете тези дизайни, без да правите работа, изберете винилов под, който имитира хидравличен материал, това е хитът!

ДИНАМИЗИРАЙТЕ С ЦВЯТ

Белите стени дават усещане за чистота и светлина, но тази монохромна тенденция може да ви омръзне. Ако случаят във вашата баня е такъв, съветваме ви да оставите празна зона (например плочките) и да поставите ярък цвят (зелено, синьо или жълто) върху едната стена или част от нея. Резултатът ще ви хареса! Все още ще имате светлина, но ще добавите необходимата допълнителна радост.

СМЯНА НА КРАНА

Смесителите са една от централните точки на всяка баня. Актуализирайте тези, които имате с модели, които съчетават естетика, функционалност и пестене на вода, като смесителите с двойно отваряне за мивката и термостатичните за душа. Изберете ги с висок или нисък чучур в зависимост от вида на мивката, която имате плот или за вграждане. А ако водоприемниците са на стената, заложете на модел за вграждане. Във всеки случай изберете хромирани покрития, тъй като те предотвратяват корозията и придават блясък на цялото.

ПРОЖЕКТОРИ, ДВЕТЕ СТРАНИ

Ако харесвате огледалото, което имате над мивката, но ви липсва интегрирана светлина, осмелете се да поставите няколко прожектора отстрани на него. Уверете се, че имат минимален индекс на защита IP21 (посочен е на опаковката), който предпазва от евентуално проникване на твърди и течни предмети в инсталацията. Друга супер практична идея, която едва ли ще заема място, е да фиксирате увеличително огледало с разтегателно рамо в ъгъла, което улеснява грима или бръсненето.

ОБИКНОВЕН СТЕКАЛ ЗА ХАВЛИИ

Искате ли кърпите винаги да са сухи и добре подредени? Изберете дизайн с единична или двойна лента, който ви позволява лесно да ги разпръснете, така че да изсъхнат по-бързо. А ако искате да сте в крак с времето, подпрете или закрепете дървена стълба към стената и отделете хавлиите на всички членове на къщата на всяко стъпало. Сега, когато имате страхотен изложител, е дошло времето да инвестирате в текстил. Възползвайте се от сезона на разпродажбите, за да смените обикновените и монотонни хавлиени кърпи с памучни хавлиени кърпи в привлекателни цветове и геометрични щампи, жакард или бродерия.

ПРЕГЛЕД НА ДОБАВКИ

Откога имате държача за тоалетна хартия, държача за четки, диспенсърите или чашките за четки за зъби? Може да изглежда невероятно, но само със смяната на аксесоарите с нови и актуални, банята ви ще промени облика си. Забравете за избора им в съответствие и започнете да смесвате дизайни и материали: стъкло, дърво, ракита, керамика… Mix & match е тенденцията.Какво ще кажете за кошница за съхранение на хартиени ролки или златна чиния за сапун, за да му придадете неустоимо докосване на блясък?

Възползвайте се от всеки ъгъл

модерна баня в бяло и жълто

Огледало с рафт, рафт над тоалетната, перваз на прозореца… те могат да бъдат добро допълнително решение за съхранение, но не по какъвто и да е начин. Използвайте мини кутии или кошници, за да поддържате всичко организирано и, като декорация, естествен детайл, от картина до букет цветя.

Разгледайте тези аксесоари, които предлагаме, за да придадете нов щрих на вашата баня:

DOMTECH

Огледало за баня с рафт

снимка

€65,00

LOMAZOOO

Черен висок кран за мивка

снимка

Leroy Merlin

20x20 см плочка в син цвят

снимка

910,00 €

VonHaus

Комплект кошници за съхранение

снимка

40, 99$

Zara home

Памучни кърпи Pom Pom

снимка

3, 99 €

CERABELLA

Свещи с аромат на бор и розмарин

снимка

19, €90

mDesign

Стъклен козметичен буркан

снимка

Ателие Арети

Прилагане на Alouette

снимка

624,00 €

Поставка за кърпи

снимка

910,00 €

Популярна тема