15-те най-добри тенджери под налягане: съвети за закупуване

Съдържание:

15-те най-добри тенджери под налягане: съвети за закупуване
15-те най-добри тенджери под налягане: съвети за закупуване
Anonim

Тенджерите под налягане са от съществено значение в нашите кухни. Те пестят време и енергия, защото когато се готвят покрити, налягането, създадено вътре от топлината, ускорява процеса на готвене на храната. Така че, ако все още нямате такъв, прочетете внимателно тук всичко, което трябва да знаете за експресните вълни и скоростните саксии и какво трябва да имате предвид, когато пазарувате. И разбира се, накрая имате селекция от 12 бързи и експресни саксии, които можете да закупите онлайн.

Преди да купите вашата тенджера, моля, вземете под внимание следните аспекти:

  • Вземете бележка. Тенджера под налягане и тенджера под налягане са две различни устройства. Първият, известен още като orejona поради своеобразното си затваряне с дъга на капака, работи при фиксирано налягане от 0,5 бара. Тенджерата под налягане има капак, който се регулира чрез завъртане върху тялото на тенджерата, така че затварянето се извършва по целия периметър, което позволява удвояване на налягането и следователно готвене за по-малко време.
  • Материали. Най-препоръчително е да е от неръждаема стомана и с подсилена основа, за да загрява по-бързо и да разпределя по-добре топлината.
  • Размер. Ще зависи от това колко от вас сте у дома. За 2 или 3 души изберете 3-4 л, за 4-5 6 литра.

Тук имате вкусни рецепти с експресна готварска печка, за да можете да се насладите на вкусни и питателни яхнии на базата на месо, зеленчуци или риба, без да прекарвате много време в кухнята.

Характеристики на пресовар

Тенджера под налягане ви позволява да правите голям брой рецепти: варива, ориз, яхнии с месо, риба и дори флан. Тъй като времето за готвене е кратко, витамините и минералите в храната се запазват добре.

  • Тенджери под налягане или тенджери под налягане безопасни ли са? Да Те имат предпазни механизми, като автоматично заключване на капака и предпазен клапан; преди готвене проверете дали не е запушен.
  • Какво представлява дъното на дифузьор тип сандвич? Това е основата на тенджерата и ключов елемент, с няколко слоя метал, който гарантира бързо и равномерно разпределение на топлината.
  • Какъв размер да избера? Зависи от броя хора, за които се готви и дали е замразено или не. Моля, обърнете внимание, че максималното ниво на пълнене на тенджерата е 2/3 от нейния капацитет, включително вода и храна.

Тези уреди за бързо готвене, като тенджерата под налягане, спестяват време и поддържат хранителната стойност на храната, нейния аромат, текстура и вкус. Всичко това са предимства!

Коя е най-добрата тенджера под налягане за вашата кухня?

Тенджера под налягане Clipso Minute Perfect

Tefal

167, 03 €

Тенджера под налягане Vitesse 6 литра

СУТИЕН

62, €90

електрическа тенджера под налягане с глас

НОВ ГОТВАТ

79,90€

Тенджера под налягане Duromatic Supreme

KUHN RIKON

148, €75

Тенджера под налягане Presto 4 литра

Monix

50, €29

Тенджера под налягане Allure

СУТИЕН

69,99€

Уред за бързо готвене 6,5 литра

WMF

145,04 €

тенджера под налягане 4 литра

Основи на Amazon

42, €90

Тенджера под налягане Star 6 литра Rapid

Magefesa

68, €84

Тенджера под налягане (3 броя)

WMF

€205,00

Малка тенджера под налягане (2,7 литра)

ELO

50, €37

Тенджера под налягане Secure Neo 6 литра

Tefal

71, €90

Популярна тема