Знаете ли новия енергиен етикет?

Знаете ли новия енергиен етикет?
Знаете ли новия енергиен етикет?
Anonim

спестяването на енергия е толкова важно, че 5 март е Световен ден на енергийната ефективност.

За да регулира потреблението, Европейската комисия създаде нов енергиен етикет за домакински уреди и екрани, който Министерството на екологичния преход и демографските предизвикателства (MITECO) постави в сила от 1 март 2021 г.

потребление нови етикети за енергийна ефективност уреди и екрани
Отляво, старото етикетиране. Вляво енергийната класификация, която е в сила от 1 март 2021 г.

новата класификационна скала преминава от A до G, в зависимост от консумацията и енергийната ефективност на всеки продукт, и ще се прилага за хладилници, фризери, винарски изби, перални машини, перални-сушилни, съдомиялни машини и електронни екрани -включително монитори и телевизори-, които се продават във физически магазини или чрез онлайн канали.

Новият етикет благоприятства и подобрява енергоспестяването в домовете.

Следователно клас А ще се използва за насърчаване на технологичното развитие на по-ефективни продукти и представлява тези продукти с по-ниска консумация и по-голяма енергийна ефективност. Червеното, представено от G, получава най-ниската оценка.

консумация нов етикет за енергийна ефективност електроуреди и екрани пералня бонбони
Контролът на домакинските уреди през смартфона е една от подписващите опции на Candy.

Класификацията поддържа седем различни класа и етикетите включват ексклузивен QR код, който потребителят може да направи справка чрез своя смартфон - характеристиките и данните на всеки продукт, както е посочено Европейска скала EPREL (Европейска продуктова база данни за енергийно етикетиране).

консумация нов етикет за енергийна ефективност уреди и екрани samsung the sero
Новият енергиен етикет важи и за телевизионни екрани, като оригиналната вертикална и хоризонтална опция на Samsung The Sero.

Следователно енергийната ефективност на продуктите не се променя, но промяната на мащаба и буквата, към която принадлежат. Енергийните класове A+, A++ и A+++ изчезнаха поради насищане на пазара с тези модели. С помощта на тази методология е доказано, че уред с оценка A+++ вече може да бъде включен в списъка с етикет от клас B или по-нисък. Струва си да знаете, че продуктите с предишния енергиен етикет могат да се продават до 20 ноември 2021 г.

Разходите за енергия се основават на 100 цикъла на пране в перални и съдомиялни машини.

Ако ще купувате пералня или съдомиялна машина, обърнете внимание на новото енергийно етикетиране. Програмата Eco 40-60 измерва капацитет на натоварване, продължителност в минути, продължителност на цикъла, шум от центрофуга. Също така консумация на електроенергия и зареждане на вода за цикъл на пране.

потребление нов етикет за енергийна ефективност уреди и екрани осветление philips hue
Осветлението Philips Hue променя възприятието ви за околната среда и пести енергия.

източниците на осветление -лампи и електрически крушки- също ще се управляват от това енергийно етикетиране, считано от 1 септември. През 2022 г. етикетирането ще бъде задължително за климатици и сушилни.

Популярна тема