Поръчка във време и задачи за почистване ⏰

Поръчка във време и задачи за почистване ⏰
Поръчка във време и задачи за почистване ⏰
Anonim

Знаем, че времето ви е ограничено и че през целия ден имате много важни фронтове, на които да се занимавате: деца, работа или дистанционна работа, спорт… Ето защо искахме да разбием всичкизадачи по поръчка и почистване, които можете да изпълнявате в зависимост от свободното време, което имате.

5 МИНУТИ ⏰

За 5 минути има време за много неща, например: да оправите леглото (дори да смените чаршафите), да поставите пералнята с мръсните дрехи, да съберете тенджерите за закуска, да подредите жилището стая, за да започнете деня в хармония или да разгледате мивката и тоалетната.Можете също така да се възползвате от възможността да отделите боклука, който е за рециклиране, от този, който не е, и да го оставите готов за слизане.

10 МИНУТИ ⏰

Продължаваме с нашия таймер за ред и чистота. 10 минути е идеалното време да се грижите за растенията си ежедневно (когато трябва само да ги поливате и да проверявате дали всичко върви добре), можете също да вакуумирате цялата къща в експресен план или по-бавно в определен стая. Друга идея, която ще искате да приложите на практика, защото ще ви спести много време, е да напълните отново всички бутилки, които са наполовина готови: гелове, сапуни за ръце, шампоани, почистващи продукти… И няма нищо, което да ви прави повече ядосан, отколкото да влезеш под душа и да разбереш, че ти е свършил гела! Или без кърпа… &128540;

момче, прахосмукащо килима в хола

15 МИНУТИ ⏰

Имате ли току-що извадени дрехи от пералнята? След 15 минути можете да ги оставите проснати на въжето и да приберете тези, които вече са изсъхнали. През това време можете също да пренаредите книгите в библиотеката си и да се възползвате от възможността да ги избършете.

30 МИНУТИ ⏰

Ако имате свободен половин час пред вас, задачата, която можете да изпълните, е свързана с дигиталния свят. Имаме предвид преместването на всички снимки и видеоклипове от вашия смартфон на външен твърд диск. По този начин ще гарантирате, че никога няма да ги загубите. Вероятно, освен да ги подминете, трябва да направите почистване, знаете, че много пъти сме склонни да правим няколко кадъра от един и същи кадър и т.н. Не забравяйте да ги сортирате по папки и да ги преименувате.

вътре в растенията

Сега, когато пролетта наближава, е време да наторите растенията и да пресадите тези, които са били в същата почва повече от година, за 30 минути можете да се погрижите от тях както заслужават. Имате съмнения? Ето как да се погрижите за тях.

Популярна тема