Тенденция: Сакура

Тенденция: Сакура
Тенденция: Сакура
Anonim

Черешовият цвят или сакура, символ на японската култура, е толкова ефимерен, че продължава само няколко дни през март. Красотата му вдъхновява тези деликатни декори в японски стил.

ЯПОНСКИЯТ ВИД, У ДОМА

Сливането на японски и скандинавски стил ни изненадва с баланса и спокойствието, които предават, както и с топлината, която внасят в декорацията. И двете имат общи точки с минимализма, но не се заблуждавайте: те са уникални за създаване на среда с визуален интерес - те включват добър дизайн, текстури и внимателни детайли - и допълнително спокойствие, цел, която трябва да бъде постигната за повечето смъртни.

Ключови елементи на тенденцията Japandi: мебели с изчистени линии и вечна елегантност, които се допълват от естествени материали и тъкани, както и майсторска изработка. Избягвайте разкоша и излишния лукс, но заложете на качество и привлекателни форми.

Цветовата палитра, която работи в този стил: всички, свързани с природата, плюс бежово, бяло, сиво и черно. Цветни изблици? Може, но внимателно, без да нарушаваме хармонията.

Като да си там, без да пътуваш

сакура тенденция японски стил хол със сгъваем параван и син диван

Простотата, функционалността и балансът определят това пространство, което отдава почит на вишневия цвят и чаената церемония. Вечната японска елегантност се разгръща около тях, минимализъм с ратан, бамбук, меки тъкани и изящни парчета.

Диван Hoxton, от DFS. маса Сезан, от Heal's; над него, вазата Muses Calli от фирмата Ferm Living. Екран от Cox & Cox. Щори, от Color & Co.

Вижте, докоснете, почувствайте…

дървена странична масичка в стил сакура в японски стил

Изчистеният дизайн и естествените материали са отличителните белези на Japandi, стилът, който съчетава японски и скандинавски нотки. Симбиоза, която повишава усещането за благополучие. Заобиколете се с атрактивни форми и текстури, които са удоволствие да докоснете.

Маса Arc, от датската фирма Woud, от дъб. Ваза от Flow Gallery, направена от хартиена маса. Поднос, от HKliving. Купа, от Мод и Мейбъл. Килим Lohals, от Ikea, от юта.

За да се наслаждавате повече, ако работите от разстояние

дървено бюро sakura trend

Създайте спокойна и комфортна атмосфера със съвременните японски мебели, които съчетават традиция и иновация. Обърнете внимание на стола Хирошима от орех, проектиран от Наото Фукасава за японската фирма Маруни, за продажба в Нахаро. Вижте обединението на гърба и ръцете, перфектно! Ръчно изработеното/промишленото производство прави дизайна да изглежда изваян. До нея масата Lisabo от шведската фирма Ikea. Възглавница, от Habitat.

Пеперете и се махнете от кухнята си

сакура кухня тенденция в бяло и кафяво

И нямаме предвид кулинарен деликатес, а приборите и мебелите, които ще го направят уникален. Потърсете дозата стил в отделните парчета, които поставят финалния щрих на декорацията.

Акцент тук, столът Spade, от дизайнера Faye Toogood, в Design & That, само с три крака и минимална облегалка; и на рафта, стомна от японския Nobue Ibaraki, в Maud & Mabel, изработена от керамика с метален вид.

Килимът е от Ikea.

Вашето вдъхновение, занаятът

парчета в стил сакура в японски стил

Те са уникални предмети, с чар и чувствителност, които будят емоции. Идеален, смесицата от керамика със скандинавски и ориенталски вид. На заден план, растителни влакна, сивкави каменни нюанси и текстуриран текстил. Черешовото клонче със своите розови нотки подслажда цялото.

Интериорен дизайн плюс: под лъжичката, тапет Kauri, от Romo, с външен вид на плат. Сляпа, от Color & Co. Купа за саке, дизайн от Shinobu Hashimoto, в Maud & Mabel. Вълнообразно парче, от Rose & Grey.

Тайните на декоратора

сакура тенденция дървени подови настилки и тъкани

Тук експертни съвети за създаване на спокойна и спокойна атмосфера: комбинирайте тапицерия, подова настилка и боя.

Извадката, в този moodboard: грапавост и нюанси в платформата; разнообразни десени в баланс за текстил; и контраст на поне една от стените. Черните и сивите имат мощна естетическа сила. Експериментирайте!

Дъбов паркет от колекцията Aged, от Тед Тод. Мали чайник, от Nkuku. Сив поднос от Nordic House. Плочки, от Claybrook. Тапицерия от Romo, Merchant & Mills и Rapture & Wright.

Популярна тема