Обновете дома си без джобът ви да страда

Обновете дома си без джобът ви да страда
Обновете дома си без джобът ви да страда
Anonim

Искате да придадете на дома си нов облик? Много пъти преместването на мебелите ще ви накара да се почувствате сякаш сте някъде другаде.

Промяна без големи инвестиции

Опитайте се да подновите осветлението, търсейки простор и топлина. Тя купува спално бельо, плат, за да направи пердета и често сменя възглавниците. Ако подовете изглеждат скучни или влошени, сложете килими или опитайте с винил. За малко пари ще имате големи промени.

Втори шанс

Претапициране. Една от мебелите, които се износват най-много, е диванът. Ако това, което е унищожено, е дамаската, а не конструкцията, обадете се на тапицер и поискайте оферта за тапицерия.Нов струва средно 1000 евро, докато тапицерията би била наполовина. Същото важи и за столовете и креслата, въпреки че тази задача е малко по-проста и можете да се насърчите да я направите сами. Друг много по-евтин вариант

са кориците. Направете измерванията и… готово!

бял хол със син диван
всекидневна на IKEA.

Нов живот. Една добра мебел, добре запазена, може да издържи много години, но със сигурност е естетически остаряла. Актуализирайте го с тебеширена боя и сменете дръжки и дори стъкло. Изявете най-креативната си страна, за да дадете нова употреба на специалните предмети в къщата: превърнете красивите врати в табли или старите куфари в красиви маси.

Вземете четката и… нека рисуваме! Боята е един от най-евтините средства за модернизиране на къщата ви.Боядисайте стените, но също и гардеробите, кухненските шкафове или вратите в къщата. Смяната на вътрешна врата струва средно 200 евро, но ако се осмелите да го направите сами, ще ви трябват за закупуване на грунд, боя и консумативи за боя.

зелена кухня
Кухня на IKEA.

Мошеници, които можете да разрешите

С годините в къщите се появяват малки несъвършенства, които правят стаите грозни. Не винаги е необходимо да викате професионалист, за да го смените, в много случаи само за посещението ви таксуват между 30 и 50 евро. Ремонт замазвате пукнатините, сменяте кранове или сменяте щори и плащате само материала.

Популярна тема