Просторна, светла и подредена, ето как да се наслаждавате на тази кухня, докато готвите

Съдържание:

Просторна, светла и подредена, ето как да се наслаждавате на тази кухня, докато готвите
Просторна, светла и подредена, ето как да се наслаждавате на тази кухня, докато готвите
Anonim

Тази кухня няма нищо общо с това, което беше, преди María LM Krahe да поеме нейното реформиране и интериорен дизайн. „Беше малък коридор, но беше разширен. Сега то заема оригиналното пространство, част от спалня и антре”, обяснява Мария.

Собственикът е млад кулинар, който е запален по приготвянето на ястия с приятели и с удоволствие прие предложението на декоратора, което превърна кухнята в първата стая, която виждате, щом влезете в къщата.„Ето защо проектирахме елегантен модул с дъбови рафтове от страната на острова, който действа като зала“, обяснява Мария. Други ключови идеи бяха инсталирането на съдомиялната под прозореца – „беше по-дълбоко от 15 см, които са в тази зона, така че извадихме задната част към вътрешния двор –“и създаването на остров с бар.

кухня със светъл остров
Матирани плочки без фаска и порцеланов под от Cerámica Decorazón.

Кухнята е много весела и светла; За да постигне това, интериорният дизайнер María L.M. Krahe се обърна към решения, които подобряват яснотата. Като преобладаването на бялото в основата на плочките, боята по стените, мебелите и щорите. Дори подовата настилка е избрана в светеща гама, която подчертава яснотата.

ОСТРОВЪТ

Разположен в центъра, той има три функции.Повърхността помещава чинията и работната зона. Страницата е съставена от два дъбови рафта, които функционират като антре за къщата. А конзолният плот служи като бар за закуска и за приятели, които да придружават собственика, докато приготвят ястията си.

кухня с остров
Табуретки, от MisterWils. Кухненски прибори, от Ikea.

Рафтовете, които минават по протежение на стената, отделят облицования с плочки цокъл от горната зона, боядисана в бяло. Прикрепени към тавана с помощта на метални скоби, съответстващи на покритието на кухненските дръжки, те предлагат допълнителна повърхност за съхранение, където съставките са под ръка.

ЧЕРНО И БЯЛО

Фини тъмни щрихи нарушават еднаквостта на цветовете и добавят динамика. Виждаме ги в хладилника и във фурната, продължават през дръжките на мебелите, напредват към табуретките и се озовават на котлона.Неговото присъствие засилва усещането за обем и не позволява кухнята да изглежда плоска.

кухня с остров
Мебели, от Салвадорес Косинас.

Композицията от стена до стена обединява хладилника, фурната и мебелите от пода до тавана. Шкафът с двойна врата отляво на хладилника крие малки уреди за приготвяне на закуска.

кухня с остров
Всички кухненски съдове и прибори са от Ikea.

Забелязали ли сте, че в тази зона няма високи мебели? Килерите предлагат място за съхранение, но също така претрупват пространството. Тази кухня изглежда толкова удобна, защото са се отказали. Но това не означава, че му липсва способността да спестява. Има го, и то излишно, само в други области.

Пресъздайте стила на тази кухня:

Чайник

27 €

С стоманено покритие, чайник TBI-1010. В Amazon.

Купа за салата

48, €90

Бяло и с нотки на дърво. Купа за салата, от Lola Home на Amazon.

кухненски буркан

9, €95

Имайте под ръка съставките в буркан като този, от El Corte Inglés

Популярна тема