Деко тенденции 2021: Pantone на годината, микс от стилове, zerowaste, растения

Деко тенденции 2021: Pantone на годината, микс от стилове, zerowaste, растения
Деко тенденции 2021: Pantone на годината, микс от стилове, zerowaste, растения
Anonim

2020 година беляза преди и след,безизходица, която засегна всички нива и завинаги преобрази начина на живот и усещане за нашия дом. Днес, повече от всякога, можем да перифразираме прочутото място на Ikea, защото трябва да обновим живота си.

деко тенденции 2021 cannage, решетка в мебелите
Канажът или мрежата са тенденция през 2021 г.

В този смисъл интериорният дизайн и дизайнът имат уникалната възможност през 2021 г. да фокусират върху пространството, което е най-важно за нас: нашия дом. Деко тенденциите отбелязват функционално усещане за пространство и са високо ценени за създаване на уютна атмосфера.

деко тенденции 2021 естествен стил, в ikea
Природата навлиза в интериорния дизайн, както в това предложение от колекцията Förändring на Ikea.

Искате ли да знаете какво ще видим в магазините за декорация? Е, стенописи на макраме, стени, облицовани с дърво или декоративни детайли от камък или среда с елементи в тъмносин тон, който сега е известен като новото черно. Ако искате да научите повече подробности, продължете да четете…

Pantone на годината

Селекцията Pantone 2021 не може да ни зарадва повече, тя е релаксираща и свежа в същото време. Тонът Illuminating е свързан с блясък и злато, това е цветът на лукса и блясъка; той също представлява изобилие и светлина, защото това е нюанс, който идва от слънцето.

деко тенденции 2021 пантон на годината, осветяващ върховно сиво
Pantone на годината, Illuminating + Ultimate Grey, е успешно и игриво дуо в тази детска спалня от Maisons du Monde.

Комбинацията му с Ultimate Grey образува много балансиран хроматичен съюз, способен да освети всяка среда. Основните цветове за всяко пространство обаче ще бъдат бяло и палитрата от неутрални тонове.

Комбинирайте стилове

Природа и носталгия се смесват в атмосферата, която ще отбележи декорацията през 2021 г. Така ще можем да видим пространства, които пресъздават среда с различни стилове като: морско, японски, шаби шик, рустик или етнически.

Деко тенденциите 2021 комбинират декоративни стилове
Шаби шик е един от стиловете, които имат място в тенденциите, който пасва идеално на текстила на Lorena Canals.
Обогатете дома си с еклектичен интериорен дизайн, за да можете да пътувате до различни части на света, без да напускате дома.

Устойчивост

Дизайнът, който оптимизира енергийната ефективност се превръща в един от най-добрите съюзници за увеличаване на спестяванията у дома и защита на околната среда. Интелигентното осветление вече е реалност и почти необходимост, защото е много лесно за използване: контролирайте средата и времето за включване или изключване на осветлението чрез приложение.

деко тенденции 2021 устойчивост, интелигентно осветление
Оптимизирайте осветлението в дома си с това смарт устройство от Wiz.

Тази идея също се присъединява към концепцията за рециклиране и повторна употреба и тенденцията за използване на продукти, които имат 100% веган сертификат. Накратко, за насърчаване на устойчивото потребление и вече известния ZeroWaste.

Качество, без излишни украшения

Продължаваме с идеята за повторно използване и грижа за планетата, защото през 2020 г. видяхме как природата стана по-буйна от всякога, като забави всичките ни ежедневни дейности. Поради тази причина се връщаме към същността, да ценим добрата изработка, така че добавете точки към ръчната изработка.

Деко тенденции 2021 минимализъм
Минимализмът никога не изчезва в декорацията и боядисаните в неутрални тонове стени от Titanlux помагат.

В този смисъл, в декорацията ще включим изключителни парчета,често с геометрични линии, които определят околната среда и най-вече ни държат далеч от консуматорството. Ще отговаря на минималистичната максима на архитекта Mies Van der Rohe: „По-малкото е повече“.

Наследени части

Има специален вкус за запазване на семейни спомени,независимо дали става въпрос за сервиз за чай, ретро съдове или плетената завивка от къщата на баба ви. Но обърнете внимание, има тенденция, която се засилва: декорацията от 80-те.

деко тенденции 2021 ретро сервизи
La Redoute предлага тези съдове с винтидж нотки.
Елате на помощ декоративни елементи, плакати или аксесоари, които по-голямата ви сестра или майка ви са носили в тийнейджърската си спалня.

Семейни излъчвания

Текстилът и мебелите от 2021 г. ни напомнят за зимите от нашето детство. елементи в стил арт деко -в аксесоари със златисти детайли и фотьойли и пуфове, тапицирани с кадифе- и завършва с техниката cannage, особено в паравани, столове, люлеещи се столове или табли.

Деко тенденции 2021 мебели в кадифе и злато, арт деко
Елегантността на арт деко, от El Corte Inglés.

Текстилът с принт на тартан също има място. Те са щампи, които придават уютен вид, както в спалните - в кувертюри или карета, така и във всекидневната, в възглавници, плъзгачи или покривки за маса.

В дърво

Скандинавският стил продължава да определя стандарта, още повече с дървените мебели или аксесоари, в естествени тоновеТова е универсален елемент, който се съчетава много добре с всеки стил и преди всичко създава оптичен ефект, който увеличава усещането за пространство; така че е идеален за градски апартаменти.

деко тенденции 2021 дърво и рециклиране
Maisons du Monde представя тази кухня, изработена от рециклирана дървесина.
Разбира се, материали като ратан, ракита или органични влакна ще се видят в различни текстури в мебелите.

Зелена точка

Растенията носят визуална и емоционална радост, така че ние не се отказваме от предимствата им. През зимата украсете със стайни дървета, като пахира, а когато настъпят пролетта и лятото, украсете прозореца или балкона си със саксии.

деко тенденции 2021 зелени растения и цветя
Зелен ъгъл на Мано Мано, защото растенията винаги са тенденция.
Друга добра идея, донесете малка градина на масата, така че вечерящите да могат да сервират любимите си ароматни билки.

Не е ли това много екологичен детайл? Важен факт, аранжировките от изкуствени цветя печелят точки през 2021 г.

Популярна тема