Съвети за избор на най-добрия интелигентен телевизор (SmartTV)?

Съдържание:

Съвети за избор на най-добрия интелигентен телевизор (SmartTV)?
Съвети за избор на най-добрия интелигентен телевизор (SmartTV)?
Anonim

Новата телевизионна технология предлага широк набор от функции. За да не се изгубите в този танц на акроними, обърнете внимание

Последните модели се отличават с все по-плоски екрани и супер леко тегло.

Какво е добра разделителна способност?

Е броят на пикселите, които могат да бъдат показани на прозореца на екрана. Full HD е най-разпространеният в телевизорите и мониторите, но има и QHD и UHD 4K. Като пример, Full HD панел предлага изображения с приблизително 2,1 мегапиксела, докато 4K екран може да достигне до 8,3 мегапиксела.Към днешна дата няма много съдържание, което да се излъчва в 4K (освен ако не е платено). За да ги гледате в тази резолюция, имате нужда от Smart-TV и добра интернет връзка.

Как да получа резолюцията?

Умножете ширината по височината на екрана и резултатът са пикселите. Има различни видове разделителна способност: QHD (900x 500), HD, FHD (най-много общи 1920x1080), 2K, 4K (4096x2196) и 8K.

QLED срещу OLED Кой дисплей е по-добър QLED (LCD със задно осветяване) или OLED?

И двете имат плюсове и минуси. Първият предлага повече яркост, по-малко наситеност на цветовете и по-добри ъгли на видимост, докато вторият предлага по-чисто черно и по-ярки цветове. йени

Озвучителна система

Модерните телевизори имат високоговорители, вградени в панела, но те са доста ограничени, тъй като са толкова тънки. Ако искате допълнителен звук, вземете външни високоговорители или звукови ленти.

Кабелна и безжична свързаност

В допълнение към Gigabit Ethernet портове и AC Wi-Fi, Bluetooth и USB 3.0 връзки, важно е телевизорът да има няколко HDMI порта за свързване на конзоли

и видео плейъри.

Нов цифров тунер. През 2022 г. в Европа ще бъде внедрен тунер от ново поколение: DVB-T2, който ще поддържа SD, HD, UHD или мобилна телевизия качества. Дотогава ще трябва да направим нова настройка на канала.

Какво да имате предвид при избора на телевизор

Samsung Serif TV 2.0
Модел Samsung Serif TV 2.0 в домашен магазин.

Устройството да има подходяща разделителна способност и да се чува добре. Звукът е също толкова важен, колкото изображението и е от съществено значение да има различни конектори, за да допуска външни източници и има добра операционна система.Свързване - гласови асистенти, връзка с други устройства с един кабел или интегриране на телевизора в интернет - са функции, които всички нови модели вече предлагат.

Тип екран. LCD дисплеите вече са на границата на своето развитие. Светодиодите използват система за задно осветяване и екраните са по-тънки. Следващата стъпка е OLED, AMOLED, QLED, с много високо качество на изображението и много по-лек дизайн, присъстващи в много висок клас телевизори.

Важна част от информацията е консумацията на енергия на устройството.

На колко разстояние трябва да бъде поставен телевизорът. За телевизори с висока разделителна способност е подходящо да измерите диагонала на вашия екран и да го умножите по 2,5. Например, ако телевизорът е 40" и е с размери 101 см по диагонал, идеалното разстояние до зрителя ще бъде 252 см.

Какъв размер телевизор? Размерите на телевизора трябва да са съобразени с пространството, където ще бъде инсталиран, и разстоянието за гледане.Между 1 и 1,5 метра=32 инча. Между 1,5 и 2 метра=32 до 50 инча. Между 2-3 метра=43-60 инча и 3-4 метра=55 инча или повече.

телевизор с компютърни функции. Смарт моделите имат операционна система, която надхвърля тази на класическия „смарт“. Възможностите му са много: позволяват ви да играете, да сърфирате в интернет или да се свързвате със социални мрежи, да гледате YouTube, телевизионни канали (платени или безплатни платформи), както и да гледате нещо по телевизията, което имаме на твърдия диск на компютъра или на мобилния телефон.

SmartTV (опции за покупка):

„55

LG

600,00 €

Samsung QLED 4K

SAMSUNG

€1659,00

QLED

4K UHD SmartTV

SAMSUNG

839, €89

Популярна тема