Копирайте стила: Модерна и ретро баня едновременно?

Съдържание:

Копирайте стила: Модерна и ретро баня едновременно?
Копирайте стила: Модерна и ретро баня едновременно?
Anonim

Вечното съмнение при избора между вана или душ кабина не беше проблем при този ремонт, тъй като големите размери на банята позволяваха да се монтират и двата варианта. Ventura Estudio, специализирана в архитектурата и дизайна, изпълни проекта, зачитайки желанието на неговия собственик: да му придаде винтидж вид. За това те избраха хидравлична плочка с геометрични мотиви и вана, вдъхновена от викторианския стил -свободностояща и със струговани крака-, които подчертават красотата на пространството. Отпечатъкът на студиото може да се види в изчистения и функционален дизайн на индустриалните мебели и въвеждането на топли нотки на дърво.

БАНЯ, ДЕКОРИРАНА С ЕЛЕГАНТНИ ЦВЕТОВЕ

Модерна и ретро баня: Зелена свободностояща вана
Фотография, от художника Хорхе Барби.

До прозореца беше възстановената зелено-бяла вана и кран от Piet Boon за By Cocoon. Красотата на последното, черното, се откроява на фона на стената и хармонира с глинените саксии от Тадо, поставени на перваза на прозореца.

Хармонията и балансът са отличителните белези на тази баня, в която изпъкналостта на пода и ваната е нюансирана с дискретността на мивката и душ зоната.

ДУШ БЕЗ КАБИНИ

Модерна и ретро баня: душ кабина
Черният кран е от Piet Boon за By Cocoon.

В един от ъглите е монтиран варовиков душ, без параван и с централна ниша, която позволява продуктите за баня да са ви под ръка; Това е дизайн на Ventura Studio. В горната част на душа е създадено таванско помещение за съхранение на куфарите.

ЧЕРНО-БЯЛА МИВКА

модерна и ретро мивка за баня
Апликации, от Tekna. Табуретка, от Батавия.

Хроматичният контраст е основният акцент в тази баня с бели стени и геометрична хидравлика, от Mosaic del Sur. За по-голям комфорт бяха монтирани две мивки в конзола, проектирана от Ventura Estudio, както и XL огледалото.

ПЛАН НА ЕТАЖА И РАЗПОЛОЖЕНИЕ НА БАНЯТА

Модерна и ретро баня: План

1. Вана. При влизане в банята имаше свободно място до прозореца, което се използваше за поставяне на ваната. Беше избран модел, вдъхновен от викторианската епоха, със стоящи на пода кранове, за да подобри ретро стила, който се искаше да бъде постигнат.

2. Зона на мивката. За постигане на по-голям комфорт са избрани две мивки, които са вградени в мебел с лека метална конструкция.

3. Тоалетна. Той беше разположен в кабина, перпендикулярна на предната част на тоалетните. Това, въпреки че няма врата, му осигурява уединение.

4. Душ. Също отворен, беше монтиран пред тоалетната. И тази зона, и тоалетната бяха покрити с варовик, който контрастира с хидравличната плочка на останалата част от банята.В пространството между двете е направен гардероб с мецанин.

СЪВЕТИ ЗА КОПИРАНЕ НА СТИЛА

Днес баните вече са места за релаксиращи ритуали. Редът и спокойната украса трябва да преобладават в тях.

За да постигнете дзен атмосфера, изберете мебели без фанфари. Добавете растения и някои дървени детайли, за да подобрите топлината.

COPY PIECES: МОДЕРНА И ВИНТИДЖ БАНЯ

Емайлирана желязна вана

2312, €31

С неплъзгащо се дъно, синя външна част и хромирани крачета. Овална вана Newcast, от Roca.

шкаф за умивалник

220 €

Долният рафт ви позволява да подредите вашите тоалетни принадлежности. Шкаф за мивка Kairos, от метал и меламин, от Leroy Merlin.

Тъмен смесител за баня

370, €26

Тъмните кранове все още се увеличават. Стенен смесител Project Colours, с 220 mm чучур, от Tres Grifería, във Factory Materials.

IKEA BILD печат на цветя

10€/комплект от 3

Подобрете декорацията на банята с картина на еко тематика. 30 x 40 cm щампи на цветя от IKEA.

Дозатор и поставка за четка за зъби за баня

18, €50

Пресъздайте винтидж стила и в аксесоарите. Lola Home Керамичен държач за четка за зъби и дозатор на Amazon.es

LED стенна лампа Philips myBathroom Skin, на Amazon.co.uk

41, €78

Неговата топла бяла крушка ще ви позволи да видите по-добре тена на кожата си. Philips myBathroom Skin LED стенна лампа, на Amazon.es

стенен душ

586, €15

Със система против варовик и капки, душ слушалката е с диаметър 31 см. Модел стенен душ Cosmopolitan 310 на фирма Grohe. На Amazon.es

саксия

71,99 €

Изберете влагоустойчив сорт и атрактивна саксия. Напукано изглеждащо остъклено глинено покритие Saksio от La Redoute Interieurs.

Кърпи за баня

От €3,99 до €22,99

Време е за обновяване на текстила! Изберете материи и естествени тонове. Памучни кърпи, от Zara Home.

ръчно изработена хидравлика

Повече информация

Геометричните дизайни са тенденция: те се носят в синьо и сиво. Ръчно изработен хидравличен модел 111, от Demosaica (64,26 €/m2).

Популярна тема