Шшшш Само за теб: Тайната на доброто маки

Шшшш Само за теб: Тайната на доброто маки
Шшшш Само за теб: Тайната на доброто маки
Anonim

Методът на навиване на маки трябва да бъде много внимателен. Ние ви даваме насоките, за да го направите идеален за вас.

КАК ДА НАПРАВИТЕ ПЕРФЕКТНО МАКИ

Трябва да предотвратите излизането на ориза от водораслите нори и пълнежа да не изглежда смачкан. За да направите това, поставете купа с вода и оризов оцет, с които ще намокрите пръстите си, когато извършвате процеса.

Водораслите, винаги с лъскавата част надолу и разбира се, върху специална бамбукова постелка.

Прокарвайки пръсти във водата с оризовия оцет,разпределете около 200 г ориз шари равномерно върху нори, като се уверите, че оставяте 2 см нори непокрито отгоре.Прекарайте малко уасаби в центъра и изберете пълнежа, като винаги имате предвид баланса на цвета и крайния вид.

Сега за трудната част, футомаки. Натиснете леко центъра на рулото с показалеца и средния си пръст и повдигнете страната на постелката пред вас с палците си. Следвайте плавно движение, като навивате постелката напред и обхващате пълнежа, но оставяте голата нори част ненавита.

Използвайки върховете на пръстите си,свалете постелката надолу, така че да достигне голата лента и се уверете, че ролката е добре запечатана. Натиснете страните на постелката в гладка квадратна форма, след което навийте на 90 градуса. Натиснете.

За да оформите ръбовете,поставете постелката върху ролката и натиснете надолу. Нарежете рулото с остър нож и се насладете на тези вкусни азиатски рецепти.

500 РЕЦЕПТИ ЗА СУШИ

Ако искате да научите повече от 500 от тях, за да изненадате гостите си, можете да ги намерите всички в книгата 500 рецепти за суши от Каролин Бенет (издателство Blume).

снимка

BLUME NATURART

13,50 €

Популярна тема