Красиво и функционално студио от 58 м²

Красиво и функционално студио от 58 м²
Красиво и функционално студио от 58 м²
Anonim

Мислите ли да станете независими или просто търсите малък апартамент за живеене в центъра на Мадрид? Студиото, което ви показваме днес, се намира в сграда от 1955 на самата Calle Ponzano, е 58 m² и включва вътрешен двор с кът за сядане и външна трапезария. Хайде, не можеш да бъдеш по-славен! Веднъж с мед на устните, нека да видим какви реформи бяха извършени, за да се превърнем в очарователния дом, какъвто е днес.

Първоначално имотът е бил разпределен в кухня, баня и пространство, споделено от хол-трапезария и спалня.В допълнение имаше два вградени гардероба и гореспоменатия вътрешен двор от 12 м². Наемодателят трябваше да актуализира дома за пускането му на пазара за наеми. По този начин неговата структура беше спазена, със затворена кухня, баня и основна зона, споделена от всекидневна-трапезария и спалня.

Проектът се фокусира върху модернизацията на всички елементи и преразпределението на зоната за почивка, за да се осигури повече пространство за жилищната зона.
кабинет антре
Входно антре към къщата. На пода е поставен дъбов ламинат от колекцията Exquisit Plus на Kronotex.

Достъпът до къщата е през коридор, който се свързва от дясната си страна с кухнята и банята. От тази страна намираме и вграден гардероб, който добавя място за съхранение към вградения гардероб в спалнята.

За да се обедини пространството и да се разшири, дървените врати бяха заменени с бели лакирани като боята на стените, за постигане на повече светлина в тази част на къщата.

спалня, отделена от хола с дървени летви
Преразпределение на леглото за печелене на място в хола. Спално бельо, Текстурен интериор. Легло и настолна лампа, Dugar Home. Тапет Edgar Ivory от колекцията Core от Coordonné.

Текущото разпределение на леглото не позволяваше диференциране на средата, тъй като не бяха останали достатъчно метри за добре обзаведена всекидневна.

Беше решено да се премахне сегашната ниска стена, която отделяше спалнята от входа на къщата и да се направи по-широка, върху която да лежи таблата на леглото, оставяйки я да гледа към вградения гардероб и да печели повече от 30 сантиметра за жилищното пространство.

спалня, отделена от хола с дървени летви

За да се придаде интимност на околната среда, на стената на таблата е проектирана поредица от топлинно обработени летви от елхова дървесина, върху които е нанесен восък Rubio Monocoat в дъбов тон на пода. Тези ламели продължават от пода до тавана в цялото пространство, образувайки L, за да отделят зоната за спане от всекидневната, без да премахват светлината от стаята.

В средата на тази структура беше направена дупка за поставяне на телевизор с въртяща се стойка, която би му позволила да се върти на 360º и по този начин да се вижда както от леглото, така и от дивана, превръщайки се в основната атракция на къща.

спалня, интегрирана в хола с ламелна стена

Оформлението на стаята беше белязано от стената с летви. По този начин дневната зона беше поставена под прозореца и до вратата, водеща към вътрешния двор, собственост на къщата, трапезарията.

Дневната зона, въпреки че е вътрешна, получава много светлина. За да го подобри, той е замислен като много чисто пространство визуално, както и функционално. Малко елементи, леки и заоблени, за да улеснят преминаването.

хол със сив диван и две гнездови маси със стъклен плот
Дневната зона, чиста и функционална. Диван, Majestic Garden. Каре и възглавници, Textura Interiors. Централни маси, Dugar Home. Килим, KP Carpets. Клонове на Mitsumata, от Шанхайски разсадници. Рафт за книги, къща Андреа.

Продължавайки със стила на таблата, беше търсен удобен, но не обемист диван, който да е в хармония с него по форма и цвят, създавайки диалог между двете пространства. Тя беше допълнена от комплект от две кръгли стъклени странични маси с крака от дъбово дърво. Лекото и функционално парче, от което се нуждае пространството, за да прелива. Освен това до дивана е поставена опорна масичка, съчетана с рафта, който се намира в прохода между зоната за почивка и всекидневната. На масата някои клони на Мицумата, чиито цветя продължават да растат във вода, осигуряват естественото докосване.

хол със сив диван и две гнездови маси със стъклен плот

Трапезарията е много подредено и симетрично пространство. Тъй като се намира близо до изходната врата към вътрешния двор, тя получава много светлина, поради което е потърсена правоъгълна маса с бял лакиран плот, върху която тази светлина да се проектира и умножава по пространството.Два съвпадащи стола и чифт двойни лампи завършват минималистичен и функционален външен вид.

всекидневна със сив диван и две гнездови маси със стъклени плотове

Кухнята се нуждаеше от опростяване и повече светлина, елементи, които можеха да бъдат постигнати само с облицовки, предвид намалените размери на пространството.

За мебелите е избрано гланц лаково бяло покритие без дръжки, с изключение на чекмеджетата, успявайки да елиминира визуалните елементи, които претоварват пространството.
кухня решена в неутрални цветове с порцелан
Порцеланова плочка на пода, която имитира дърво, осигурява топлото докосване, от което се нуждае.

Банята беше клаустрофобично и много нефункционално пространство, с изрязан работен плот, за да направи място за отвора на вратата, и тоалетната пред нея. Беше необходимо да се преразпределят елементи.

За да се създаде усещане за простор, тъй като метрите бяха оскъдни, бяха използвани едни и същи порцеланови плочки, както на пода, така и на стените. Свободно стоящата мивка беше разположена срещу вратата, с изработен по поръчка плот от дъбово дърво. Отляво, зад вратата, ще бъде душът и накрая тоалетната.

баня, покрита с порцелан в неутрални тонове
Преоформянето и актуализацията на стила вдъхнаха нов живот на тази баня. Порцеланова плочка от Azulejos Peña. Свободностоящ умивалник, Социомобел. Плот, дизайн на Proyectos Pilar. Параван за душ, Castel. Огледало, Бани. Хавлиена кърпа, Текстурен интериор.

Къщата разполага с вътрешен двор от 12 квадратни метра, до който се стига по стълби. Това пространство, чудесно допълнение към метри на къщата, е проектирано да се превърне в място за срещи при пристигането на посетители, така че са създадени две зони: трапезария и чил аут.

Интимността беше подсилена чрез поставяне на плетена ограда, която предотвратява визуалната комуникация със съседния двор, а настилката беше покрита с изкуствена трева, осигуряваща на пространството допълнителен комфорт.

самостоятелен вътрешен двор с кът за хранене и сядане
Великолепни градински мебели.

Популярна тема