Къща със страхотна гледка към Средиземно море

Къща със страхотна гледка към Средиземно море
Къща със страхотна гледка към Средиземно море
Anonim

Най-впечатляващото нещо в това уютно пространство е споделянето на няколко метра, предназначени за наслада. Дневна, кухня и трапезария образуват неразривна единица, която собствениците споделят с трите си дъщери.

Къщата се намира на брега на морето в град Сан Хуан в Аликанте и беше предприета цялостна реформа с идеята, че невероятната светлина на средиземноморския бряг ще наводни цяла къща. Общата тема на декорацията е морето, безкраен тюркоазен хоризонт, който семейството винаги вижда благодарение на големите прозорци.Проектът Azul Tierra, ръководен от Toni Espuch, се фокусира върху оптимизирането на всеки наличен метър между всички пространства. В този смисъл антрето и коридорите бяха отстранени, за да осветят ново разпределение, което интегрира зоните за живеене, готвене и хранене.

Това беше ваканционна резиденция, в която семейството търсеше простор. Как беше постигнато? Пространството е замислено като безупречна кутия, в която са запазени само структурни елементи: бетонните колони. Белият цвят е запазен в декорацията, стените и дървения под, боядисани в този цвят, за да осигуряват светлина. Що се отнася до интериорния дизайн на пространството, Тони Еспух избра семпли материали, с естествен текстил, като лен и памук. Той обяснява, че „докато екипът ми работи, предпочитам клиентът да не е вкъщи“, така че когато се върне, намира различна атмосфера, в която да се чувства добре, „защото сме взели предвид неговите нужди и сме вложили всичките си знания в практика.И точно в този момент се случва това, което наричаме магия!“

апартамент в Аликанте с изглед към морето хол в бяло и дърво
Диван със сменяем калъф с тапицерия от естествен лен, от Azul Tierra .

На тези линии можете да видите ефекта на естествената светлина, която навлиза в интериора, пада върху стените, тавана и тапицерията и осветява цялото пространство. Жилищната зона е обогатена с предмети, които собствениците вече са имали, и някои дървени антики, като например двете маси за кафе.

апартамент в Аликанте с изглед към морето хол в бяло и дърво
Скринът е шведско произведение от 19 век. Над него, work от Enrique Muda Bull. Фотьойл в тъмнокафява ракита, от Azul Tierra.
апартамент в Аликанте с изглед към морето отворена кухня
Помощна маса , изработена от желязо, от Azul Tierra. Дървената малка масичка е древна, първоначално от Азия.

Azul Tierra е, по думите на Тони Еспух, „лаборатория за предложения за декорация“, която в този случай отговаря за реформата и интериорния дизайн. Резултатът е уютно пространство, в което разпределението на обемите и използването на бинома от бял цимент с черни и дървесни нотки, които добавят топлина, работят перфектно.

апартамент в Аликанте с изглед към морето отворена кухня с остров
Столове от алуминий, от Azul Tierra. Кухненска чиния, от фирма Smeg.

Огледалата във формата на прозорец идват от стара фабрика и удвояват пространството. Плотът на трапезарията и кухненският плот, разположени успоредно, споделят един и същи материал: цимент. Масата на преден план е направена по мярка като продължение на белия остров, с който образува компактен блок.Белият цвят предлага визуална връзка между околната среда с естествени щрихи и черни нотки.

апартамент в Аликанте с изглед към морето остров с трапезария

Старите дървени врати, които покриват една от стените, добавят топлина. В допълнение, те имат функционална мисия: да скрият зоната за пране от очите ни.

апартамент в Аликанте с изглед към морето хол с изглед
Изглед към ъгъла до прозорците, идеален за закуска, четене или просто съзерцаване на морето. В ъгъла се вижда бетонен стълб.

Ключове за декорация:

Същността на тази плажна къща е Средиземноморието. Това се потвърждава от избора на цветовата схема, бяло и синьо, присъстваща в мебелите, а също и в текстила.

Пространството, с което работим, е без бариери. То е обединено и прозрачно, осветено от естествена светлина, идваща през големите му прозорци.

От всякакъв ъгъл, морският пейзаж присъства. Зрелище е да се насладите на шума на морето и залезите, докато семейството релаксира по време на ваканциите си в някой от три среди: трапезария, кухня или всекидневна.

Екипът на Azul Tierra търси цветови баланс с тъмни покрития в някои мебели и детайли, които компенсират доминирането на бялото.

Популярна тема