Доклад за баня: Как да изберем тоалетна

Доклад за баня: Как да изберем тоалетна
Доклад за баня: Как да изберем тоалетна
Anonim
19 ноември: Световен ден на тоалетната.

Това е най-важната и функционална част от банята, така че трябва да изберете най-подходящия в зависимост от пространството и инсталацията, с която разполагате. Ние ви казваме всичко, което трябва да знаете, когато избирате тоалетна за вашата баня!

окачена тоалетна
Ако решите да вградите казанчето, оставете рафт наполовина нагоре. Ще имате допълнително място за поставяне на личните си вещи и това ще създаде усещане за простор.

Ако смятате, че е дошъл моментът да направите реформа във вашата баня, защото е използвана лошо или защото е излязла от мода, ние ви даваме всички ключове, за да можете да изберете и поставите един от най-важните части от вашия дом: тоалетната.

Местоположение: За да го използвате удобно, трябва да оставите минимално разстояние от 50 см отпред и около 20 см наоколо. Ако наблизо има мебели, проверете дали вратите се отварят лесно. И не го премествайте на повече от метър от началната му позиция.

Форми и размери: Кръглите тоалетни са идеални, ако трябва да спечелите място отпред, тъй като са по-къси. Докато, с квадратите, по-издължени, ще го спечелите отстрани. Можете да намерите и детски тоалетни.

Материали на капака: Изработени от пластмаса, те са с лошо качество и не издържат дълго, въпреки че са евтини; ABS, по-устойчив и издръжлив; изработени от Duroplast, не пожълтяват, антибактериални и устойчиви на надраскване, както и такива, изработени от дърво или MDF, с различни покрития.

Видове: В зависимост от резервоара за вода има тоалетни с нисък резервоар; такива с компактни ниски резервоар; окачен и този с интегриран резервоар. Освен това има модели, които благоприятстват личната хигиена, като японските или такива с вграден душ.

Разпределение: Идеалното е тоалетните да се разпределят в три зони: тоалетна, душ и тоалетна и биде. Тази зона трябва да бъде разположена на незабележимо място, близо до канализацията и водоприемниците. Не отделяйте тоалетната на повече от метър от първоначалното й положение, тъй като може да имате проблеми със запушване на тръбите.

Класически или дизайнерски: Можете да избирате между свободностоящ или висящ модел. Първият е много лесен за инсталиране и е по-евтин, въпреки че имате само стандартни размери, 70 см и 79 см височина. Окачените улесняват почистването и могат да се регулират на желаната от вас височина. Те са по-скъпи и изискват работа, защото казанчето им е вградено в стената. Разбира се, те са идеални за малки пространства, тъй като заемат само 48 см в сравнение със 70 см на класическата тоалетна.

Водосъдържател: Най-разпространена е WC с видимо казанче, поставено като резервно, което не изисква никаква работа и е лесно за ремонт. Другият вариант са вградените в стената. Те заемат по-малко място, около 10 см. Ако стената не е достатъчно голяма, можете да направите малка стена. Те са много по-естетични, спестявате място, но ако се счупят се ремонтират по-трудно.

Грижа за околната среда: Казанчето е частта от къщата, която консумира най-много вода. Всеки път, когато го дърпаме, харчим средно 10 литра. За да се намали консумацията на вода, има модели с по-малки резервоари и други с двойно промиване с два бутона: един за течни отпадъци с трилитрово промиване, а другият за твърди отпадъци с шестлитрово промиване.

Малките детайли са от значение

Поставката за хартия или поставката за тоалетна ролка е основен аксесоар и най-използваната част в банята.Трябва да го поставите пред или от едната страна на тоалетната и на височина около 70-80 см от земята. Ако по-голямата част от обитателите на къщата са десничари, ще бъде по-удобно за всички, ако я поставите отляво.

Държач за тоалетна четка. Най-добре е да го поставите от противоположната страна на държача за тоалетна хартия. Най-често срещаните са основа и стена. Но ако имате проблеми с пространството, можете да изберете стоящ на пода държач за тоалетна ролка с вградена четка.

Популярна тема